16 Μαΐ 2022

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 16η Μαΐου 2022

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

    Το Γραφείο μας έχει επισημάνει εδώ και χρόνια με ανακοινώσεις του, το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης και γενικά του δυτικού κόσμου, το μεταναστευτικό. Καταδείξαμε ότι οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τώρα στην Ουκρανία, αλλά και οι δυσμενείς συνθήκες διαβιώσεως σε χώρες του τρίτου κόσμου, έχουν εξαναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους, να μεταναστεύσουν προς την Ευρώπη, είτε για να σωθούν από τη δίνη των πολεμικών συγκρούσεων και των εμφυλίων σπαραγμών, είτε για την αναζήτηση καλλίτερων συνθηκών ζωής. 

Τονίσαμε ότι η αθρόα, νόμιμη και παράνομη, μετανάστευση αλλοθρήσκων από την Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική στον Ευρωπαϊκό χώρο, αποτελεί την αρχή του τέλους του και της πλήρους αλλοτριώσεώς του. Ότι η πρωτοφανής πλημμυρίδα των μεταναστών τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι τυχαία, άλλα κατευθυνόμενη και χρηματοδοτούμενη από σκοτεινά κέντρα των θιασωτών και προωθητών της παγκοσμιοποίησης. Ότι μέσω αυτής επιδιώκεται να αλλοιωθεί η εθνική συνείδηση των λαών, να χαθούν οι παραδώσεις και οι εθνικές των ιδιαιτερότητες, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το όραμα της πολυπολυτισμικότητος και της πολυθρησκευτικότητος. Κυρίως όμως ο απώτερος στόχος τους είναι να τεθεί στο περιθώριο ο Χριστιανισμός και ιδιαιτέρως η Ορθοδοξία μας, η οποία αποτελεί το σοβαρότερο εμπόδιο στα καταχθόνια σχέδιά τους. Ένα πλήρες και οργανωμένο σχέδιο παγκοσμίων διαστάσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εδώ και δεκαετίες. Για την υλοποίησή του σπαταλούνται αμύθητα ποσά, ενώ παράλληλα με τη δύναμη του χρήματος αλώνονται εθνικές κυβερνήσεις, οι οποίες μεταβάλλονται σε πειθήνια όργανα των σχεδιαστών.   

    Δυστυχώς η Ευρώπη έπεσε στην ολέθρια παγίδα να αποδεχτεί τις ορδές των παράνομων μεταναστών χωρίς περίσκεψη και στρατηγικό σχεδιασμό. Σήμερα, ύστερα από δύο και πλέον δεκαετίες αποδείχθηκε, ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, αδυνατούν να αποδεχτούν τον δυτικό τρόπο ζωής και να ενταχτούν στις δυτικές κοινωνίες. Δεν σέβονται ούτε στο ελάχιστο τους νόμους, τις τοπικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των λαών, που τους φιλοξενούν. Έχοντας διαποτιστεί από τα ολέθρια διδάγματα και τις επιταγές του Κορανίου, το οποίο θεωρεί κάθε μη μουσουλμάνο ως «εχθρό του Αλλάχ» και άρα υποψήφιο θύμα προς εξόντωση, συμπεριφέρονται ως κυρίαρχοι και κατακτητές. Απαιτούν την αφαίρεση του σταυρού από δημόσιους χώρους και από πρόσωπα με τα οποία έρχονται σε επαφή, βιαιοπραγούν, βιάζουν, δολοφονούν, προξενούν φθορές και καταστροφές στις υποδομές φιλοξενίας τους. Δεν είναι λίγα τα εγκλήματα και μάλιστα ειδεχθή, τα οποία έχουν διαπράξει. Εισβάλλουν σε εκκλησίες και άλλους λατρευτικούς χώρους και σκοτώνουν, νομίζοντας ότι προσφέρουν ύψιστη υπηρεσία τον Αλλάχ! Ίσως πιο δαιμονική κατάσταση από αυτή δεν υπάρχει!

    Την εφιαλτική αυτή πραγματικότητα περιγράφει σε πρόσφατο αποκαλυπτικό της άρθρο η Σουηδή δημοσιογράφος Sara Daniel, (Σάρα Ντάνιελ), με τίτλο  «Το Σουηδικό ρήγμα». Το άρθρο, το οποίο μετέφρασε και δημοσίευσε το ιστολόγιο  https://www.militaire.gr,  αποτυπώνει με ακρίβεια την φρίκη που βιώνει σήμερα η Σουηδική κοινωνία εξ’ αιτίας των μεταναστών, αλλά και ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος. Η δημοσιογράφος αρχίζει με την επισήμανση πως η φιλήσυχη Σουηδία «ήταν για πολλά χρόνια μια από τις πιο ομοιογενείς χώρες στον κόσμο. Σήμερα, όμως, πάνω από 2 εκατομμύρια κάτοικοι της Σουηδίας -το 20% του πληθυσμού- προέρχονται από μετανάστευση. Ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε μέσα σε είκοσι χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος του έχει εξω-ευρωπαϊκή προέλευση. Όμως η πολιτική της ενσωμάτωσης απέτυχε. Και δεν το λέει κάποιο ξενόφοβο κόμμα, αλλά η σοσιαλδημοκράτις πρωθυπουργός. Η Σουηδή πρωθυπουργός Magdalena Αndersson, (Μαγκνταλένα Άντερσον), σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε, με τον πλέον κατηγορηματικό και δραματικό τρόπο, πως ‘Η σουηδική κοινωνία αποτελείται σήμερα από πολλές παράλληλες κοινωνίες. Ζούμε στην ίδια χώρα, αλλά σε εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες’! Η δήλωση- ομολογία της είναι συντριπτική, διότι πρόκειται για αυτοκριτική του κόμματός της το οποίο κυβέρνησε τα 28 από τα 40 τελευταία χρόνια και ευθύνεται για την φρικώδη κατάσταση που βιώνει αυτόν τον καιρό η σουηδική κοινωνία από τα εκατομμύρια των μεταναστών, τους οποίους εισδέχονταν χωρίς φραγμούς και κανόνες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Πρόσθεσε πως: Η ενσωμάτωση ήταν άτολμη, ενώ η μετανάστευση ήταν μαζική. Η κοινωνία μας δεν έδειξε βούληση σε αυτή την κατεύθυνση και τα μέσα που παρασχέθηκαν στην αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες ήταν ελλιπή’»!

    Κριτικάροντας τις επισημάνσεις της Σουηδού Πρωθυπουργού, η κ. Sara Daniel, γράφει: «Πώς δικαιολογείται ένας λόγος τόσο ελάχιστα πολιτικά ορθός; Τις τελευταίες εβδομάδες, δύο πόλεις νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης γνωρίζουν ταραχές εξαιτίας μιας πρωτοβουλίας που ανέλαβε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο Δανοσουηδός Ράσμους Παλουντάν. Ο τελευταίος είναι ένας 40χρονος δικηγόρος που ηγείται του ακροδεξιού κόμματος ”Stram Kurs” (Σκληρή Γραμμή) και έχει προκαλέσει κατακραυγή με την πρόθεσή του να κάψει αντίτυπα του Κορανίου σε διάφορες πόλεις…. Στη Σουηδία δεν υπάρχει πια, από το 1970, το αδίκημα της βλασφημίας, και το να κάψεις το Κοράνι σε μια πλατεία στη διάρκεια μιας διαδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όσο αποκρουστικό κι αν ακούγεται. Οι αρχές δεν διαθέτουν έτσι νομικά μέσα για να σταματήσουν τον Παλουντάν. Και η ίδια η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης δεν αμφισβητείται ούτε από τη Δεξιά ούτε από την Αριστερά σε αυτή την πολύ φιλελεύθερη χώρα». Ναι, είναι δυστυχώς γεγονός, ότι η εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, φέρνει ένα δεύτερο κακό, την άνοδο του εθνικισμού, ο οποίος, ως αντίδραση, μιμείται τον ισλαμικό φανατισμό και φονταμενταλισμό. Η Σουηδική κοινωνία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο διασταυρούμενα πυρά, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον της! Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα από τα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης, το ένα μετά το άλλο, κατάργησαν νομοθετικά το αδίκημα της βλασφημίας. Το ίδιο δυστυχώς συνέβη και στην Πατρίδα μας. Ωστόσο οι αρχές της Δημοκρατίας επιτάσσουν τον σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Η πίστη στο Θεό, οι φιλοσοφικές ιδέες και κοινωνικές αντιλήψεις είναι αγαθά συνταγματικά κατοχυρωμένα και ως εκ τούτου  πρέπει να γίνονται σεβαστά και γι’ αυτό ο νομοθέτης οφείλει να τα περιφρουρήσει. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προσβάλλει, βλασφημώντας και ασχημονώντας, τα πιστεύω κανενός! Γιατί η πίστη κάθε ανθρώπου αποτελεί το οντολογικό του θεμέλιο, γι’ αυτό και η «προσβολή της θρησκευτικής ειρήνης», τίθεται ως διακινδυνευόμενο έννομο αγαθό. Είναι γεγονός πως ο κακώς εννοούμενος  «εκδημοκρατισμός» της Ευρώπης, με την κατάρριψη των χριστιανικών και ηθικών αρχών, έρχεται να επιδεινώσει την κατάσταση. Η ελευθερία, λ.χ. να βλασφημεί κανείς το Θεό και την πίστη του άλλου, χωρίς συνέπειες και με την προστασία του νόμου, γίνεται «μπούμερανγκ» για τους Ευρωπαίους.

    Και συνεχίζει η διαπρεπής αρθρογράφος: «Το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, έτσι, άνδρες, γυναίκες, αλλά και παιδιά σε υποβαθμισμένες συνοικίες αυτών των πόλεων συγκρούστηκαν με την αστυνομία και επιτέθηκαν σε σύμβολα της κρατικής εξουσίας. Στο Μάλμε κάηκε ένα σχολείο. Στο Νορκέπινγκ και το Λινκέπινγκ, συμμορίες υποχρέωσαν την αστυνομία σε φυγή και τρομοκράτησαν τους κατοίκους. Οι τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών ξεπέρασαν τους 100. Κι όλα αυτά κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συχνά από τους ίδιους τους διαδηλωτές…. Όπως αποδείχθηκε, όμως, οι δυνάμεις της τάξης δεν είναι πια ικανές να εξασφαλίσουν τον σεβασμό του κράτους δικαίου σε ορισμένες συνοικίες. Η Σουηδία, που ήταν άλλοτε μια από τις πιο φιλήσυχες χώρες του κόσμου, έχει γίνει η χώρα με τις περισσότερες φονικές συμπλοκές στην Ευρώπη. Είναι λοιπόν υποχρεωμένη να επανεξετάσει την πολιτική που ακολουθεί ως προς τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση». Και καταλήγει: «Το ‘σκανδιναβικό κοινωνικό μοντέλο’ αποτελούσε μέχρι πρόσφατα πηγή έμπνευσης για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά αυτό έχει αρχίσει πλέον να αμφισβητείται»! (https://www.militaire.gr/to-soyidiko-rigma/)! Διασταυρώνοντας τις πληροφορίες μας και από άλλες πηγές, συμπεραίνουμε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη έχει γίνει, όχι απλά δύσκολη, αλλά εφιαλτική και απόλυτα δυσοίωνη για την επιβίωση των Ευρωπαίων.

    Δυστυχώς, στην ίδια τραγική κατάσταση βρίσκεται και η χώρα μας, στην οποία το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει πάρει τα τελευταία χρόνια εφιαλτικές διαστάσεις, επειδή η χώρα μας αποτελεί την πρώτη πύλη εισόδου των μεταναστών από την Ασία και την Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη και επομένως δέχεται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι εκρηκτική και μη διαχειρίσημη. Έχουν γεμίσει από πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι, όπως και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, βιαιοπραγούν, βιάζουν, δολοφονούν, βεβηλώνουν Ναούς, εξωκλήσια και ιερά σύμβολα, παρά το γεγονός ότι τους προσφέρουμε πλούσια φιλοξενία, τους στεγάζουμε, τους ταΐζουμε, τους νοσηλεύουμε και τους προσφέρουμε από το υστέρημά μας.

    Θα αναφέρουμε ως χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό  παράδειγμα, ένα θλιβερό και συνάμα ανησυχητικό γεγονός, το οποίο συνέβη λίγο πριν το Πάσχα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Τη στιγμή που γινόταν συναυλία εκκλησιαστικών ύμνων, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος, εισέβαλε ξαφνικά κάποιος μουσουλμάνος, ο οποίος διακόπτοντας την εκδήλωση, άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να απαγγέλλει στίχους από το Κοράνιο, ουρλιάζοντας και φωνασκώντας ακατάληπτα λόγια, προφανώς απειλές! Ό,τι έπραξε, το έπραξε από «ιερό ζήλο», ως επιβεβλημένο καθήκον του, επειδή μας θεωρεί «ειδωλολάτρες» και «μισητούς του Αλλάχ»! Το ερώτημα είναι, ποια θα είναι η επόμενη «αντίδραση» του ιδίου και των ομοπίστων του; Θα αρκεσθεί στην βεβήλωση, ή θα προχωρήσει σε χειρότερη βία;

    Κλείνουμε, εκφράζοντας την βαθειά μας ανησυχία! Ο κίνδυνος ισλαμοποιήσεως της Ευρώπης και ειδικότερα της χώρας μας είναι πλέον ορατός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή μας ως Ορθόδοξο έθνος και ως λαός. Σε λίγα χρόνια θα ζούμε ως μετανάστες στην Πατρίδα μας, την οποία οι πρόγονοί μας απελευθέρωσαν από την κτηνώδη οθωμανική σκλαβιά, χύνοντας ποταμούς αιμάτων. Και εμείς δυστυχώς με την ολιγωρία και την άστοχη ανεκτικότητά μας την παραδώσαμε και πάλι αμαχητί στην ισλαμική θηριωδία. Δεν είναι μακριά ο καιρός που θα δούμε να αναβιώνουν οι Νεομάρτυρες των χρόνων της Τουρκοκρατίας! Η ανησυχία μας αυτή δεν είναι αποτέλεσμα ρατσισμού, ή ξενοφοβίας, αλλά απορρέει από το γεγονός, ότι θέλουμε να ζήσουμε με ειρήνη και ασφάλεια σε έναν κόσμο, έστω συνύπαρξης, όπως ο σημερινός. Η Ορθόδοξη πίστη μας δεν αφήνει περιθώρια για ρατσισμούς, μίση, πράξεις βίας και διαχωρισμούς. Αυτό το αποδείξαμε περίτρανα έως τώρα! Θέλουμε οι φιλοξενούμενοί μας μετανάστες να σέβονται την φιλοξενία που τους παρέχουμε και εμείς θα σεβόμαστε, όπως κάναμε μέχρι τώρα, τη ζωή τους, την πίστη τους, τα έθιμά τους και την αξιοπρέπειά τους! Ας ελπίσουμε να συνειδητοποιήσουν και οι δικοί μας κυβερνώντες, όπως η Σουηδή  πρωθυπουργός, την πολύ δύσκολη και πιθανώς μη αναστρέψιμη κατάσταση και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, όσο είναι καιρός, για να διασωθεί, ό,τι μπορεί να διασωθεί, από αυτή την κοινωνική θύελλα!    

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου