27 Φεβ 2021

Ἦλθε ἡ ὥρα γιά νά ὑπάρξει ἕνα τέλος!

Κυριακή Τελώνου & Φαρισαίου 2021. Εκκλησιαζόμενοι στο Βελιγράδι.

Ἦλθε ἡ ὥρα γιά νά ὑπάρξει ἕνα τέλος!

«ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ» (Ρήγας Φεραίος)

του Δημ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί ως ανθρώπων και πολιτών αυτού του κόσμου, αυτής της χώρας και αυτής της κοινωνίας, αισθανόμαστε την ανάγκη και το χρέος να καταθέσουμε δύο λόγια, συμμαρτυρούσης της συνειδήσεώς μας, για την κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο.

Αφού πέρασε η αρχική αμηχανία, την οποία προκάλεσε η «πρωτόγνωρη» εμπειρία της «πανδημίας» (του νέου κορωνοϊού covid-19) και κυρίως των επιβληθέντων μέτρων για την αντιμετώπισή της, ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε, μελετήσαμε, διακρίναμε, διαπιστώσαμε ορισμένα πράγματα και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό που ζούμε δεν μπορεί πλέον να γίνει περαιτέρω ανεκτό.

Η άδηλη, ακόμη, προέλευση του ιού, εν συνδυασμώ με τα αποκαλυφθέντα ντοκουμέντα "σχεδίων" αναμενόμενης εμφάνισης "πανδημίας" με (τα) συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η σχεδόν ταυτόχρονη παγκόσμια διάδοση και η  μετάδοση του νέου κορωνοϊού, η παγκοσμιοποιημένη ιατρική, κοινωνική και πολιτική αντιμετώπιση του όλου ζητήματος (του εμβολιασμού συμπεριλαμβανομένου), εγείρουν εύλογα πολλά λογικά ερωτήματα, στα οποία ομολογουμένως δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις. Κάθε άλλο!

Κρατώντας, λοιπόν, «αποστάσεις» από αστήρικτα σενάρια και από αφελείς και άκριτες αποδοχές επισήμων εκδοχών, αλλά και από την καταδικαστέα αποκρουστικά τρομολαγνική και εν τέλει τρομοκρατική προσέγγιση και προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., εκτιμούμε ότι αυτό που ζούμε ως διαμορφωθείσα «νέα κανονικότητα», δεν μπορεί να συνεχιστεί! Πρόκειται για απαράδεκτη και αδιέξοδη κατάσταση, η οποία μάλιστα, κατά την κρίση πολλών εγκρίτων ειδικών επιστημόνων, δεν αποτελεί μονόδρομο! Επιπλέον οδηγεί, μέρα με τη μέρα, σε γενικευμένη οικονομική καταστροφή με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

Επομένως, συντασσόμαστε και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους οι οποίοι, ως ελεύθεροι και σκεπτόμενοι πολίτες, αρνούνται, διαμαρτύρονται και αντιστέκονται στον παραλογισμό της παθητικής «αποδοχής», για οποιοδήποτε «λόγο» και πρόφαση, ενός βίου αβίωτου και την εγκαθίδρυση μιάς νέας απάνθρωπης κανονικότητας.

Οτιδήποτε παραβιάζει και καταργεί την ελεύθερη βούληση, την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και καλλιεργεί συστηματικά τον φόβο, μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. Όπως, επίσης, απορριπτέα και καταδικαστέα είναι και όλα εκείνα που ακυρώνουν την κοινή λογική, προσβάλλουν την αξία και την προσωπικότητα του ανθρώπου και παραβιάζουν την προσωπική του ελευθερία.

Το κράτος οφείλει, έναντι οποιασδήποτε υγειονομικής απειλής, να προστατεύει την υγεία των πολιτών, ακολουθώντας τις κατάλληλες υποδείξεις των επιστημόνων που υπηρετούν χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις την αποστολή τους, πρωτίστως και κυρίως παρέχοντας την κατάλληλη και απαραίτητη υγειονομική υποστήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, μέσα από τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, τα οποία δεν πρέπει ούτε να παραθεωρούνται, ούτε να καταστρατηγούνται.

Απαγορεύσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στα όρια του υποχρεωτικού εγκλεισμού, παρατεταμένες απαγορεύσεις της λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, αλλά και των χώρων πολιτισμού, αντικατάσταση επί μακρόν της κανονικής λειτουργίας της εκπαίδευσης με την άκρως προβληματική τηλε-εκπαίδευση, απαγόρευση της θρησκευτικής (εκκλησιαστικής) Λατρείας, επιβολή αδιακρίτως σε όλους τους πολίτες χρήσης μασκών ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, επιβολή χρηματικών προστίμων και μάλιστα με υπέρογκα ποσά, είναι απαράδεκτα και εν τέλει προβληματικά "μέσα" και μέτρα για την αντιμετώπιση επιδημιών, αφού οδηγούν στην απαξίωση, εξουθένωση ή (και) εξόντωση του ίδιου του ανθρώπου.  

Οι φερόμενοι ως υπεύθυνοι και αρμόδιοι κυβερνητικοί και υγειονομικοί φορείς οφείλουν να συστήνουν τα δέοντα, να παροτρύνουν και προτρέπουν τους πολίτες, όχι όμως να τους καταδυναστεύουν. Οφείλουν να τους συστήνουν σε κάθε περίπτωση προσοχή, εν προκειμένω τήρηση των λογικών και πάγιων υγειονομικών κανόνων και αποφυγή όσων ευνοούν την εξάπλωση μεταδοτικών νόσων και να παρέχουν ενημέρωση για την προστασία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των πολιτών.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι, επί της ουσίας, την κυριότερη πηγή προέλευσης, συντήρησης και αναζωπύρωσης σεναρίων συνωμοσιολογίας αποτελούν οι αψυχολόγητες, αδικαιολόγητες και ύποπτες δηλώσεις «αρμοδίων» και «υπευθύνων», οι οποίες καταλήγουν σε επίσημη «φαιά προπαγάνδα», ιδιαίτερα με τις χαρακτηριστικές αποστροφές τους περί αναπόφευκτης μονιμοποίησης της «νέας κανονικότητας» στη ζωή μας και, συνεπακόλουθα, περί δήθεν ανάγκης προσαρμογής όλων μας σε μία "νέα ζωή" χωρίς ζωντανή επικοινωνία, ανθρώπινη επαφή και ελευθερία.

Η απάντηση σε μία τέτοια "πρόταση" ή και επιβολή είναι, ή μάλλον πρέπει να είναι, αυτονόητη!

3 σχόλια:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 27. 2.2021
    Τα γράφετε πολύ σωστά, αλλά τα επισημαίνετε μόνο. Δεν κάνετε προτάσεις, πως μπορούμε ν’ αντιδράσουμε ως κοινωνία. Και μάλιστα ποιοι ακριβώς και πώς πρέπει να αντιδράσουν, για να σταματήσουν όλες αυτές οι αντισυνταγματικές και παράλογες απαγορεύσεις. Αφού δεν κάνετε εσείς τις προτάσεις, ας τις κάνω εγώ : 1) ΄Οσον αφορά την παρατεταμένη απαγόρευση Θείας Λειτουργίας στους πιστούς : η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας πρέπει να προσφύγει απευθείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν βγει θετικό αποτέλεσμα, μετά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. ΄Ετσι μόνο θα καταλάβει η αντιχριστιανική και αυταρχική μας κυβέρνηση, 2) ΄Οσον αφορά : περιορισμούς στις μετακινήσεις με τηλεφωνικά μηνύματα ή γραπτές βεβαιώσεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και το εξοντωτικό πρόστιμο των 300 ευρώ, όταν ο κατώτατος καθαρός μισθός είναι 537 ευρώ, θα πρέπει να γίνουν μαζικές αγωγές τις οποίες θα αναλάβουν κορυφαίοι δικηγόροι και ποινικολόγοι της χώρας. Αυτοί, θα προσφύγουν επίσης κατευθείαν στο Συμβούλιο Επικρατείας, 3) ΄Οσον αφορά τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους που είναι άχρηστη (εκτός από τις λαϊκές), μία επιστημονική ανεξάρτητη ομάδα γιατρών πρέπει να θέσει έντονα το θέμα στην κυβέρνηση, και να της εξηγήσει ότι σε εξωτερικούς χώρους η μάσκα δεν χρειάζεται. Εγώ προσωπικά έχω κάνει την επανάστασή μου. Εκτός από τις λαϊκές δεν τη φοράω πουθενά αλλού. Δεν θα στερήσω την ανάγκη στον οργανισμό μου, να αναπνέει κανονικό και καθαρό αέρα. Και ούτε έχω διάθεση, μακροχρόνια, να καταστρέψω το αναπνευστικό μου σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Αναγνώστου, έγκριτος αγωνιστής Θεολόγος και αρθρογράφος τον οποίο παρακολουθούμε και διαβάζουμε με πολύ ενδιαφέρον κάνει πολύ σωστές επισημάνσεις. Εντύπωση μας έκανε μάλιστα ότι προσεγγίζει ευρύτερα το θέμα του και έτσι δείχνει και την κοινωνική ευαισθησία του. Άλλωστε οι Χριστιανοί πάντα έχουν κοινωνική ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια... Πολύ καλό το σχόλιο σας, ειλικρινά μ, εκφράζετε, όπως φαντάζομαι κ πολύ κόσμο, μπράβο σας.... αλλά τι κάνουμε; περιμένουμε όλοι να γίνει η αρχή, μακάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή