28 Οκτ 2013

Νίκος Χειλαδάκης, Ο Άδωνης τους διώχνει η …..Τουρκία τους «αγκαλιάζει»



Ο ΑΔΩΝΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ  Η… ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ  «ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ»
«Λαμπρό» επαγγελματικό μέλλον για τους Έλληνες γιατρούς, όπως τους κατάντησε η πολιτική του κ Άδωνη χωρίς δουλειά και χωρίς κανένα μέλλον και προοπτική, φαίνεται πως ανοίγεται στην γειτονική Τουρκία, όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, (28/10).

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, σε ομιλία του που έκανε στο προάστιο Küçükçesmece της Κωνσταντινούπολης και στα εγκαίνια του καινούργιου υπερσύγχρονου Κέντρου Οδοντιατρικής και Στοματολογίας, ο Τούρκος συνάδελφος του Άδωνη, Mehmet Müezzinoğlu, ο οποίος ειναι δυτικοθρακιώτικης καταγωγής και γνωριζει αριστα την ελληνκη γλσωσσα, καλεσε τους Έλληνες γιατρούς  που είναι χωρίς δουλειά να έρθουν να εργαστούν στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ Müezzinoğlu, σήμερα στην Ελλάδα 10.000 Έλληνες γιατροί είναι χωρίς δουλεία και δεν υπάρχει καμία προοπτική για να βρουν κάτι στο αμέσως προσεχές μέλλον. Για τους άνεργους αυτούς Έλληνες γιατρούς, όπως διακήρυξε ο Τούρκος υπουργός υγείας, το μέλλον τους είναι στην… Τουρκία. «Η Τουρκία τους έχει ανάγκη, ελάτε να δουλέψετε στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Müezzinoğlu, ο οποίος στο παρελθόν έχει γίνει γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις για την δυτική Θράκη με τις δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας, όπως χαρακτήρισε την μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής. Και συνεχίζοντας ο κ Mehmet Müezzinoğlu για το μεγάλο θέμα της τεράστιας ανεργίας των Ελλήνων γιατρών, που συνεχώς επιδεινώνετε καθώς κλείνουν νοσοκομεία και το ελληνικό ΕΣΥ διαλύετε από την πρωτοφανή πολιτική διώξεων του κ Άδωνη, καλεσε επιδεικτικά τους Έλληνες γιατρούς χωρίς δισταγμό να έρθουν να δουλέψουν στην Τουρκία γιατί η Τουρκία, όπως τόνισε, τους έχει ανάγκη.
Η ελληνική ξεφτύλα σε όλο της το μεγαλείο. Αφού πριν από λίγο καιρό ο ίδιος Τούρκος υπουργός είχε ανακοινώσει ότι η Τουρκία γνωρίζοντας την κατάσταση στον ελληνικό χώρο της υγείας που ουσιαστικά αφήνει τα ελληνικά νησιά χωρά ιατρική περίθαλψη, θα κατέβαζε στο Αιγαίο όχι ένα, αλλά δυο πλωτά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ιατρικές ανάγκες της περιοχής, τώρα ο ίδιος υπουργός καλεί απροκάλυπτα και επίσημα τους Έλληνες γιατρούς που έχουν μείνει κυριολεκτικά στον δρόμο, να έρθουν να δουλέψουν στην Τουρκία. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τις προθέσεις τους να εκμεταλλευτούν ακόμα και τον χώρο της υγείας για να προωθήσουν και να επιβάλλουν την παρουσία τους ακόμα και σε όλο τον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου. Ο  Müezzinoğlu γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική κατάσταση και σίγουρα με την «βοήθεια» του συναδέλφου του κ Άδωνη, σπεκουλάρει εύστοχα στην διάλυση του ελληνικού συστήματος υγείας.

Αλήθεια δεν γνωρίζω αν όλα αυτά θα προβληματίσουν την μνημονιακή κυβέρνηση και τον πολύ «παραστατικό» και «αστέρα» της τηλεόρασης, υπουργό υγείας κ Άδωνη,  αλλά σίγουρα οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους καθώς βλέπουν άλλη μια χρυσή ευκαιρία να επιβληθούν με την παρουσία τους στον χώρο της υγείας ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου και αυτή την φορά όχι με πολεμικά πλοία, αλλά με πλωτά νοσοκομεία. Όσον αφόρα τον ίδιο τον «γραφικό»  κ Γεωργιάδη, που έχει επιδοθεί στο ευγενές άθλημα του κλεισίματος των νοσοκομείων, θα του θυμίσω πως όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, αλλά όταν κλείνει ένα νοσοκομείο, ανοίγει ένα… νεκροταφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου