26 Σεπ 2024

Το κράτος στηρίζει τα drag shows

«ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ»: Άλλο ένα φεστιβάλ «woke» πλύσης εγκεφάλου με τη σφραγίδα του υπουργείου Πολιτισμού – Με «Drag Show» και δράσεις για παιδιά! 

Η είδηση αποτελεί συνάμα και πολιτικό σχόλιο: ένα φεστιβάλ για την ομοφυλοφιλία, το οποίο προβάλλει ως κεντρική του εκδήλωση ένα… drag show, διαφημίζει ότι τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο λόγος γίνεται για το 2ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Συνύπαρξη», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Στόχος της βραδιάς που θα γίνει το drag show είναι, σύμφωνα με το ενημερωτικό κείμενο, «να έρθουμε σε επαφή με τις LGBTQ+ κοινότητες, απλώνοντας γέφυρες επικοινωνίας των drag καλλιτεχνών με τους κατοίκους της γειτονιάς».

Επίσης, πέρα από το drag show θα υπάρξει και «δράση για παιδιά». Τι είδους «δράση» θα είναι αυτή; Γιατί είναι τόσο ασαφές αυτό το σημείο του δελτίου Τύπου; Σε περιβάλλον drag show προτείνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να κινηθούν τα παιδιά των Ελλήνων; Τέτοια πρότυπα θέλει να προβάλει η κυβέρνηση;

Το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι έχει επιλέξει να λησμονεί πως τα έξοδά του τα πληρώνουν οι Ελληνες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν θεωρεί ένδειξη υψηλού πολιτισμού τα drag shows.

Οσο και να χρυσώνονται τα χάπια της παρακμής και της πτώσης με ευφημισμούς, η πραγματικότητα παραμένει. Τα drag shows είναι ένα παρακμιακό θέαμα. Ανδρες ντύνονται γυναίκες και προσπαθούν να αποσπάσουν γέλιο ή, έστω, χαμόγελο από τους θεατές των παραστάσεών τους.

Ο πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού και το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν ότι το κέντρο του κόσμου είναι οι δυναμικές μειοψηφίες, τις οποίες φανατικά στηρίζουν. Αλλωστε, ο ίδιος ο ελληνικός λαός στην πρόσφατη εκλογική ετυμηγορία του έδειξε πόσο έντονα αποδοκιμάζει τη σκληρή νεοταξική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος φάνηκαν αρκετά «ψαλιδισμένα» στις ευρωεκλογές, και μπορεί να μειωθούν έτι περαιτέρω αν συνεχιστεί αυτό το «βιολί» με τα drag shows, τους νόμους με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων και τον «made in USA» δικαιωματισμό.

dimokratia.gr 26|09|2024

Δείτε και -«ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ»: Άλλο ένα φεστιβάλ «woke» πλύσης εγκεφάλου με τη σφραγίδα του υπουργείου Πολιτισμού – Με «Drag Show» και δράσεις για παιδιά!

1 σχόλιο:

  1. Υπουργείο Πολιτισμού ή υπουργείο προβολής και προαγωγής του διαστροφικού μετασχηματισμού;
    Σαν δεν ντρέπονται, τόσο οι του Υπουργείου όσο και οι του Δήμου Ταύρου - Μοσχάτου.
    Να περιμένουμε κάποια ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της λεγόμενης "διοικούσας Εκκλησίας";
    Ρητορικό το ερώτημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή