19 Σεπ 2024

Η εποχή μας καλεί για ομολογία πίστεως

Σάλος με τον πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο Νεμάνια Μάιντοβ - Orizontes 

Βαδίζουμε σε καταστάσεις διωγμών των χριστιανών, όπως γινόταν στις μέρες του Διοκλητιανού. Τα μηνύματα έρχονται από πολλές πλευρές και είναι ηχηρά. Ουδείς μπορεί και πρέπει να τα αγνοεί. Το τελευταίο κρούσμα είναι ο πεντάμηνος αποκλεισμός που επέβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο στον Σέρβο πρωταθλητή Νεμάνια Μάιντοφ, επειδή… έκανε τον σταυρό του πριν από τον αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Το «παράπτωμα» αυτού του μεγάλου αθλητή είναι η ομολογία πίστεως που κάνει πριν και μετά από κάθε αγώνα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο ενοχλείται από το σημείο του σταυρού, από την έκφραση πίστεως των αθλητών προς τον Θεό, και τιμωρεί τους «παραβάτες».

Βρισκόμαστε ακριβώς στο ιστορικό σημείο για το οποίο είχε μιλήσει κατ’ επανάληψιν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Ο Αρχιεπίσκοπος που αγάπησαν οι Ελληνες είχε επισημάνει τις επιδιώξεις του νεοταξικού imperium, το οποίο θέλει να αντικαταστήσει την ανθρωπότητα με κάτι άλλο: έναν άθρησκο, άπατρι, άχρωμο χυλό, που θα πιστεύει μόνο στην ανάγκη ικανοποίησης των υλικών αναγκών του.

Στο στόχαστρο βρίσκεται κάθε χριστιανός, κάθε πιστός, κάθε άνθρωπος που αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει με τον Θεό και να του εκφράσει τις μύχιες σκέψεις του, να Τον ευχαριστήσει, να Του ζητήσει μια χάρη, να προσευχηθεί.

Σε τούτον τον ιερό αγώνα ο Νεμάνια Μάιντοφ ακολούθησε τα χνάρια του Νο 1 τενίστα στον κόσμο και επίσης Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν υπέκυψε στις σειρήνες της παγκοσμιοποίησης. Δεν δήλωσε υποταγή αρνούμενος την πίστη του, τον ίδιο του τον εαυτό. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για τη θρησκευτική του πίστη. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο διευκρίνισε ότι «παρά την έκταση της τιμωρίας, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να απολογηθώ για την πράξη μου. Οπως ανέφερα και στην επιστολή μου προς την επιτροπή, δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη για κάτι που για εμένα είναι θέμα βαθιάς πίστης».

Εχει πέσει, καθώς φαίνεται, σε όλους ο κλήρος να κάνουμε ομολογία πίστεως. Να πληρώσουμε όποιο αντίτιμο χρειαστεί για να υπηρετήσουμε τον Χριστό και την πατρίδα.

dimokratia.gr 19|09|2024

Δείτε σχετικά και:

-Νεμάνια Μάιντοφ: Χίλια μπράβο στον Σέρβο τζουντόκα που έκανε δημόσια το σταυρό του και ξεμπρόστιασε τον χριστιανοφοβικό φασισμό!

-Σέρβος πρωταθλητής Ευρώπης στο τζούντο τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον Σταυρό του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου