18 Μαΐ 2024

«Τέλος οι Χριστιανικοί σταυροί σε δημόσια κτίρια στη Βαρσοβία»

Τέλος τα θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσια κτίρια στην Βαρσοβία όπως ο Χριστιανικός σταυρός! Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο δήμαρχος της πόλης Rafał Trzaskowski (Ράφαου Τσασκόφσκι) εξηγώντας πως η κίνηση έχει να κάνει με την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι σταυροί δεν μπορούν να κρεμαστούν στους τοίχους, κάτι που συνηθίζεται στην Πολωνία, μια χώρα στην οποία οι Καθολικοί αποτελούν την πλειοψηφία.

Επίσης όλες οι επίσημες εκδηλώσεις πρέπει να έχουν κοσμικό χαρακτήρα, επομένως δεν πρέπει να περιλαμβάνουν κανενός είδους προσευχή. Η κίνηση του Trzaskowski φαίνεται να είναι απάντηση στην έκκληση του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ το 2021 για αφαίρεση των σταυρών από δημόσια κτίρια. Παράλληλα οι αξιωματούχοι στη Βαρσοβία καλούνται επίσης τώρα να σέβονται την επιλογή των αντωνυμιών που προτιμά κάποιος με τον οποίο έχουν σχέση. «Στην περίπτωση ενός διεμφυλικού ατόμου του οποίου η εμφάνιση μπορεί να διαφέρει από στερεότυπες ιδέες που σχετίζονται με το φύλο απευθυνθείτε με το όνομα ή τις αντωνυμίες φύλου που επιθυμεί ο ίδιος» , αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Τα νέα μέτρα έχουν επικριθεί από το συντηρητικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη». Ο Tobiasz Bocheński (Τόμπιας Μποτσένσκι), ο οποίος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στην Βαρσοβία στις τοπικές εκλογές του περασμένου μήνα, αποκάλεσε τον δήμαρχο «φανατικό αριστερό ιδεολόγο που προσπαθεί να εισαγάγει ακροαριστερή ιδεολογία στη Βαρσοβία, αντίθετα με τη νομική τάξη και τα έθιμα που επικρατούν στην Πολωνία».

news12.gr

5 σχόλια:

  1. Ο φασισμός της "πολιτικής κορρεκτίλας" σε όλο του το "μεγαλείο".
    Η εφιαλτική αυτή πραγματικότητα οσονούπω θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πότε θα τελειώσει αυτή η αρρώστια; Στόχος είναι τα παιδιά μας. Η πλύση εγκεφάλου και η προπαγάνδα είναι απίστευτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουμε καταλάβει ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε (για να μην χαλάσει η "ζαχαρένια" μας), ότι σιγά αλλά σταθερά πηγαίνουμε προς το διεθνές κράτος του σατανικού ψευτο-μεσσία Αντίχριστου (της Αποκάλυψης του Ιωάννη, με το σύμβολο 666).

    Ο Όσιος Αγιορείτης και αόρατος ασκητής Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης (+2015), είχε δει σε όραμα τον Άγιο Νέο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ της Λέσβου, ο οποίος του είπε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξουν και μαρτύρια αίματος (δολοφονίες) κάποιων συνειδητών Ορθόδοξων Χριστιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σύγχρονοι Γαδαρηνοί !Μία Ε.Ε .των αθέων,των ανωμάλων και διεστραμμένων κίναιδων,των δολοφόνων [αμβλώσεις],των κτηνοβατών , των λαθρολάγνων και ζωολάχνων.
    Σκόνη θα σας κάνει ο Χριστός μας,όπως τους ομοφυλόφιλους στα Σόδομα και τα Γόμορρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποκριταί!
    Να καταργήσουν και τα σύμβολα των ομάδων τους, των ιδεολογιών τους και των κομμάτων τους. Αυτά διακρίσεις δεν επιφέρουν?
    Εντάξει, το πρόβλημά τους είναι ο Χριστός και ο Σταύρος. Τον βλέπουν και δαιμονίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή