6 Μαρ 2024

Δίκη Μπελέρη στην Αλβανία 5.3.2024

 

Δίκη Μπελέρη στην Αλβανία  5.3.2024 και έγγραφη διαμαρτυρία του Φρέντη Μπελέρη προς τον Πρέσβυ της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία κ. Silvio Gonzato, και τον Επιτετραμένο Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Αλβανία κ. David Wisner

Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών & Πνευματικών Αξιών   5-3-24

Εἶναι μέγιστον αἶσχος καὶ ντροπὴ διά τους ἰθύνοντας τῆς Ἑλλάδος, οἱ ὁποῖοι ἀνέχονται εἰς τὴν δίκην παρωδία κατὰ τοῦ νομίμως ἐκλεγμένου καὶ παραφόρως ἀδικουμένου Ἕλληνα Δημάρχου τῆς Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, τὴν παρουσία τῆς δικαστοῦ Irena Shpata τοῦ Hekuran καὶ τῆς Dallandyshe, ἡ ὁποία ἔκανε πλαστογραφίες δι’ ἴδιον ὄφελος (ἀδίκημα ἰδιώνυμον καὶ κανονικῶς αὐτεπαγγέλτως διωκόμενον) καὶ ἡ ὁποία ἐτοποθετήθη στὴ θέση αὐτὴ γιὰ νὰ ἐφαρμόσῃ τὴν ἤδη πρὸ πολλοῦ ληφθεῖσα ἀπόφασιν τῆς καταδίκης τοῦ προφυλακισμένου δημάρχου.

Δυστυχῶς ὑποκύπτουν στὶς πιέσεις τῶν «ΕΟΚ» καὶ ΝΑΤΟ ποὺ εἶναι τὸ ἴδιο «συνδικᾶτο» καὶ βέβαια σὲ πιέσεις Ἄγγλων, Ἀμερικανῶν, Γάλλων κλπ. «συμμάχων».

 Ἄς μὴ λησμονοῦμε καὶ τὴν Κύπρο μας, διὰ τὴν ὁποία ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου προειδοποιεῖ διὰ τὴν ἐπικειμένη πλήρη κατάληψίν της ἀπὸ τὴν Τουρκία καὶ καλεῖ τὴν Ἑλλάδα νὰ μὴ ἀφήσῃ τὴν Κύπρο ἕρμαιο στὰ χέρια τῆς Τουρκίας.

 Οὔτε καὶ τώρα δὲν τολμοῦν οἱ ἰθύνοντες τῆς Ἑλλάδος νὰ κηρύξουν τὰ 12 μίλια καὶ νὰ κηρύξῃ ἡ Ἑλλάδα casus belli διὰ τὴν αἴσχιστη συμπεριφορὰ τῆς γείτονος – τῶν υἱῶν τῆς ,,Ἄγαρ,, ἔναντι τῆς Ἑλλάδος.

 Ἀλλὰ ἄς λυπηθοῦμε καὶ τὴν Ἀνθρωπότητα, διότι ἀρχίζοντας ἀπὸ τὴν Γαλλία ποὺ γίνεται ἡ πρώτη χώρα στὸ κόσμο ποὺ περιλαμβάνει τὴν ἀσυδοσία τῶν ἀμβλώσεων στὸ Σύνταγμα της (πληροφορία ἀπὸ τὸ Γαλλικὸ Πρακτορεῖο Είδήσεων – Agence France Presse, AFP), (διότι εἶναι ὄντως μέγιστον αἶσχος νὰ γίνωνται ἀμβλώσεις μὲ ἔξοδα τῶν ἀσφαλιστικῶν ταμείων – τῆς Πολιτείας) ὁδηγοῦνται χῶρες ποὺ ἀποφασίζουν παρόμοια σὲ Γενοκτονία. Ἰδιαιτέρως δὲ εἰς τὴν Ἑλλάδα μὲ τὸ μακροχρόνιο δυσεπίλυτο Δημογραφικὸ πρόβλημα οἱ ἰθύνοντες δὲν θέλουν νὰ λάβουν μέτρα καὶ τοιουτοτρόπως γινόμεθα χῶρα γερόντων,  διότι οἱ θάνατοι εἶναι πολλαπλάσιοι ἀπὸ τὶς γεννήσεις!

 Κατωτέρω παραθέτουμε δημοσίευμα τῆς Ἐφημερίδος ,,ΤΑ ΝΕΑ,, τὸ ὁποῖο μᾶς παραχώρησε εὐγενῶς ὁ ἀγωνιστὴς φίλος κος Δημήτριος Περδίκης καθὼς καὶ τὴν ἔγγραφη διαμαρτυρία τοῦ Φρέντη Μπελέρη πρὸς τὸν Πρέσβυ τῆς Ἀντιπροσωπείας τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως εἰς τὴν Ἀλβανία κ. Silvio Gonzato καὶ τὸν Ἐπιτετραμένο Πρέσβυ τῶν ΗΠΑ στὴν Ἀλβανία  κ. David Wisner .

 Η δικαστής του Μπελέρη, η σχέση της με την Ελλάδα και το «χρέος» της στο Ράμα

Η προκατάληψη και η σχέση με το Ράμα

Η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος παραμένει κρατούμενος από τις παραμονές των εκλογών στην Αλβανία, το Μάιο του 2023, Φρέντι Μπελέρη έχει εξελιχθεί σε εάν διπλωματικό παιχνίδι ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα.

Μία υπόθεση που η Αθήνα έχει συνδέσει και με την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και έχει βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Πέρα από το διπλωματικό παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύνθεση του δικαστηρίου και δη η ιστορία μας εκ των τριών δικαστών που δικάζουν τον Μπελέρη.

Η δικαστής

Η ιστορία της Irena Shpata του Hekuran και της Dallandyshe, γεννηθείσα στις 15-2-1970. Η Irena Shpata που από το 2011 και μετά χρησιμοποιεί το επώνυμο του σημερινού (δεύτερου) συζύγου της Gjoka.

Και η οποία σύμφωνα με στοιχεία έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Ελλάδα.

Η σύλληψη

Σύμφωνα με στοιχεία στο παρελθόν η Irena Shpata συνελήφθη στην Ελλάδα για χρήση πλαστών εγγράφων με τα οποία προσπαθούσε να δείξει ότι είναι ελληνικής καταγωγής.

Εξ αιτίας αυτού του λόγου, της απαγορεύτηκε η είσοδος στις χώρες Schengen για 12 χρόνια και τα στοιχεία της μαζί με τα δακτυλικά της αποτυπώματα καταχωρήθηκαν στη σχετική βάση.

Η πλαστογραφία

Πιο συγκεκριμένα η Irena Shpata μαζί με τον πρώτο της σύζυγο που είχε το επώνυμο Maneku προσπάθησε να εισέλθει στην Ελλάδα την 24 Δεκεμβρίου 2002 από το Α.Τ. Κακαβιάς κάνοντας χρήση παραποιημένης Προξενικής Θεώρησης ως προς τη διάρκεια ισχύος.

Έως τότε οι Βορειοπηειρώτες έπαιρναν προξενική θεώρηση 100 ημερών και οι Αλβανοί έως 90 ημερών.

Εάν κάποιος είχε προξενική θεώρηση 100 ημερών μπορούσε να πάρει στην Ελλάδα το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς (ΕΔΤΟ).

Η συγκεκριμένη είχε πλαστογραφήσει τη διάρκεια ισχύος της προξενικής θεώρησης ώστε να φαίνεται ότι είχε διάρκεια 100 ημερών  προσπαθώντας να δείξει ότι είναι δήθεν Βορειοηπειρώτισσα.

Μαζί με τον τότε σύζυγό της προσέφυγαν σε διοικητικό δικαστήριο στην Ελλάδα. Η αίτησή τους απορρίφθηκε.

Η είσοδος στο δικαστήριο διαφθοράς

Το 2019 Irena Shpata -Gjoka υπέβαλε αίτηση για να μπει στο δικαστήριο κατά της διαφθοράς GJKKO. Το δικαστήριο το οποίο σήμερα δικάζει τον Μπελέρη.

Οι υποψηφιότητες έπρεπε κατ’ αρχήν να εγκριθούν από την Διεθνή Εξεταστική Επιτροπή – International Monitoring Operation (στα αλβανικά γνωστή ως OMN) που αποτελείτο από ξένους.

Η συγκεκριμένη επιτροπή διαπίστωσε ότι η Irena Shpata-Gjoka είχε κάνει πλαστογραφία και επίσης είχε πρόβλημα με το «πόθεν έσχες» της και την έκοψε.

Ακολούθως, ωστόσο επανήλθε, μετά από προσφυγή κατά της απόφασης της Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής και αφού η ανεξάρτητη επιτροπή αξιολογήσεως προσόντων (που είναι αλβανική) την έκανε δεκτή θεωρώντας ότι όλα έχουν καλώς.

Προκατάληψη

Δεδομένης αυτής της εξέλιξης η Irena Shpata -Gjoka είναι – σύμφωνα με πολλούς που παρακολουθούν την υπόθεση – ελεγχόμενη από τον Ράμα αφού του οφείλει ευγνωμοσύνη που την έβαλε σε αυτή τη θέση παρά την πλαστογραφία.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αρνητικά προκατειλημμένη έναντι της Ελλάδας και του μειονοτικού δημάρχου Μπελέρη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη του Φρέντι Μπελέρη έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί την Τρίτη 5 Μαρτίου, με την απολογία του και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΡΕΝΤΗ ΜΠΕΛΕΡΗ ἀπὸ 4.3.2024

  

Εξοχότατε Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, κ. Silvio Gonzato,

Εξοχότατε Επιτετραμένε Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία, κ. David Wisner,

Απευθύνομαι σε εσάς ως ο εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας, Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης. Δυστυχώς, δεν μου επιτρέπεται ακόμη να αναλάβω τη θέση για την οποία εξελέγην στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, καθώς βρίσκομαι υπό κράτηση από τις 12 Μαΐου 2023. Τις τελευταίες ημέρες, παρά τα πολλά εμπόδια που θέτουν οι υπάλληλοι του νέου δικαστηρίου, SPAK, το οποίο έχετε στηρίξει, τέθηκαν στη διάθεσή μου στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που λέω από την ημέρα της σύλληψής μου, ότι, δηλαδή, υπήρξα θύμα παράνομων αστυνομικών ενεργειών, υποκινούμενων από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό μου.

Εξοχότατοι κύριοι Πρέσβεις,

Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, ως Αλβανός και Ευρωπαίος πολίτης, καθώς κατέχω και την ελληνική ιθαγένεια, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλατε για την Αλβανία, δεν μπορεί να είναι αυτή η δικαιοσύνη στην οποία επενδύσατε! Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε εμένα και όλο το πολιτικό μου επιτελείο για 5 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, και καθώς δεν διαπίστωσε καμία παρανομία, επιστράτευσε έναν ψευδομάρτυρα που δήλωσε ότι του πρότεινα να αγοράσει ψήφους για λογαριασμό μου. Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία και η εισαγγελία του Αυλώνα πλαστογράφησαν έγγραφα που τοποθετούν τον ψευδομάρτυρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχουν υποκλοπές εις βάρος μου, αλλά η δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς να ακουστούν αυτές οι υποκλοπές. Αφού με συνέλαβαν, προσπάθησαν να αλλάξουν τα έγγραφα και να βάλουν πλαστά έγγραφα στο φάκελο για παράνομες υποκλοπές. Έχω ζητήσει επανειλημμένως από το SPAK να διεξάγει έρευνα για τον φάκελο που κατασκευάστηκε από αξιωματούχους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στον Αυλώνα, οι οποίοι, εξαιτίας του ζήλου να υπηρετήσουν τον πρωθυπουργό, παραβίασαν το Σύνταγμα, παραβίασαν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των ελεύθερων εκλογών.

Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή ήμουν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι στις χώρες τις οποίες εκπροσωπείτε, η αντιπολίτευση παρακολουθείται από την αστυνομία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αρεστή στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι έχετε επενδύσει σε μια δικαιοσύνη που υπηρετεί την πολιτική εξουσία και συγκαλύπτει τις πλαστογραφίες των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Απευθύνομαι σε εσάς με σεβασμό, γιατί είμαι βέβαιος ότι ο φάκελος και η υπόθεσή μου δείχνουν ότι δεν είναι αυτή η δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς, η δικαιοσύνη που μας αξίζει να έχουμε. Αυτή δεν μπορεί να είναι η δικαιοσύνη μιας χώρας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνομαι σε εσάς με αυτή τη Δημόσια Επιστολή, με την ελπίδα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτή τη δικαιοσύνη που είναι δικό σας δημιούργημα και καταστρατηγείται για τα πολιτικά συμφέροντα ενός ανθρώπου, ο οποίος προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, θυσιάζει τις ιερές αρχές της Δημοκρατίας και των Ελεύθερων Εκλογών.

Με εκτίμηση,
Ο Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας
Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ https://www.fotgrammi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου