27 Ιουλ 2023

Παρένθετη μητέρα υποχρεώνεται από το ομοφυλόφιλο ζευγάρι που εξυπηρετεί να κάνει έκτρωση μετά τη διάγνωση του καρκίνου της

Ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται…..

Η Brittney Pearson δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι άντρες που την πλήρωσαν για να κυοφορήσει ένα παιδί για λογαριασμό τους, απαίτησαν να το κάνει έκτρωση όταν η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο.

LifeSiteNews

Από την Jean Mondoro     -     Παρ 7 Ιουλίου 2023

(LifeSiteNews) — Μια παρένθετη μητέρα περιέγραψε το πως οι δύο ομοφυλόφιλοι άντρες που την πλήρωσαν για να κυοφορήσει ένα μωρό, απαίτησαν να κάνει έκτρωση το παιδί και την απείλησαν με μήνυση, μόλις η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Η Brittney Pearson, 37χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, περιέγραψε την εμπειρία της ως παρένθετη «μητέρα» και πώς αυτή έληξε εκβιαστικά  και άδοξα όταν διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Αυτό συνέβη 15 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία γέννησής του, καθώς οι άντρες αγνόησαν την κατάσταση και τις επιθυμίες της και της συμπεριφέρθηκαν σαν «νοικιασμένη μήτρα»

Οι  θετοί «γονείς» του μωρού - ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών - επέμειναν στην άμβλωση, καθώς δεν ήθελαν να αναλάβουν ένα παιδί που μπορούσε να έχει προβλήματα υγείας και επιπλέον απαίτησαν να μην του δοθούν πρώτες βοήθειες στη περίπτωση που γεννιόταν ζωντανό. Προσπάθησαν επίσης να εμποδίσουν την μητέρα, να δώσει το αγοράκι για υιοθεσία, λέγοντας ότι δεν ήθελαν το «DNA τους να περιφέρετε εκεί έξω».

Η Pearson διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Μάιο του ΄23, στις περίπου 24 εβδομάδες κύησης. Έχοντας συμμετάσχει σε παρένθετη μητρότητα δύο χρόνια νωρίτερα χωρίς επιπλοκές, επικοινώνησε αρχικά με το πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν για να ρωτήσει «πώς έπρεπε να χειριστεί» την κατάσταση.

«Ξεκαθάρισα στον ιατρό μου [μαιευτήρα], την ογκολογική ομάδα και το πρακτορείο ότι η κύρια έγνοια μου ήταν να μπορέσω να συνεχίσω την εγκυμοσύνη και να είναι εντάξει το μωρό, κάτι που η ογκολογική ομάδα επιβεβαίωσε, εφόσον εκείνη τη στιγμή ο καρκίνος μου ήταν σε κατάσταση που επέτρεπε να συνεχίσω την κύηση», είπε η Pearson.

Επόμενες εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο καρκίνος ήταν πιο σοβαρός και θα απαιτούνταν δύο ειδών θεραπείες που ίσως έβλαπταν το αναπτυσσόμενο μωρό εάν λαμβανόταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γιατροί, είπε, «με βεβαίωσαν ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να περιμένω να τις ξεκινήσω και προς το παρόν να κάνω μία ελαφρύτερη αρχική θεραπεία, για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης».

Οι δύο άντρες μόλις έμαθαν την διάγνωση «τρόμαξαν » και αιφνιδίως έγιναν «κάπως πιο παρεμβατικοί» από όσο θα ήθελε η γυναίκα.

Ζητούσαν να είναι παρόντες στα ραντεβού με τους γιατρούς της. Ωστόσο, «δεν ήταν ευχαριστημένοι ούτε με αυτό» και άρχισαν «να απευθύνονται προς  όλους… και να απειλούν με μηνύσεις». Όσο οι νομικοί τσακωμοί εκκρεμούσαν, οι ογκολόγοι της Pearson ανέβαλαν τη θεραπεία της και απευθύνονταν σε δικούς τους  δικηγόρους για να δουν εάν είχαν δικαίωμα να θεραπεύουν την μητέρα ενώ συγχρόνως υπήρχε η απαίτηση των ανδρών να μην λάβει καμία θεραπεία ενώ ήταν έγκυος.

«Οι άντρες απείλησαν τον γυναικολόγο μου, απείλησαν την ογκολογική μου ομάδα, οπότε οι γιατροί μου δήλωσαν πως, «Πρέπει να εμπλέξουμε τους δικηγόρους μας, γιατί δεν ξέρουμε αν μπορούμε να σας κάνουμε χημειοθεραπεία χωρίς την άδειά τους»

«Ένιωθα σαν νοικιασμένη μήτρα, συνεχίζει. Έβλεπα πως νοιάζονταν μόνο για το μωρό τους για το οποίο προφανώς νοιαζόμουν και εγώ και δεν ήθελα να συμβεί κάτι αλλά δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για μένα», πρόσθεσε.

Όταν η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι ο καρκίνος είχε δώσει μεταστάσεις και η χημειοθεραπεία δεν θα ήταν η πλέον αποτελεσματική θεραπεία, οι γιατροί πρότειναν «διακοπή της κύησης» ή «να γεννηθεί το μωρό» νωρίτερα, ώστε η γυναίκα να συνεχίσει τη θεραπεία χωρίς να βλάψει το παιδί στη μήτρα της.

Οι άνδρες ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι να γεννηθεί το μωρό πριν από τις 38 εβδομάδες, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι ένα παιδί που γεννιόταν ακόμη και στις 34 εβδομάδες θα ήταν «τυφλό και κουφό» και μπορεί να μην επιζούσε.

Στον αντίλογο πως υπάρχουν «πολλές οικογένειες» που είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν ένα τέτοιο παιδί, έστω και με θέματα υγείας, οι άνδρες «αρνούνται κάθε είδους ιατρική παρέμβαση», απαιτώντας να εκτρωθεί το μωρό αντί να το μεγαλώσουν άλλοι άνθρωποι.

«Ήθελαν απλώς το λείψανο του μωρού τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους», δήλωσε η άρρωστη γυναίκα.  Δυστυχώς υπό το βάρος των πιέσεων και του συμβολαίου προχώρησε σε «τοκετό» στις 25 εβδομάδες. Χωρίς να περιγράφει ακριβώς τη διαδικασία, ομολογεί ότι «το μωρό μετά το τοκετό δεν  ήταν   πλέον ζωντανό και οι εντολοδόχοι θετοί «γονείς» έπρεπε να παραλάβουν τα λείψανά του».

Οι άντρες παρέλαβαν και αποτέφρωσαν τα λείψανα του μωρού, μια απόφαση με την οποία η ίδια διαφωνούσε και «απορούσε γιατί καταρχήν δήλωναν πως δεν το έβλεπαν καθόλου ως μωρό σε αυτή τη φάση».

Η άτυχη γυναίκα πίστευε ως τότε πως η παρένθετη μητρότητα είναι μία  μορφή «φιλανθρωπίας», αλλά τελικά κατάλαβε πως οι άνθρωποι την πλήρωναν για να ελέγχουν όπως είπε, «εμένα και το σώμα μου και δεν ήταν αυτό που υποτίθεται ότι είναι η παρένθετη μητρότητα».

Η οικογένεια της γυναίκας είχε επικοινωνήσει με τις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας (CPS) και τις αρχές για να δει εάν το νοσοκομείο υποχρεούτο να φροντίσει το μωρό της μετά την άμβλωση-πρόωρο τοκετό, εφόσον γεννιόταν ζωντανό.  Ωστόσο, η αστυνομία τους ενημέρωσε ότι «αυτό ήταν θέμα του νοσοκομείου και δεν γνώριζαν κανένα νόμο που θα τους επέτρεπε να παρέμβουν» ως σε περίπτωση βρεφοκτονίας.

Δυστυχώς αυτή είναι η εμπορική, εγκυμοσύνη. Η μητέρα ήθελε να γεννήσει νωρίς, με την ελπίδα να σώσει το μωρό και συγχρόνως να καταφέρει να ξεκινήσει θεραπεία για το καρκίνο σώζοντας και τη ζωή της. Αλλά ο νόμος της Καλιφόρνια αναγνωρίζει στις ρυθμίσεις της παρένθετης μητρότητας τους «συμβασιούχους γονείς» ως τους νόμιμους γονείς και  μόνο αυτοί εδικαιούντο να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το μωρό. Σε αυτή την περίπτωση, υπήρξε  εκ μέρους τους η άρνηση φροντίδας.

Η παρένθετη μητρότητα είναι εξαρχής λάθος (1,2)

Η παρένθετη μητρότητα είναι εξαρχής λάθος. Μετατρέπει τη βιολογική ικανότητα της γυναίκας να κάνει παιδιά, την μοναδική σχέση μητέρας παιδιού και τα ίδια τα παιδιά σε εμπορεύματα και αντικείμενα συναλλαγής και εκμετάλλευσης.

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να γίνουν παρένθετες από κυκλώματα  που τις εκμεταλλεύονται οικονομικά.

Η παρένθετη μητρότητα δημιουργεί ψυχολογικά τραύματα στη γυναίκα καθώς την αφήνει με άδεια αγκαλιά που δεν γεμίζει από τα χρήματα που έλαβε, αλλά και τραύματα στο παιδί που αποχωρίζεται βιαίως από την γυναίκα που πρωτογνώρισε στη ζωή.

Εκθέτει τη γυναίκα σε αυξημένους κινδύνους υγείας, καθώς οι παρένθετες εγκυμοσύνες είναι υψηλού κινδύνου. Οι παρένθετες κυήσεις είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε καισαρική τομή, διαβήτη κύησης, υπέρταση ή προεκλαμψία, λοιμώξεις, προδρομικό πλακούντα και άλλες απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη. Ας προβληματιστούμε από την εμφάνιση του καρκίνου σε αυτή τη νέα γυναίκα….

Εκθέτει το παιδί σε αυξημένους κινδύνους υγείας καθώς όλα τα παιδιά της εξωσωματικής έχουν αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για συγκεκριμένα νοσήματα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από εξωσωματική έχουν αυξημένη συχνότητα προωρότητας, χαμηλό βάρος γέννησης, εγκεφαλική παράλυση, καρδιολογικά ζητήματα και άλλες καταστάσεις που οδηγούν σε εισαγωγές στη ΜΕΘ και μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Δημιουργεί συνειδητά παιδιά ορφανά από μάνα. Και μάλιστα τρεις φορές. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ποτέ τη μάνα που έδωσε τα ωάρια (δότρια),  τη μάνα που τα κυοφόρησε (παρένθετη) και τη μάνα που όφειλαν να έχουν στη ζωή τους όπως τα άλλα παιδιά, καθώς οι εντολοδόχοι είναι ομόφυλα άρρενα άτομα…..

Πρόκειται σαφώς για επικίνδυνη διαδικασία….

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Center for Bioethics and Culture (CBC),  Jennifer Lahl, «αυτές οι πραγματικές ιστορίες δεν βγαίνουν ποτέ στα εξώφυλλα των περιοδικών ούτε γίνονται πρωτοσέλιδα ειδήσεων. Δεν υποστηρίζουν την αφήγηση του Big Fertility, που σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι «άγγελος» και βοηθάς τους ανθρώπους να φτιάξουν μια οικογένεια και να αποκτήσουν ένα χαριτωμένο υγιές μωρό που τόσο απεγνωσμένα θέλουν. Αυτές οι ιστορίες υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν πραγματικοί χαμένοι που πληρώνουν τεράστιο τίμημα,  που μπορεί να είναι η ίδια τους η ζωή».

Παραπομπές:

1: https://cbc-network.org/2023/06/our-letter-of-opposition-to-cas-sb-729

2.https://www.afistemenaziso.gr/texts/medical/ekswmatikh-gomimopoihsh/provlimata-stis-gynaikes-kai-ta-paidia-apo-tin-ypovoithoymeni-anaparagogi

 Πηγή: lifesitenews.com

afistemenaziso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου