30 Νοε 2022

Φλώρινα: Εγκρίθηκε το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» – Συγχαρητήρια Ζάεφ σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

Φλώρινα: Εγκρίθηκε το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» – Συγχαρητήρια Ζάεφ σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

Το Πρωτοδικείο Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό της ΜΚΟ «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας». Ένδειξη φιλίας και καλής γειτονίας, αναφέρει ο Ζάεφ

Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα έχει εγγραφεί και έχει εγκριθεί επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας. Η αίτηση του Συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας, με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.

Το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας έχει ως σκοπό του να εργαστεί για:

-τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.

-την υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

-την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.

Ευχαριστίες Ζάεφ

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

in.gr, 29 Νοεμβρίου 2022

…………………………………..

Εθνική κατρακύλα: Αναγνωρίστηκε ΜΚΟ που θα διδάσκει «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα – Πανηγυρίζει ο Ζάεφ

Παντελής Λαμψιώτης

Το Πρωτοδικείο Φλώρινας ενέκρινε την λειτουργία ΜΚΟ που διδάσκει την ψευτομακεδονική γλώσσα και προωθεί θέμα «μακεδονικής μειονότητας»!

ΜΚΟ – Ελλάδα: Άλλη μια είδηση – σοκ έρχεται να επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση των υποτιθέμενων… «μακεδονομάχων» της Νέας Δημοκρατίας όχι απλά δεν είχαν την παραμικρή διαφωνία με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, άλλα κάνουν και ό, τι μπορούν για να παραδώσουν στους Σκοπιανούς κάθε ανιστόρητη διεκδίκηση τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε την πατριωτική «προβιά» που φορούσε πριν τις εκλογές του 2019 και πέρασε στην πολιτική του «δώσ’ τα όλα». Έφτασε να υποστηρίζει τις Πρέσπες πιο φανατικά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο όπου μια βουλγάρικη διάλεκτος η οποία δεν έχει ουδεμία σχέση με την ελληνική ιστορία, να αναγνωρίζεται από το ελληνικό κράτος ως «μακεδονική γλώσσα», έτσι όπως ορίζει η καταστροφική συμφωνία. Και αυτό προκύπτει από την σοκαριστική είδηση πως ο πρώτος αναγνωρισμένος από την ελληνική δικαιοσύνη σύλλογος που προωθεί και διδάσκει την ανύπαρκτη «μακεδονική γλώσσα», είναι γεγονός.

Η είδηση αφορά το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας στην Ελλάδα» που κατόπιν αίτησης, η λειτουργία του εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022. Χαράς ευαγγέλια για τον Ζόραν Ζάεφ, που έσπευσε να πανηγυρίσει για αυτήν την εξέλιξη, ευχαριστώντας τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μιλώντας περιχαρής για τους «καρπούς» που έφερε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις οδηγούν την χώρα σε πολιτισμική και γεωπολιτική «αυτοκτονία», ακόμα και αυτή η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών έχει γίνει «σουρωτήρι» από τη γειτονική χώρα και πολίτες συχνά – πυκνά ανεμίζουν περήφανα σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας (κάτι που απαγορεύεται από την συμφωνία), ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στην χώρα ο όρος «Μακεδονία» σκέτο. Και αντί να υπάρξει αντίδραση από την κυβέρνηση για την μη τήρηση της συμφωνίας, το ελληνικό κράτος κατοχυρώνει με κάθε επισημότητα ένα απατηλό ψέμα που εξυπηρετεί τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας.

Με αυτήν την εξωφρενική αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» η χώρα μας δέχεται ακόμα έναν πολιτιστικό «δούρειο ίππο» στην Βόρεια Ελλάδα, για να διαμορφωθεί πεδίο δράσης για τις εθνικιστικές ιδέες των Σκοπιανών. Είναι γνωστό άλλωστε πως στα σχολεία της γειτονικής χώρας διδάσκονται ακόμα οι ιδέες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και της «Μακεδονίας του Αιγαίου», οπότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεώρησε εθνικά… ωφέλιμο να εισάγει και εντός των συνόρων το κήρυγμα επεκτατισμού εις βάρος της Ελλάδας.

Ρίχνοντας μόνο μια ματιά στους στόχους και τις δράσεις του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας για την Ελλάδα» που αναγνωρίστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, διαπιστώνει κανείς πως υπάρχει η φιλοδοξία για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, η διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου και η στήριξη για την εισαγωγή της και ως μάθημα (!) σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια της Βορείου Ελλάδος . Η απόφαση του Πρωτοδικείου σαφώς ανοίγει «παράθυρο» για ίδρυση και άλλων ανάλογων σωματείων στην Ελλάδα, από πρόσωπα που αυτοπροοσδιορίζονται ως «Μακεντόνετς» και μιλούν ευθέως για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας.

Υποτίθεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε με το σκεπτικό να μπουν τα Σκόπια στην σφαίρα επιρροής της Ελλάδας, άλλα διαπιστώνει κανείς πως γίνεται ακριβώς το ανάποδο. Η γειτονική χώρα, εξάγει «μακεδονικό» πολιτισμό στην Βόρεια Ελλάδα και σύλλογοι προωθούν τον εκσλαβισμό, με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους. Απίστευτη εθνική κατρακύλα με ανυπολόγιστες συνέπειες…

Αυτό είναι το πανηγυρικό μήνυμα του Ζόραν Ζάεφ που ανάρτησε στο facebook:

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της χώρας μου και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

 sportime.gr, 29 Νοεμβρίου 2022

Δείτε και:

-Δεν φαντάζεστε ποιοι κρύβονται πίσω από το δήθεν "Κέντρο "Μακεδονικής" Γλώσσας στην Ελλάδα"…

-Γιατί δεν υπάρχουν «Σλαβομακεδονική» γλώσσα και «Σλαβομακεδόνες»

-Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα

3 σχόλια:

  1. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν να μη γίνει η αρχή!
    Εν γνώσει του τι επρόκειτο να επακολουθήσει, οι βαρυνόμενοι με το στίγμα της εθνικής προδοσίας νεότεροι Εφιάλτες και Πηλιογούσηδες, με επικεφαλής τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά, υπέγραψαν μια ολέθρια για τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα συμφωνία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη στοχοθεσία υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας.
    Απότοκο και συνέπεια της συμφωνίας της αισχύνης αποτελεί και η εν λόγω, επαίσχυντη και άκρως προδοτική, δικαστική απόφαση που ευτελίζει το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και τη μεταβάλλει σε ευτελή θεραπαινίδα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού.
    Την ίδια στιγμή ο πολύς Ζάεφ, που με την κακαλυτική σύμπραξη των προαναφερθέντων προδοτών, πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει, επαίνεσε, με αφορμή την ακατονόμαστη δικαστική απόφαση, πλην του αρχιτέκτονα της προδοσίας και τον νυν πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος,κατά τα άλλα, προεκλογικά, χαρακτήριζε "επαίσχυντη" την προδοτική συμφωνία ...
    Αλήθεια, πόση πια προδοσία να αντέξει τούτος ο τόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ισχύει η συμφωνία ή δεν ισχύει; Εαν την επικαλούμαστε για να μην γίνει το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας είναι σαν να την αναγνωρίζουμε την συμφωνία. Αρα ο Τσίπρας παίρνει ολο το δίκιο με το μέρος του και ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται ψεύτης που υποτίθεται θα την έσκιζε και τώρα την επικαλείται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή