2 Μαρ 2022

OYKΡΑΝΙΑ: Έκκληση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Αγαπημένε ουκρανικέ λαέ!

Με λύπη και πόνο βλέπουμε τον πόλεμο να έρχεται στο πάτριο ουκρανικό έδαφός μας. Δύσκολες δοκιμασίες μας έχουν χτυπήσει όλους. Οι μάχες μεταξύ των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνεχίζονται σχεδόν σε ολόκληρη την Ουκρανία, στρατιώτες και πολίτες πεθαίνουν, ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται. Η κατάσταση υψηλού συναγερμού των πυρηνικών όπλων θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, σας καλούμε όλους να δείξετε κουράγιο, να προσευχηθείτε και να ενωθείτε για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας.

Απευθυνόμενοι σήμερα σε όλους, θέλουμε να καταθέσουμε ότι σας σεβόμαστε και προσευχόμαστε για εσάς, επειδή διακινδυνεύοντας τη ζωή σας μαρτυρείτε πώς μπορείτε να εκπληρώσετε τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού:   Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από το να δώσει κάποιος τη ζωή του για τους φίλους του (Ιωάννης 15:13).

Από την πλευρά μας, επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας πάντα υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει την κυριαρχία του κράτους και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Συμμεριζόμαστε πλήρως τον πόνο και τα βάσανα του λαού μας. Αυτές τις δύσκολες μέρες υψώνονται έντονες προσευχές σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Εκκλησίας μας για το τέλος του πολέμου και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Ονούφριου, οι μητροπόλεις και τα μοναστήρια παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες και σε όλους όσους υπέφεραν από τις εχθροπραξίες. Οι ναοί μας είναι ανοιχτοί όλο το 24ωρο για όσους χρειάζονται προστασία από τους βομβαρδισμούς. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ακολουθεί την αποστολή της: βοηθά συνεχώς όλους όσους έχουν ανάγκη.

Έχοντας επίγνωση της πνευματικής μας ευθύνης, απευθυνόμαστε σήμερα στον Παναγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο. Παναγιώτατε! Σας ζητάμε να εντείνετε τις προσευχές σας για τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας, να ζητήσετε τον τερματισμό της αδελφοκτόνου αιματοχυσίας στο ουκρανικό έδαφος και να καλέσετε την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες που ήδη υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε παγκόσμιο πόλεμο.

Απευθύνουμε επίσης έκκληση στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντυμίρ Ζελένσκυ και στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο όνομα πολλών εκατομμυρίων πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σας ζητάμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί η ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αδελφών λαών μας και να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων. Αυτός ο τρομερός πόλεμος έχει ήδη προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις μεταξύ του ουκρανικού και του ρωσικού λαού. Εάν δεν σταματήσει η αιματοχυσία, το χάσμα μεταξύ των λαών μας θα μπορούσε να παραμείνει για πάντα.

Ουκρανικέ λαέ, αδελφοί και αδελφές! Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα. Ζητάμε από τον καθένα σας να παραμείνει ήρεμος και να μην ενδώσει στις προκλήσεις. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον, φροντίστε ο ένας τον άλλον. Είναι επίσης σημαντικό να μην υποδαυλίζετε την εχθρότητα. Μόνο στην ενότητα είναι η δύναμή μας. Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει τους ηγέτες με το φως της χάρης Του. Πιστεύουμε ότι ο Κύριος θα ακούσει την προσευχή μας και θα  συγχωρήσει τις αμαρτίες μας.

Και στο εγγύς μέλλον, η ειρήνη του Θεού θα βασιλέψει ξανά στην ευλογημένη ουκρανική γη μας!

28 Φεβρουρίου 2022

Μετάφραση από Πηγή: https://www.lesalonbeige.fr/appel-du-saint-synode-de-leglise-orthodoxe-ukrainienne-du-28-fevrier/


2 σχόλια:

  1. Πού είναι οι δεσποτάδες της Εκκλησίας της Ελλάδας; Οι λαλίστατοι και παντογνώστες στα ιατρικά, περί πανδημίας, περί εμβολίων, περί υπακοής, περί αγάπης στον πλησίον; Τα έδωσαν όλα, για να κάνουν το θέλημα του Καίσαρα. Τώρα δεν έχουν ευθύνη και άποψη για το θέμα αυτό; Όχι, βέβαια! Είναι άσχετο με την δική τους ιδιότητα και αποστολή!!! Μούγγα στη στρούγκα! Δεν υπάρχει πόλεμος; Δεν διώκονται και δεν σκοτώνονται άνθρωποι και μάλιστα ομόδοξοι; Δεν υπάρχει η δράση της ύπουλης αίρεσης των Ουνιτών, οι οποίοι ξεγελούν και παγιδεύουν ψυχές στην πλάνη και τις οδηγούν στην αγκαλιά του πάπα; Αν δεν είναι αυτό θρασυδειλία τότε πώς μπορεί να χαρακτηριστεί;
    Αλλά, τους περιμένει η θεία δίκη! Οι ποιμένες σιωπούν, όταν οι λύκοι κατασπαράζουν το ποίμνιο! Συνεχίστε λοιπόν να κρύβεστε πίσω από το ράσο του, ξεγραμμένου πλέον, πατριάρχη! Διότι εκείνος ο,τι ήταν να κάνει, το έκανε. Έβαλε τα σαπρά θεμέλια της προδοσίας. Εσείς ... δεν έχετε ευθύνη!!! Χα, χα, χα! ΝΟΜΊΖΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσκυνώ το μεγαλείο του κανονικού ποιμένος Ονουφριου. Άξιος διάδοχος Αγίων αρχιερεων. Ας το δουν οι δικοί μας αρχιερείς. Καλά που έχουμε κ έναν Αναστάσιο Αλβανίας κ μας ξελασπωνει κατά καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή