21 Ιαν 2022

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ὑποστηρίζει τούς Τούρκους Τατάρους τῆς Οὐκρανίας - Οὔτε λέξη γιά τούς 150.000 Ἕλληνες τῆς Ἀνατολικῆς Οὐκρανίας!!!

Συνάντηση Οὐκρανῶν βουλευτῶν μέ τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη.  Ὁ ἐκ δεξιῶν τοῦ Βαρθολομαίου εἶναι ὁ μουσουλμάνος βουλευτής Mustafa Dzhemiliev ὁ ἐπί κεφαλής τῶν Τατάρων παγκοσμίως. (φωτό ἀπό ἐδῶ)

 Ἀδιάντροπα ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ὑποστηρίζει τούς Τούρκους Τατάρους τῆς Οὐκρανίας - Οὔτε λέξη γιά τούς 150.000 Ἕλληνες τῆς Ἀνατολικῆς Οὐκρανίας!!!

Του Νίκου Σταματάκη

Λειτουργώντας περισσότερο σαν πράκτορας του DC «βαθέως κράτους» παρά σαν θρησκευτικός ηγέτης, αφού έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να διχάσει τους Ουκρανούς ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ξαφνικά ο Πατ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος Πατριάρχης της Ορθοδοξίας για τουλάχιστον έναν αιώνα, προτρέπει τώρα όλους τους Ουκρανούς να «μείνουν ενωμένοι»… 

Πριν από τρία χρόνια έδωσε «αυτοκεφαλία»/«κακοκεφαλία» στο 20% των Ουκρανών, ενώ πάνω από το 70% εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα υπό το Πατριαρχείο Μόσχας και με αυτόν τον τρόπο προκάλεσε το «Σχίσμα» στον Ορθόδοξο Κόσμοακολουθώντας τις οδηγίες αδιστάκτων παραγόντων που παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην Ουάσιγκτον και όχι μόνο…

Και ενεργεί επίσης ως ένας από τους χειρότερους προδότες που είχε ποτέ ο Ελληνισμός – και όλοι ξέρουμε ότι, ανάμεσα στα πολλά μας επιτεύγματα, εμείς οι Έλληνες εφηύραμε την πράξη της προδοσίας – με πιο διάσημη αυτή του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες… Αν διαβάσετε τη δήλωση παρακάτω θα δείτε ότι και ο Βαρθολομαίος συναντήθηκε και είχε πολύ καλά λόγια να ανταλλάξει με έναν βουλευτή που εκπροσωπεί τους Τάταρους της Ουκρανίας… Ναι, φίλοι μου, ο Βαρθολομαίος νοιάζεται για τους Τατάρους

Τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, που ζουν στην Ουκρανία, ως καλός Τούρκος που είναι ο ίδιος Ούτε μια λέξη για τους 150.000 Έλληνες της κυρίως Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας (που είναι πολύ δραστήριοι με τα ελληνικά σχολεία και τις εκκλησίες τους)… 

Γιατί; Διότι το 95% ταυτίζεται με τους Ρώσους, μιλάει ρωσικά και είναι υπό το Πατριαρχείο Μόσχας!! 

  Ο Πατ. Βαρθολομαίος υποστηρίζει αηδιαστικά τα δικαιώματα των Τούρκων Τατάρων… 

Ένας Θεός ξέρει πόσες φορές στην ιστορία οι Έλληνες είχαν πολεμήσει αυτούς τους βαρβάρους… Τόσο ντροπή!!!

Ο Βαρθολομαίος στριμώχθηκε : Ό,τι και να γίνει στην Ουκρανία αυτός είναι χαμένος. Εάν συμβεί πόλεμος, η Ρωσία θα καταλάβει όποιο τμήμα της Ουκρανίας επιθυμεί. Τουλάχιστον (και ο Μπάιντεν έδωσε χθες το «μυστικό»), θα επιτραπεί στη Ρωσία να κάνει μια «μικρή εισβολή» στην Ουκρανία… Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι ο Πούτιν θα αφήσει απροστάτευτο το 70% των Ορθοδόξων υπό το Πατριαρχείο Μόσχας; Υπάρχουν ήδη πολλές σχετικές δηλώσεις από Ρώσους αξιωματούχους που απαιτούν από την Ουκρανία να επιτρέψει τη ρωσική γλώσσα – η οποία πλέον απαγορεύεται!!

Η ώρα του απολογισμού πλησιάζει….

Ακολουθεί η είδηση από το fosfanariou.gr – την «επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης»

Οικουμενικός Πατριάρχης προς Ουκρανούς Βουλευτές: “Να παραμείνετε ενωμένοι κάτω από την σημαία της Ουκρανίας”

Την προτροπή να παραμένουν όλοι οι Ουκρανοί ενωμένοι, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησής τους ή της θρησκευτικής πίστης τους, απηύθυνε η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια συναντήσεώς του με διακομματική ομάδα Ουκρανών βουλευτών την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, στο Φανάρι.

Είσαστε και πρέπει να παραμείνετε ενωμένοι κάτω από την σημαία της Ουκρανίας. Ανεξαρτήτως από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις πολιτικές σας προτιμήσεις είσαστε ενωμένοι κάτω από την σημαία της Ουκρανίας, είσαστε μία κυρίαρχη χώρα. Προσευχόμαστε για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας σας. Μην ανησυχείτε. Ο Θεός είναι μαζί σας”, επεσήμανε ο Παναγιώτατος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εκ μέρους των βουλευτών μίλησαν οι Εντιμ. κ.κ. Rustem Umerov και Roman Hryshchuk, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή του προς τη χώρα τους. Επίσης, με θερμούς λόγους μίλησε και ο Εντιμ. κ. Mustafa Dzhemiliev, μουσουλμάνος βουλευτής και επί κεφαλής των Τατάρων παγκοσμίως.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, πολλάκις επισκεφθείς την Ουκρανία, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi και στελέχη του Προξενείου

ἀπό : helleniscopecom

Οἱ Ἕλληνες τῆς Οὐκρανίας

Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα σήμερα στον κόσμο όπου υπάρχουν ακόμα σημαντικές κοινότητες των Ελλήνων (150.000 περίπου), oι οποίες διατηρούν πλήρη κοινωνική δομή, διαθέτουν «αγροτική ενδοχώρα» και έχουν τη συνείδηση της εντοπιότητας.

...Ειδικά οι Ελληνες της Ουκρανίας με μητροπολιτικό κέντρο την Κριμαία –την Ταυρική των αρχαίων Ελλήνων και την Περατεία των Βυζαντινών– αποτελούν τον αρχαιότερο λαό που κατοίκησε στα εδάφη αυτά, πολύ πριν από την έλευση των Τατάρων και των σλαβικών φύλων. Η αίσθηση της εντοπιότητας αποκτήθηκε εξαιτίας αυτού του χρονικού βάθους και η ιστορική αυτή σχέση επέτρεψε τη δημιουργία μιας ελληνικής αγροτικής ενδοχώρας. 

...Αδιάλειπτη παρουσία στην Κριμαία εδώ και 27 αιώνες.

...Ενα από τα χαρακτηριστικά σημεία της Κριμαίας όπου συνυπήρξαν και οι τρεις αυτές ελληνικές ομάδες (γηγενείς, ελλαδικοί και Πόντιοι) ήταν η περιοχή της Γιάλτας. Η Γιάλτα ήταν μια κωμόπολη που το 1900 κατοικούνταν από 10.000 Ελληνες. Το όνομά της είναι ελληνικό, προερχόμενο από τη λέξη «γιαλός» ή «γιαλίτα» όπως λέγεται στην τοπική ελληνική κριμαιο-ρωμαϊκή διάλεκτο... 

... τον Δεκέμβρη του 1937, όταν με απόφαση της σταλινικής ηγεσίας η ελληνική μειονότητα στοχοποιήθηκε – όπως και αρκετές ακόμα μικρές μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού. Η ελληνική σοβιετική παιδεία απαγορεύτηκε, τα ελληνικά σχολεία έκλεισαν, τα ελληνικά κομματικά τυπογραφεία καταστράφηκαν, οι αυτόνομες σοβιετικές ελληνικές περιοχές καταργήθηκαν...Με την έναρξη της περεστρόικας άρχισε και η προσπάθεια εθνικής αναγέννησης του πολυπληθούς ελληνισμού της Ουκρανίας... ( Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό ἐνδιαφέρον θέμα,Ε Δ Ω


Σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από τη Γιάλτα βρίσκεται το Κτήμα Λιβάντια, με το γνωστό ομώνυμο ανάκτορο. Η ονομασία αυτή προέρχεται από την πόλη Λειβαδιά στη Στερεά Ελλάδα, την πατρίδα του γνωστού Ρώσου αξιωματικού ελληνικής καταγωγής, και ήρωα του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα, Λάμπρου Κατσώνη. Το κτήμα στη θέση της σημερινής Λιβάντιας πέρασε στην ιδιοκτησία του Λάμπρου Κατσώνη το 1799. Το 1860 η Λιβάντια εξαγοράστηκε από την αυτοκρατορική οικογένεια. Στην αρχή του 20ού αιώνα στα όρια του κτήματος κτίστηκε το Μεγάλο Λιβαντιακό Ανάκτορο, το οποίο μπήκε στην ιστορία στα χρόνια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Εδώ από τις 4 ως τις 11 Φεβρουαρίου 1945 έλαβε χώρα η Διάσκεψη της Γιάλτας ανάμεσα σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και ΕΣΣΔ...( Ἀπό τό πολύ καλό θέμα : Ταυρίδα ἤ Κριμαία ; Τά ἑλληνικά τοπωνύμια ἀπό τήν Γιάλτα ἕως τήν Σεβαστούπολη 
Μέτων ἔγραψε
Στην Ουκρανία ζουν 73.000 Τάταροι και 285.000 τουρκοβούλγαροι. Ο διασημότερος τάταρος της Ουκρανίας σήμερα ο Ρινάτ Αχμέτωφ, πάμπλουτος, αυτός ο συμμορίτης των δρόμων κατά την δεκαετία του ΄90. Μουσουλμάνοι και τουρκόφωνοι είναι, γνήσιοι Τούρκοι δεν είναι, διότι είναι λευκοί, ως και οι εγγύς της Κριμαίας
Με τα διατάγματα της Αικατερίνης Β΄ του 1779 και του 1790, η περιφέρεια της Αζοφικής με πρωτεύουσα τη Μαριούπολη απέκτησε το καθεστώς της αυτόνομης διοικητικής περιοχής (ουέζντ). Μετά το 1778 ένα μικρό μέρος θα παλιννοστήσει στην Κριμαία, της οποίας ο ελληνικός πληθυσμός θα ενισχυθεί από πρόσφυγες από την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου λόγω των «Ορλωφικών» (1770), ενώ από τον μικρασιατικό Πόντο θα καταφθάνουν μετανάστες και πρόσφυγες έως και το 1918...(ἐδῶ)
Η Αικατερινή η μεγάλη έκτισε στην Κριμαία νέες πόλεις με ελληνικά ονόματα, Σεβαστούπολις, Συμφερούπολις, Μαριούπολις. Στην τελευταία εντός και στα πέριξ κατοικούν χιλιάδες Έλληνες. Στην Μαριούπολι μετέφερε τους Έλληνες η Αικατερίνη για να τους προφυλάξη από την επιθετικότητα των τατάρων.
Επανέφερε την αρχαία ονομασία Ταυρική, δίοτι το Κριμαία προέρχεται από το ταταρικό κριμ. Επίσης ανοικοδόμησε την Οδησσό επί της αρχαίας θέσεως
Οι Ουκρανοί είναι Ρώσοι, η Ουκρανία είναι η καθ΄αυτό Ρωσία. Η γλωσσική διαφορά είναι θέμα διαλέκτου, όπως παρ΄ήμιν ήτο οι διάλεκτοι της δωρικής και ιωνικής. Ιδού οι διαφορές σε όνοματα : Ιγκόρ-Ιχώρ, Γκρηγκόρυ- Χρηχόρυ, Βλαντίμιρ-Βολόντιμιρ, Άλεξαντρ-Όλεξαντρ κλπ. Η κατασκευή της ως ομοσπονδιακού κράτους έγινε από τους εβραιομπολσεβίκους για να διασπάσουν την ρωσική αυτοκρατορία

Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. Μόνο αισθήματα πόνου και ντροπής προξενεί αυτή η είδηση. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Για άλλα θέματα (περιβάλλοντος, ειρήνης, διαλόγων Εκκλησιών και θρησκειών κ.α.) είμαστε λαλίστατοι ενώ για τους αδελφούς μας μιλιά, ούτε μια απλή αναφορά πως υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή