2 Αυγ 2020

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), η Αντισύλληψη και η Έκτρωση

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), η Αντισύλληψη και η Έκτρωση
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, WHO, υποστηρίζοντας μέσω της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και της αντισύλληψης το ανέφικτο και ανύπαρκτο ιδεώδες του «οικογενειακού προγραμματισμού» και των  «επιθυμητών παιδιών», έρχεται τώρα στο εγχειρίδιό της υπέρ της άμβλωσης (1), να παραδεχθεί την αδυναμία τους  στην αποφυγή της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.


Δυστυχώς όμως αντί να αντιληφθεί το λάθος και να προστατεύσει πλέον τα μωρά και τις ευάλωτες μητέρες τους, στο όνομα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και της προστασίας του παιδιού έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα και στους δύο. Μεθοδεύει και κατευθύνει σταθερά προς την  έκτρωση του απρογραμμάτιστου παιδιού «για το καλό του ίδιου και της μητέρας του». Απόφαση που καθώς ομολογεί η  ίδια η WHO δεν βασίζεται σε μελέτες ή αποδεικτικά στοιχεία αλλά (προφανώς) σε εικασίες και υποθέσεις και ιδεολογίες  και λογής- λογής συμφέροντα….Με λόγια κενά όπως «ασφαλής άμβλωση», «σεβασμός, υγεία, δικαιώματα, επιθυμητό παιδί » εξαπατά τις μητέρες όπως  έκανε και ως τώρα με  το «ασφαλές σεξ». Ασφαλής άμβλωση δεν υπάρχει. Πάντα ο ένας σκοτώνεται και ο άλλος βγαίνει πληγωμένος. Και η έκτρωση του παιδιού ως μέθοδος πρόληψης της μελλοντικής δυστυχίας του είναι απαράδεκτη για επιστήμονες που χαράσσουν παγκόσμιες πολιτικές!
Το παρακάτω απόσπασμα από το  σχετικό εγχειρίδιο αποτελεί απάντηση και στους θιασώτες της  «αντισύλληψης», που χρόνια τώρα αγωνίζονται να την κατοχυρώσουν ως μέτρο πρόληψης της άμβλωσης, στην θέση της ευλογημένης εγκράτειας και σωφροσύνης προ ή εντός του γάμου. Η ίδια η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας παραδέχεται πως συχνά και παρά την αντισύλληψη υπάρχουν κατά προσέγγιση 33 εκατομμύρια απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες. Το ποσοστό αστοχίας για το «χάπι» είναι στο 5%, και για το προφυλακτικό στο 14%, με προϋπόθεση τη σωστή χρήση.  Η δύναμη της ζωής είναι τεράστια για να υπακούσει στα φαρμακευτικά και  άλλα κόλπα!
Η προστασία  της ζωής και της υγείας της μητέρας και του παιδιού αποτελούν τα υπέρτατα   ιδανικά! Κανένα «αναπαραγωγικό δικαίωμα», «επιθυμητότητα παιδιού» ή  άλλο νομικό εφεύρημα δεν μπορεί να αντιστρέψει αυτή την ιεράρχηση στη συνείδηση του ανθρώπου, και ας επιμένει η WHO και όλοι της οι συνεργάτες !
________________
i pagkosmia organosi ygeias who i antisyllipsi kai i ektrosi 01
Η Ασφαλής Άμβλωση. Οδηγός τεχνικών και πολιτικής για τα συστήματα Υγείας.
“Safe abortion: Technical and policy guidance for health systems.”
1.5 H χρήση αντισύλληψης, οι "τυχαίες εγκυμοσύνες" και η ανεκπλήρωτη ανάγκη για οικογενειακό προγραμματισμό.
Η συχνότητα χρήσης αντισύλληψης οποιασδήποτε μεθόδου,  το 2007 μεταξύ των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας (15-49 ετών) που ήταν παντρεμένες ή συζούσαν ήταν 63% παγκοσμίως. Η χρήση μιας σύγχρονης μεθόδου (ορμονικής ή φραγμού) ήταν περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη, στο 56%.
……………………………
Η αντισύλληψη από μόνη της, ωστόσο, δεν μπορεί να εξαλείψει πλήρως την ανάγκη των γυναικών για πρόσβαση σε ασφαλείς υπηρεσίες έκτρωσης. Η αντισύλληψη δεν παίζει ρόλο σε περιπτώσεις αναγκαστικής σεξουαλικής επαφής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Επίσης, καμία μέθοδος δεν είναι 100% αποτελεσματική στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Χρησιμοποιώντας δεδομένα του 2007 σχετικά με τον επιπολασμό των αντισυλληπτικών μεθόδων και τα τυπικά ποσοστά αποτυχίας των μεθόδων αντισύλληψης, εκτιμάται ότι περίπου 33 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως μπορεί να παρουσιάσουν μια τυχαία (ανεπιθύμητη) εγκυμοσύνη ενώ χρησιμοποιούν μια μέθοδο αντισύλληψης (βλ. Πίνακα 1.1 ).
i pagkosmia organosi ygeias who i antisyllipsi kai i ektrosi 01
Πίνακας 1.1. Εκτιμώμενος αριθμός γυναικών που χρησιμοποιούν μια αντισυλληπτική μέθοδο και εκείνων που θα εμφανίσουν «ανεπιθύμητη κύηση» κατά τον πρώτο χρόνο της χρήσης της αντισύλληψης, ανάλογα  και με τον τύπο της αντισυλληπτικής μεθόδου. Παγκόσμια δεδομένα 2007.
Ελλείψει ασφαλών υπηρεσιών άμβλωσης, ορισμένες μπορεί να καταφύγουν σε ανειδίκευτα άτομα και άλλες μπορεί να καταλήξουν σε ανεπιθύμητες γεννήσεις. Οι επιπτώσεις των ανεπιθύμητων γεννήσεων δεν έχουν μελετηθεί καλά, αλλά οι επιπτώσεις μπορεί να είναι επιβλαβείς και μακροχρόνιες για τις γυναίκες και για εκείνα τα παιδιά που γεννιούνται ανεπιθύμητα.(1)
…………………... Επομένως, οι υπηρεσίες ασφαλών αμβλώσεων πρέπει να είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες για όλες τις γυναίκες, με την πλήρη υποστήριξη του νόμου.(2)
Πηγή: Safe abortion: Technical and policy guidance for health systems. Second edition,
© World Health Organization 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου