1 Φεβ 2019

Βικιπαίδεια – Βλακοπαίδεια … ιστορία μ’ ένα κλικ.

ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΟΠΑΙΔΕΙΑ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ «ΠΕΘΑΝΕ» Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

Το 1927 ο Sir Josiah Stamp, διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Βρετανία την δεκαετία του 1920, έκανε μία τρομερή αποκάλυψη κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Ήταν η εξής:
«Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα κατασκευάζει χρήματα από το τίποταΗ διαδικασία είναι ίσως το πιο εκπληκτικό κομμάτι ταχυδακτυλουργίας που έχει ποτέ εφευρεθεί. Ο τραπεζικός τομέας σχεδιάστηκε στην ανισότητα και γεννήθηκε στην αμαρτία. . . . Οι τραπεζίτες κατέχουν τη γηΠάρτε την από αυτούς αλλά αφήστε τους τη δύναμη να δημιουργούν χρήματα και με μια κίνηση του μολυβιού, θα δημιουργήσουν αρκετά χρήματα για να την αγοράσουν πάλι πίσω. . . . Πάρτε αυτή τη μεγάλη δύναμη μακριά από αυτούς και όλα τα πλούτη όπως τα δικά μου θα εξαφανιστούν, γιατί τότε αυτός θα είναι ένας καλλίτερος και πιο ευτυχισμένος κόσμος να ζήσει κανείς. . . Αλλά, αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε σκλάβοι των τραπεζιτών και να πληρώνετε το κόστος της δουλείας σας, τότε αφήστε τους τραπεζίτες να συνεχίσουν να δημιουργούν χρήματα και να ελέγχουν την πίστωση.»
Και όπως το τραπεζικό σύστημα δημιουργεί αεριτζίδικο χρήμα με μία απλή λογιστική εγγραφή, ή με το πάτημα ενός πλήκτρου, έτσι και οι αδηφάγες μεγάλες δυνάμεις δημιουργούν πλαστή ιστορία.
Και όπως το τραπεζικό σύστημα ελέγχει την πίστωση για να κρατά από το χαλινάρι τους χρεωκοπημένους δανειολήπτες, έτσι και οι δυτικές δυνάμεις ελέγχουν την εκάστοτε εξουσία (πολιτική και πνευματική) για να κρατά από το χαλινάρι τους φοβισμένους λαούς.
Η τρομερή, τότε, αποκάλυψη του Sir Josiah Stamp θα μπορούσε λοιπόν να παραφραστεί ως εξής:
«Οι δυτικές δυνάμεις κατασκευάζουν ιστορία από το τίποτα. Η διαδικασία είναι ίσως το πιο εκπληκτικό κομμάτι ταχυδακτυλουργίας που έχει ποτέ εφευρεθεί. Η Δύση σχεδιάστηκε στην ανισότητα και γεννήθηκε στην αμαρτία. . . . Οι δυτικοί κατέχουν τη γη. Πάρτε την από αυτούς αλλά αφήστε τους τη δύναμη να δημιουργούν ιστορία και με μια κίνηση του μολυβιού, θα δημιουργήσουν αρκετή ιστορία για να την αγοράσουν πάλι πίσω. . . . Πάρτε αυτή τη μεγάλη δύναμη μακριά από αυτούς και όλα τα πλούτη όπως τα δικά μου θα εξαφανιστούν, γιατί τότε αυτός θα είναι ένας καλλίτερος και πιο ευτυχισμένος κόσμος να ζήσει κανείς. . . Αλλά, αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε σκλάβοι αυτής της αρρωστημένης Δύσης και να πληρώνετε το κόστος της δουλείας σας, τότε αφήστε τους ανισόρροπους δυτικούς να συνεχίσουν να δημιουργούν ιστορία και να ελέγχουν την εξουσία
Ας δούμε λοιπόν δύο παραδείγματα ανακατασκευής της ιστορίας από τους «ταχυδακτυλουργούς» της Δύσης.
Πρώτο παράδειγμα:
Η «γέννηση» μιας νέας «ιστορίας» που ξεθεμελιώνει Ιστορία χιλιάδων ετών καταχωρήθηκε με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναιη συμφωνία της λίμνηςΕΔΩ, στα Αγγλικά. ΕΔΩ στα Ελληνικά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.
Η Μακεδονία τώρα δεν είναι Ελλάδα, είναι μία «οντότητα» που κείτεται και στο «Ελληνικό διαμέρισμα»ΕΔΩ
Όπως κείτεται και σε άλλα διαμερίσματαΕΔΩ
Που μπορεί να ενωθούνΕΔΩ
Δεύτερο παράδειγμα:
Στις 5 Ιανουαρίου του 2019, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος υπέγραψε την «αυτοκεφαλία» των σχισματικών της Ουκρανίας. Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 6/1/2019 ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοφανείων έγινε και η επίσημη απονομήτου ψευδο-τόμου «αυτοκεφαλίας» στους σχισματικούς.
Στις 17/12 όμως του 2018, ένας καλός λογισμός μου είπε να μπω στην Βλακοπαίδεια να δω τι γράφει για την Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας, την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και να αποθηκεύσω αυτά που έγραφε για να τα συγκρίνω με αυτά που θα γράφει αργότερα! Αυτά που έγραφε τότε δεν υπάρχουν πουθενά τώρα, έχουν διαγραφεί, υπάρχουν μόνο εδώ. Ξέρετε τι είναι να γνωρίζεις ότι θα «γραφτεί» -δηλαδή θα καταχωρηθεί- μια άλλη «ιστορία» από κάποιους, πριν ακόμη καν αυτή «γραφτεί»;; Ξέρετε πως είναι να γνωρίζεις στο παρόν ότι ήδη «σβήνουνε» το παρελθόν και ότι ήδη «ζεις» το μέλλον; Ξέρετε ότι υποβάλλουνε την Ιστορία σε υστερεκτομή; «Ιστορία» δίχως μνήμη, δίχως ρίζες τί είναι; Είναι ένα….. ΚΛΙΚ από ένα DELETE !
Διαβάζουμε λοιπόν παρά κάτω την παλαιότερη καταχώρηση στην Βλακοπαίδεια, χωρίς βέβαια να παίρνουμε ότι διαβάζουμε τοις μετρητοίς, απλά για να δούμε τις διαφορές. Μέσα σε λίγες ημέρες καταχωρήθηκε μία «ιστορία» που «κατάπιε» μια διαδρομή αιώνων. Υπογραμμίζω κάποια σημεία.
17.12.2018 (19 ημέρες ΠΡΙΝ την υπογραφή του τόμου «αυτοκεφαλίας» των σχισματικών)
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας)
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για την αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δείτε: Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Kiev lavra cebule.jpg

Μονή των Σπηλαίων του Κιέβου – η κατοικία του Μητροπολίτη Κιέβου και η θέση του προσωρινού καθεδρικού ναού. Σύμβολο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ιδρυτής απόστολος Ανδρέας, Βλαδίμηρος ο Μέγας
Ανεξαρτησία 1990
Αναγνώριση 1990
Προκαθήμενος Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος
Έδρα Κίεβο, Ουκρανία
Επικράτεια Ουκρανία
Δικτυακός τόπος orthodox.org.ua
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (ουκρανικά: Українська Православна Церква, ρωσικά: Украинская Православная Церковь) είναι μία αυτόνομη εκκλησία της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, υπό την εκκλησιαστική ένωση με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Έχει ως προκαθήμενο το Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο.
Η εν λόγω Εκκλησία είναι η πιο πολυάριθμη και μία από τις τρεις σημαντικές αντίπαλες ουκρανικές Εκκλησίες της Ορθοδοξίας (οι άλλες είναι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο του Κιέβου και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία) και είναι η μόνη που αναγνωρίζεται με βάση το κανονικό δίκαιο και από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο.
Πίνακας περιεχομένων
1 Ονομασία
2 Ιστορία
3 Παραπομπές
4 Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ονομασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Για τη διάκριση των τριών Ορθοδόξων Εκκλησιών, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία συχνά αναφέρεται δημοσίως με το όνομα Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο της Μόσχας – αγγλ. Ukrainian Orthodox Church (Moscow Patriarchy) ή UOC (MP). Οι άλλες δύο αναφέρονται ως η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Κίεβου (Orthodox Church-Kiev Patriarchate ή UPC-KP) και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία (Ukrainian Autocephalous Orthodox Church ή UAPC.)
Η ίδια η Εκκλησία εμμένει στο ότι το όνομά της είναι απλώς Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία,[1] δηλώνοντας ότι η ίδια αποτελεί τη μόνη κοινότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών, βάσει του Εκκλησιαστικού Κανόνα,[1] μια ουκρανική «τοπική εκκλησία» (ουκρανικά: Помісна Церква), ισχυρισμός στον οποίο αντιτίθενται δυναμικά οι αντίπαλοί της που δεν έχουν σχέση με τον Κανόνα της Εκκλησίας.
Η Εκκλησία είναι γραμμένη με το όνομα «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» στην Κρατική Επιτροπή της Ουκρανίας που είναι αρμόδια για τα εκκλησιαστικά ζητήματα.[2]
Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ήταν γνωστή πρώτα με την ονομασία εξαρχάτο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και στη συνέχεια έγινε πλήρως αυτόνομη (καθεστώς που είναι ένα βήμα πριν από την ανακήρυξη της Εκκλησίας σε Αυτοκέφαλη) στις 27 Οκτωβρίου του 1990. Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί τον εαυτό της ότι είναι ουκρανικό εξαρχάτο του Πατριαρχείου της Μόσχας όπως και απόγονος της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κιέβου και όλων των Ρως (Ρώσων) στην Ουκρανία. Για το λόγο αυτό ισχυρίζεται ότι υπάρχει απευθείας διαδοχή μέσω του αρχικού βαπτίσματος των Ρως από τον Άγιο Βλαδίμηρο (Volodymyr) το 988.
Ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος (Βίκτορ Σαμποντάν) ενθρονίστηκε το 1992 και ήταν μέχρι το θάνατό του (2014) επικεφαλής της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας, υπό τον τίτλο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας.
Η Εκκλησία είναι σήμερα η μόνη ουκρανική Εκκλησία που υπάρχει με βάση το κανονικό δίκαιο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και λειτουργεί σε πλήρη κοινωνία με τις άλλες Εκκλησίες της Ανατολικής Εκκλησίας. Επίσης, έχει τα περισσότερα ορθόδοξα εκκλησιαστικά κτήρια στην Ουκρανία και είναι κυρίαρχη στα ανατολικά και στα νότια της χώρας.
Η επίσημη κατοικία του Μητροπολίτη Βλαδίμηρου (Volodymyr) είναι στο λεγόμενο Μοναστήρι των Σπηλαίων (Kiev Pechersk Lavra), στο Κίεβο.
Το 2006 η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε 10.875 εγγεγραμμένες θρησκευτικές κοινότητες στην Ουκρανία (ποσοστό που αντιπροσωπεύει περίπου το 68% όλων των Ορθοδόξων χριστιανικών κοινοτήτων στη χώρα)[1], οι οποίες βρίσκονται κυρίως στις κεντρικές, τις ανατολικές και τις νότιες περιοχές και είναι το μεγαλύτερο σώμα πιστών στην Ουκρανία. Ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητείται από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που είναι υπάγεται στο Πατριαρχείο του Κιέβου. Επίσημοι ισχυρισμοί της UOC κάνουν λόγο για 35 εκατομμύρια πιστούς, αριθμός που είναι όμως πάνω από το πλήθος του θρησκευτικού πληθυσμού στην Ουκρανία.
Οι επίσημες θέσεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ουκρανίας είναι ότι είναι «σχισματικές εθνικιστικές οργανώσεις» και οι ισχυρισμοί τους ότι εκπροσωπούν την Ορθοδοξία δε θεωρούνται νόμιμες από το δίκαιο του εκκλησιαστικού Κανόνα.
Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
↑ Άλμα πάνω, στο:1,0 1,1 Συνέντευξη του Μητροπολίτη Βλαδίμηρου
(Σαμποντάν) στο Associated Press (στα ουκρανικά)
↑ Επίσημος ιστότοπος (στα ουκρανικά)
Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Επίσημη ιστοσελίδα
Η Ορθοδοξία στην Ουκρανία
Ο διαιρετικός ρόλος των ουκρανικών Εκκλησιών
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ
(παραθέτω μόνο λίγα -που δεν είναι και πολλά- για να δείτε τις διαφορές. Τα υπόλοιπα δείτε τα ΕΔΩ)
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας)
Για την αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δείτε: Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας (ουκρανικά: Українська Православна Церква, ρωσικά: Украинская Православная Церковь) είναι μία αυτόνομη εκκλησία της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, υπό την εκκλησιαστική ένωση με το Πατριαρχείο της Μόσχας με προκαθήμενο τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο, χωρίς την αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αναγνωρίζει ως κανονική εκκλησία στην Ουκρανία την αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ονομασία
Η Εκκλησία αυτή καθώς φέρει την εξάρτησή της από το Πατριαρχείο Μόσχας φέρει επισήμως και σύμφωνα με νόμο του ουκρανικού κράτους το όνομα: Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο της Μόσχας(αγγλ. Ukrainian Orthodox Church (Moscow Patriarchy)). Η αυτοκέφαλη Εκκλησία που αναγνωρίζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως φέρει το όνομα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας στα ελληνικά, Orthodox Church of Ukraine στα αγγλικά και Православна церква України στα ουκρανικά.
Ιστορία
Ήταν γνωστή πρώτα με την ονομασία εξαρχάτο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και στη συνέχεια έγινε αυτόνομη (καθεστώς που είναι ένα βήμα πριν από την ανακήρυξη της Εκκλησίας σε Αυτοκέφαλη) στις 27 Οκτωβρίου του 1990. Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας θεωρεί τον εαυτό της ότι είναι ουκρανικό εξαρχάτο του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος Σαμποντάν ενθρονίστηκε το 1992 και ήταν μέχρι το θάνατό του (2014) επικεφαλής της Εκκλησίας αυτής, υπό τον τίτλο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας.
Επίσης, από την εικόνα στα δεξιά στον σύνδεσμο που έβαλα πιο πάνω λείπει αυτό που υπήρχε πριν 19 ημέρες: «Ιδρυτής απόστολος Ανδρέας, Βλαδίμηρος ο Μέγας»
Δεν έχει πια Ιδρυτή η Κανονική Εκκλησίας της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας επειδή έτσι τ’ αποφάσισε ο Βαρθολομαίος και οι ΗΠΑ.
Δείτε και στον σύνδεσμο τις Ελληνικές πηγές που παραθέτουν.
«Καθημερινή»
«Tribune.gr»
«thεtoc.gr»
«Εφημερίδα των Συντακτών» !!
Τέλος, να σημειώσω και αυτό που παρατήρησα αν και υπάρχουν πάρα πολλά αν καθίσει κανείς και ασχοληθεί. Στον σύνδεσμο της νέας σχισματικής «εκκλησίας» του Επιφανίου που έφτιαξε τώρα το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με το όνομα «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», στην εικόνα δεξιά έχουν ως «Ιδρυτή» το «Συμβούλιο Ενότητας Ορθόδοξων Εκκλησιών της Ουκρανίας».
Μόνο που οι «Ορθόδοξες Εκκλησίες» που έκαναν αυτό το συμβούλιο, σύμφωνα με την Βλακοπαίδεια 19 ημέρες πριν ήταν σχισματικές και κανείς δεν τις αναγνώριζε!!
Λεπτομέρειες θα μου πείτε!!
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ DELETE;
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου