30 Ιαν 2019

Κερκύρας,Νεκτάριος : Η αργία των Τριών Ιεραρχών εντάσσεται στην γενικότερη αποδόμηση όλων των Ορθοδόξων χαρακτηριστικών του λαού μας, από πλευράς του κράτους.


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Κερκύρας, όπου το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στην Θεία Λειτουργία έψαλε το παιδικό τμήμα της Χορωδίας Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση της κας Χριστίνας Καλλιαρίδου.
Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας ομίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες ο κ. Ιωάννης Λάππας, θεολόγος - υποδιευθυντής του ΓΕΛ Αγρού.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί παράδοση της Ορθοδοξίας μας από τα χρόνια ακόμα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μετά πολλής λύπης παρατηρούμε σήμερα από πλευράς των κρατούντων να μετατρέπεται η εορτή αυτή σε αργία για τους μαθητές, που μεταφράζεται η αργία αυτή ως τεμπελιά. Οι αλλαγή αυτή εντάσσεται στην γενικότερη αποδόμηση όλων των Ορθοδόξων χαρακτηριστικών του λαού μας, από πλευράς του κράτους. Στην πολεμική αυτή κατά της Εκκλησίας έρχεται να προστεθεί και η διαγραφή της ένδοξης ιστορίας μας, με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Για έναν αληθινό Έλληνα πατριώτη η απόφαση αυτή του  προξενεί θρήνο και θλίψη. Αλλά και σε διεθνές επίπεδο, οι ξένοι  συμπεριφερόμενοι αχάριστα, πολεμώντας την Ελλάδα, την χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρη την οικουμένη.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας το παιδικό τμήμα της Χορωδίας Κέρκυρας, την κα Καλλιαρίδου, τον πρόεδρο της Χορωδίας κ. Τάκη Μεταλληνό, τον κ. Ιωάννη Λάππα, το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Κέρκυρας “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ” που με περηφάνια κράτησαν κατά την Θεία Λειτουργία την σημαία του Γένους μας και κυρίως τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε τα νέα παιδιά με  την Χάρη του Χριστού, να δίδουν καθημερινή μαρτυρία της αληθείας σε όλους εκείνους οι οποίοι σκοταδιστικά αποκρύπτουν την αλήθεια και την ιστορία στην εποχή μας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση των παιδιών στο Ποτήριο της Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου