30 Νοε 2018

Μασονικός εμφύλιος για τη «μαύρη τρύπα» των 2.200.000 ευρώ. Η νέα διοίκηση στρέφεται δικαστικά εναντίον των παλαιών

Μηνύσεις στη... Στοά
Μασονικός εμφύλιος για τη «μαύρη τρύπα» των 2.200.000 ευρώ. Η νέα διοίκηση στρέφεται δικαστικά εναντίον των παλαιών

Μαίνεται ο... εμφύλιος στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» άνω των 2.200.000 ευρώ στα ταμεία της. Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα είναι η κατάθεση αγωγής και μήνυσης από τη νέα διοίκηση σε βάρος των προηγουμένων για σύσταση συμμορίας και κακουργηματική υπεξαίρεση. 
Από το 2016, όταν ήρθαν στο φως οι υπεξαιρέσεις με τη συμμετοχή του λογιστή και μιας υπαλλήλου της Στοάς, οι τέκτονες βρίσκονται στη δίνη μίας σύγκρουσης που τους έχει χωρίσει σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Λίγο μετά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης πραγματοποιήθηκαν τρεις γενικές συνελεύσεις. Ωστόσο, αρχικά τρία μέλη της Τεκτονικής Αδελφότητας και στη συνέχεια άλλα 20 κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Κάτι που συνέβη, όμως στην πορεία υπήρξαν παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα έλλειψης διοίκησης. 
Πριν από μερικές μέρες διορίστηκε με δικαστική βούλα νέα προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο τον Μαρίνο Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κοντούλη, γενικό γραμματέα τον Λεωνίδα Κασιάπη, ταμία τον Ηλία Τριγλιανό και μέλη τους Χρήστο Σχοινοχωρίτη, Δημήτριο Ζρέικατ, Αθανάσιο Παπανδρώνη, Λουκά Χόνδρο, Κωνσταντίνο Αργείτη, Μάριο Οικόπουλο και Γεώργιο Σαμαρνιώτη. 
Από τα πρώτα μελήματα της νέας διοίκησης ήταν να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικήσεων της Μεγάλης Στοάς της περιόδου 2009-2016, αλλά και αγωγή κατά των διοικήσεων της περιόδου 2013-2016, γράφοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στον αδυσώπητο εμφύλιο. Οι μηνυτές αποδίδουν στη διοίκηση της περιόδου 2009-2016 κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και ζητούν να αποκατασταθεί η ζημιά των 2.200.000 ευρώ.
dimokratianews 30.11.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου