25 Αυγ 2018

Τι πρέπει και τι... δεν πρέπει να κάνουν οι διοργανωτές, ώστε να προστατεύσουν τις εκδηλώσεις από «καπέλωμα»

7+2 (ΚΡΙΣΙΜΕΣ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!
Τι πρέπει και τι... δεν πρέπει να κάνουν οι διοργανωτές, ώστε να προστατεύσουν τις εκδηλώσεις από «καπέλωμα»
Του Σάββα Καλεντερίδη

Στα δύο μεγάλα, πάνδημα, ειρηνικά και δημοκρατικά συλλαλητήρια, τα οποία επιχείρησαν να αμαυρώσουν με απαράδεκτες δηλώσεις διεφθαρμένοι* ως το κόκαλο πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι από κρατικά και κομματικά μέσα προπαγάνδας, συμμετείχα ως απλός πολίτης και συνέβαλα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου στην επιτυχία τους. Αυτό που είχα δημοσίως δηλώσει είναι ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα εξής:
1 Τα συλλαλητήρια γίνονται μόνο για το εθνικό θέμα, τη Μακεδονία, και στόχο έχουν την πάνδημη καταγγελία της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταδικάζουν η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και περίπου το 70% του ΣΥΡΙΖΑ.
2 Δεν πρέπει να έχουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα, γιατί τότε θα χάσουμε τη στήριξη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν σημαντικότερο το να παραμείνει το κόμμα τους στην κυβέρνηση από το να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για να ρίξουν την κυβέρνηση.
3 Θα πρέπει να αποφευχθούν τα συνθήματα του τύπου «Θα πάρουμε τα όπλα, να μπούμε στα Σκόπια», «Αλήτες, προδότες** πολιτικοί», «Σκοπιανέ, δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ» και άλλα τέτοια, που αφαιρούν και δεν προσθέτουν στο εγχείρημα.
4 Στη διοργάνωση και στον ορισμό των ομιλητών θα πρέπει να αποφευχθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων που έχουν φιλοδοξίες, γιατί τότε δίδεται τροφή στους πολεμίους των συλλαλητηρίων και τους προπαγανδιστές τους να μιλάνε για «μακεδονομάχους» που χρησιμοποιούν το θέμα της Μακεδονίας για να επενδύσουν πολιτικά σε προσωπικό επίπεδο.
5 Οι διοργανωτές θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και με διαβουλεύσεις με τα κόμματα, για να εξασφαλίσουν το ακομμάτιστο των συλλαλητηρίων. Καμία σημαία, πλην της ελληνικής, κανένα σύμβολο, πλην εκείνων της Μακεδονίας, κανένα «τρικάκι», που παραπέμπει απευθείας ή διά της τεθλασμένης σε συγκεκριμένο πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο και σχηματισμό. Στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και κυρίως της Αθήνας συμμετείχαν Ελληνες όλων των κομματικών και ιδεολογικών αποχρώσεων, δεξιοί και αριστεροί, πλούσιοι και φτωχοί, σπουδαγμένοι και λιγότερο μορφωμένοι, εργάτες και εργοδότες…
6 Τα συλλαλητήρια ενώνουν και δεν διχάζουν τους Ελληνες, αφού δεν στρέφονται εναντίον των απλών Ελλήνων πολιτών που είναι υπέρ της συμφωνίας, αλλά εναντίον εκείνων που την εξύφαναν και την υπέγραψαν. Επίσης, τα συλλαλητήρια δεν στρέφονται εναντίον των πολιτών του κράτους των Σκοπίων, οι οποίοι είναι θύματα μιας διεθνούς πλεκτάνης, που έστησε και υποστηρίζει εδώ και 120 χρόνια το μεγάλο ψέμα του «μακεδονισμού».
7 Οι διοργανωτές θα πρέπει να συνεργάζονται σε ανώτατο επίπεδο με τις αστυνομικές Αρχές, να δίνουν όλα τα στοιχεία της εκδήλωσης και του μεγέθους που αναμένεται να έχει, για να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που περιορίζουν ή και μηδενίζουν τα περιθώρια δράσης προβοκατόρων, εξ αντικειμένου ή κανονικών, οι οποίοι δρουν επ’ ωφελεία ντόπιων και ξένων κέντρων.
Ο αναγνώστης θα αναρωτιέται ποιος ο λόγος αυτής της καταγραφής και γιατί τώρα. Για τις 8 Σεπτεμβρίου έχει εξαγγελθεί η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου και μιας συναυλίας-συλλαλητηρίου, με τις δύο εκδηλώσεις να είναι σε απόσταση περίπου 500 μέτρων η μία από την άλλη.
Το γιατί έγινε αυτό καλό είναι να το πουν στον ελληνικό λαό οι ίδιοι οι διοργανωτές και όχι ο γράφων. Αυτά που έχω να πω για τις εκδηλώσεις αυτές, και ειδικά για το συλλαλητήριο, που θα γίνεται έξω από το Βελλίδειο, όπου θα μιλά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, είναι τα εξής:
Πρώτον, η Θεσσαλονίκη έχει ένα βεβαρημένο παρελθόν, όχι επειδή οι κάτοικοί της είναι οπισθοδρομικοί, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν οι προπαγανδιστές που επενδύουν στον διχασμό, αλλά επειδή εκεί επέλεξαν οι ξένοι επιβουλείς να ενεργοποιήσουν το δίκτυό τους, που ήταν εκτεταμένο σε ολόκληρη την Ελλάδα, για να επιτεθούν και να σκοτώσουν έναν άνθρωπο-σύμβολο, τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Αρα, οι διοργανωτές θα πρέπει να επιλέξουν έναν εξαιρετικά έμπειρο ανώτατο απόστρατο της Ελληνικής Αστυνομίας, να του αναθέσουν καθήκοντα «περιφρούρησης και ασφάλειας» της διαδήλωσης και να είναι αυτός το άτομο που θα κάνει τις διαβουλεύσεις με την Αστυνομία, για να αποφευχθεί κάθε είδους προβοκάτσια. Αν γίνει αυτό, αν οι διοργανωτές συνεργαστούν και δώσουν όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία, τότε την ευθύνη θα έχουν οι αστυνομικές Αρχές και όχι οι διοργανωτές. Προσοχή λοιπόν.
Δεύτερον, θα πρέπει να οργανώσουν «από χθες» μια ολιγομελή Ομάδα Προβολής και Επικοινωνίας, η οποία θα λειτουργήσει και ως Εναλλακτική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Δηλαδή, θα προβάλλει τη διαδήλωση με όλους τους τρόπους, θα κανονίζει τις συνεντεύξεις των διοργανωτών με τα ΜΜΕ και θα παρακολουθεί τι γράφεται και τι λέγεται στα ΜΜΕ, και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το συλλαλητήριο. Υπογραμμίζεται ότι η ομάδα αυτή, αν οργανωθεί και λειτουργήσει σωστά, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της διαδήλωσης, δηλαδή και να ενημερωθεί ο κόσμος για να συμμετάσχει και να επισημανθούν εξ αντικειμένου ή κανονικοί προβοκάτορες, οι οποίοι «φτιάχνουν κλίμα», όπως π.χ. «θα μπουκάρουμε μέσα στο Βελλίδειο», εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην αποσταθεροποίηση.
Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο στόχος του συλλαλητηρίου είναι να πάρουν το μήνυμα και εκείνοι που υπέγραψαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και εκείνοι που θα κληθούν να την επικυρώσουν ότι οι πολίτες είναι αντίθετοι με το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αν συγκεντρωθεί μισό εκατομμύριο κόσμος έξω από το Βελλίδειο, ειρηνικά, δημοκρατικά και πατριωτικά, και διαδηλώσει εναντίον της συμφωνίας, αυτό θα επηρεάσει δραματικά τις πολιτικές εξελίξεις και θα πάρουν το μήνυμα πλέον όλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι η Μακεδονία δεν πωλείται και πως όποιος επιχείρησε να το κάνει ήλθε αντιμέτωπος με τον πολιτικό θάνατό του.
Ετσι πετυχαίνουμε τους εθνικούς στόχους στους ιερούς αγώνες του έθνους και όχι με «μπουκαρίσματα».
*«Διεφθαρμένοι πολιτικοί»: Ο όρος χρησιμοποιείται με την πολιτική έννοια και αφορά εκείνους που στην κυριολεξία ξεπουλούν Ιστορία, όνομα, γλώσσα και σύμβολα της Μακεδονίας, χωρίς ίχνος αιδούς.
**Μπορεί οι αναγνώστες να αναγνωρίσουν μια ανακολουθία, αφού από τη μια ζητώ να μη λέγονται συνθήματα του τύπου «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και από την άλλη χαρακτηρίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών «προδοτική». Ξεκαθαρίζω ότι χαρακτηρίζω την πράξη και όχι τα πρόσωπα, και πως δεν υπάρχει άλλος, ελαφρύτερος χαρακτηρισμός για μια συμφωνία με την οποία -μολονότι σύμπας ο επιστημονικός κόσμος σε ολόκληρη την υφήλιο γνωρίζει και ομολογεί ότι δεν υπάρχουν μακεδονικό έθνος, γλώσσα και περιοχή εκτός Ελλάδος- αναγνωρίσαμε κράτος με το όνομα «Μακεδονία», καθώς και ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.
dimokratianews25.08.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου