30 Απρ 2018

Βροντερό ΟΧΙ από το Αγιον Ορος για την υιοθεσία από γκέι

Εντονότατη ανησυχία για τις επικείμενες νομοθετικές μεταβολές εκφράζει η Ιερά Επιστασία σε επιστολή στο υπ. Εργασίας και στη Βουλή

Την εντονότατη αντίδρασή της εκφράζει η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους στη νομοθέτηση της αναδοχής παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια με την επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στην υπουργό Εργασίας και σε όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβούλιου τη Δευτέρα 23 Απριλίου. 
Με την παρούσα καυστική επιστολή η Ιερά Επιστασία δηλώνει κατηγορηματικά ότι με το προς ψήφιση κατατεθέν νομοσχέδιο της 17ης Απριλίου 2018 και υπό τον τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» του υπουργείου Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης -το οποίο αποσκοπεί στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων-, αλλά και μετά τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, η κυβέρνηση προωθεί πλέον την αναδοχή και μελλοντικά την υιοθεσία παιδιών από «ομόφυλα ζεύγη»!
Επηρεάζουν δυσμενώς
Συγκεκριμένα, η Ιερά Επιστασία με την εν λόγω επιστολή εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της για τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές μεταβολές «αι οποίες δύνανται να επηρεάσουν δυσμενώς την κοινωνία μας και ιδιαιτέρως μιαν ευαίσθητον κατηγορίαν των μελών αυτής, αυτήν των παιδιών». Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ισχύον έως σήμερα Π.Δ. 86/2009 (άρθρο 1 παρ. 1) προβλέπει ότι κατάλληλοι για αναδοχή είναι οικογένειες αποτελούμενες από συζύγους με ή χωρίς παιδιά. Σε αντίθεση με αυτό, όπως επισημαίνεται στην ίδια επιστολή, στο άρθρο 8 του κατατεθέντος επίμαχου νομοσχεδίου αναφέρεται ότι κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι είναι, εκτός από οικογένειες αποτελούμενες από συζύγους, και οι έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς παιδιά.
 «Πώς είναι δυνατόν το νομοσχέδιο να μεριμνά διά την ψυχικήν και συναισθηματικήν υγεία του παιδιού και να επιτρέπει το παιδί να ανατρέφεται από “ζεύγος”, όπου την θέση του πατρός θα κατέχει γυναίκα ή αντιστοίχως της μητρός άνδρας, χωρίς αυτό να έχει οιανδήποπτε δυνατότητα επιλογής» διερωτώνται οι αντιπρόσωποι της Ιεράς Επιστασίας και προσθέτουν: «Δεν παραβιάζονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού, όταν από την τρυφεράν ηλικία του θα διατρέχει σοβαρούς ηθικούς κινδύνους;»
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ
Στη συνέχεια της επιστολής καθίσταται σαφές ότι άπαντες οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Ορους εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή τεκνοθεσίας ή αναδοχής η οποία αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία. Απευθύνουν, μάλιστα, έκκληση έτσι ώστε να αποσυρθεί η παράγραφος 1 του άρθρου 8 στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, και να διατηρηθούν συγχρόνως οι διατυπώσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 86/2009 έτσι όπως ακριβώς έχουν. Κλείνοντας την επιστολή, οι Αγιοι Πατέρες εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αυτή η παράκλησή τους θα τύχει της δέουσας προσοχής τόσο από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όσο και από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
dimokratianews,30.04.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου