25 Φεβ 2018

Βροχή τα βραβεία από την Εκκλησία της Ελλάδος στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβάζουμε στο Romfea ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με «τα διάσημα και το δίπλωμα της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως του Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος.» Προ ολίγων μηνών ο Προκόπης Παυλόπουλος τιμήθηκε και με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Ανδρέα από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. Τα ‘μπράβο’ και τα ‘εύγε’ στον Παυλόπουλο αντιλαλούν. Είναι άλλωστε γνωστές σε όλους μας οι καταλυτικές του παρεμβάσεις στα θρησκευτικά και εθνικά θέματα που μας απασχολούν!!

Δεν κρατάμε λίστα με τους Μεγαλόσταυρους και τα τιμητικά βραβεία που έχει συλλέξει αυτός ο άνθρωπος από τους ταγούς της Εκκλησίας, αναρωτιόμαστε όμως πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό όταν δεν υπάρχει το ανάλογο πνευματικό έργο. Επιπλέον, οι ενέργειές αυτού του ανθρώπου όχι μόνο δεν έχουν στηρίξει την Εκκλησία αλλά συνηγορούν στην υποβάθμιση του πνευματικού Της ρόλου μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Το δε λυπηρό είναι ότι ο πρόεδρός της διοικούσης Εκκλησίας και οι συν αυτώ δέχονται ευχαρίστως αυτόν τον ρόλο.
Οργιζόμαστε με το γεγονός ότι μοιράζονται Μεγαλόσταυροι Αγίων σαν πασατέμποι ως επικάλυψη ανίερων, αντίχριστων και αντεθνικών πράξεων. Αυτού του είδους οι ‘βραβεύσεις’ πρέπει να αποδοκιμάζονται ευθέως από τους πιστούς διότι πρόκειται για άλλη μια περίπτωση εκποίησης του πολύτιμου θησαυρού της Αγίας του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Πόσο σύμφωνη είναι με τις διδαχές της Εκκλησίας αυτή καθεαυτή η πράξη της ‘βράβευσης’; Ο Απόστολος Παύλος και ο Απόστολος Ανδρέας, τα ονόματα των οποίων φέρουν οι Μεγαλόσταυροι, θα δεχόντουσαν ποτέ βραβεύσεις και τιμές για το έργο που πρόσφεραν στην Εκκλησία; Θα κρέμαγαν στους τοίχους των κελλίων τους τιμητικές πλάκες, Σταυρούς (ως βραβεία!!) με χρωματιστές κορδελίτσες και άλλα διάφορα για να τα καμαρώνουν; Η απάντηση είναι ρητά και κατηγορηματικά ΟΧΙΟι Απόστολοι και οι Άγιοι της Εκκλησίας εργάστηκαν προς δόξαν Θεού και όχι για την δική τους δόξα. Εργάστηκαν για μία άλλη επουράνια ‘βράβευση’ και όχι για κάποια επίγεια βράβευση.
Γιατί λοιπόν οι ταγοί της Εκκλησίας καταφεύγουν συστηματικά σε αυτού του είδους τις ενέργειες; Γιατί διαστρεβλώνουν, μην πω τίποτα χειρότερο, το έργο των Αγίων της Εκκλησίας; Γι’ αυτό σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός; Για να μοιράζουμε εμείς τον Σταυρό πέρα δώθε σαν ‘βραβείο’, επιβραβεύοντας μάλιστα ανθρώπους οι οποίοι με τις ενέργειές τους στέκονται εμπόδιο στην διδασκαλία Του;
Αν δεν είναι αυτό ένα άλλο σημάδι της πνευματικής κατάπτωσης της διοικούσης Εκκλησίας, και κατ’ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας, τότε τί άλλο είναι; Αυτές οι ενέργειες είναι, επιεικώς, θεατρινίστικα καραγκιοζιλίκια, είναι ξεπούλημα, χλευασμός και διαστρέβλωση του έργου των Αγίων Αποστόλων. Ο πιστός λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Ας μην είμαστε αδαείς. Αυτού του είδους οι βραβεύσεις δεν έχουν τίποτα το πνευματικό, έχουν όμως πολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες. Δυστυχώς η διοικούσα Εκκλησία έχοντας μετατραπεί σε άλλο ένα γρανάζι του Κράτους, έχει αναπόφευκτα αντιγράψει και τις επικοινωνιακές τακτικές χειραγώγησης του πολιτικού κατεστημένου, τείνει μάλιστα να τους ξεπεράσει στην ευρηματικότητα και την συχνότητα. Μόλις πρόσφατα, την 7η Φεβρουαρίου, και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αυτοβραβεύτηκε με τον ίδιο Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου. Ο προκαθήμενος της ήττας και του συμβιβασμού που έχει μάθε να ‘στολίζει’ τις ‘διπλωματίες’ του με την γνωστή ξερή φρασεολογία των πολιτικών, όπως «σύνεση», «συνοχή», «συνεργασία», «συλλογικότητα», «ενότητα», χρειαζόταν επειγόντως μία τόνωση της δημόσιας εικόνας του μετά την απαράδεκτη στάση του στο Σκοπιανό. Τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου των Εθνών την ώρα που ούτε στην Ελλάδα δεν στήριξε την Ορθοδοξία (ψευδοσύνοδος, αντίχριστα νομοσχέδια, οικουμενιστικό μάθημα των Θρησκευτικών)!!
Πως λοιπόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε την νέα βράβευση του ‘προκομμένου’ Προκόπη Παυλόπουλου με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας; Με κάθε ειλικρίνεια θαρρώ ότι θα πρέπει να προετοιμασθούμε για την επόμενη προδοσία. Ο Αρχιεπίσκοπος ‘φορτίζει τις μπαταρίες’ του Παυλόπουλου για την επόμενη προαποφασισμένη ήττα, ενδεχομένως στο θέμα των Σκοπίων.
Κάποιοι βασικοί λόγοι γιατί πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική και να αποδοκιμάζεται ανοιχτά από τον πιστό λαό του Θεού:
Διότι διαπράττεται ιεροσυλία.
Διότι διαστρεβλώνει την διδασκαλία της Εκκλησίας.
Διότι λειτουργεί ως κάλυμμα μίας άνανδρης και δουλικής πολιτικής / διοίκησης.
Διότι μαρτυρεί την μετατροπή της Εκκλησίας του Χριστού σε ‘ιερό πλυντήριο’ των πολιτικών.
Διότι είναι ξεκάθαρα και τρόπος δοσοληψίας αμφοτέρων για ιδιοτελείς σκοπούς.
Διότι αντιμετωπίζει τον λαό του Θεού ως χειραγωγήσιμη μάζα ηλιθίων.
Διότι πολύ απλά εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες απαιτούμε από τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες να παράγουν πραγματικό και ουσιαστικό έργο από τις θέσεις που βρίσκονται και όχι να μας κοροϊδεύουν καταφεύγοντας σε τέτοιου είδους τερτίπια.
Ο Θεός να τους φωτίσει, να φωτίσει κι εμάς, αλλά αυτά τα πράγματα πρέπει να λέγονται.

Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ.

1 σχόλιο:

  1. Για την Ιστορία και όχι μόνο! Τα ονόματα των αρχιερέων που συμμετέσχον σήμερα στην τελετή βραβεύσεως του Π.Παυλόπουλου: αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,Σύρου Δωρόθεος, Σιατίστης Παύλος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Δράμας Παύλος, Θήρας Επιφάνιος, Κερκύρας Νεκτάριος, Γλυφάδας Παύλος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Λαγκαδά Ιωάννης, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Χίου Μάρκος και ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης.
    Είναι όλοι τους ένοχοι εσχάτης προδοσίας της αποστολής τους!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή