5 Νοε 2015

Μητροπολίτης Δράμας Παύλος: Ο Υπουργός Παιδείας ανήκει σε μία σχολή η οποία επιχειρεί «την αποχριστιανοποίηση του Έθνους και την αποδόμηση όλων των ιδεωδών και ιστορικών συνιστωσών…»



Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων μίλησε χθες Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος, στην εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας «Εφ’ όλης της ύλης».
Ερωτώμενος από τον Δημήτρη Αλφιέρη, τη Μαρία Χαρατζοπούλου και τον Κώστα Δαντίλη για το θέμα και τον θόρυβο που τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί, ο Σεβασμιώτατος απάντησε: «Πολλή θλίψη μας προξένησαν οι δηλώσεις αυτές του κ.Υπουργού και πιστεύω πως εάν είχε εγκύψει ενδελεχώς στο θέμα αυτό και είχε μελετήσει την υπάρχουσα βιβλιογραφία, σήμερα θα ήταν πάρα πολύ θλιμμένος για αυτές τις δηλώσεις που εκστόμισε».
Στο ερώτημα εάν πρόκειται για «άτυχη στιγμή», ο Μητροπολίτης Δράμας σημείωσε πως «το ‘’ατυχές’’ δεν τον εκφράζει. «Νομίζω πως εδώ έχουμε αμάθεια. Αμάθεια ασυγχώρητη γύρω από το τι συνέβη στη περιοχή του Ευξείνου Πόντου κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου πολέμου. Και αυτό είναι σοβαρότατο ατόπημα κατά τη γνώμη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την γνώμη ότι ο Υπουργός Παιδείας ανήκει σε μία σχολή η οποία επιχειρεί «την αποχριστιανοποίηση του Έθνους και την αποδόμηση όλων των ιδεωδών και ιστορικών συνιστωσών που συντήρησαν και συγκράτησαν τους Έλληνες, ως μία ξεχωριστή και μοναδική Εθνότητα στον κόσμο», υπογραμμίζοντας παράλληλα με έμφαση πως η άποψη αυτή «είναι διάχυτη σε όλες τις πολιτικές εκφράσεις του τόπου μας».
«Κάθε οικογένεια ποντιακής καταγωγής, έχει ακούσει από τους ίδιους τους παππούδες της, γεγονότα και στιγμές αυτής της γενοκτονίας στον Εύξεινο Πόντο», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σεβασμίωτατος, τονίζοντας πως «έχουμε πρωτογενές υλικό το οποίο έχει καταγραφεί και υπάρχει και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο».
Ο Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος εξέφρασε την άποψη ότι το Υπουργείο Παιδείας υφίσταται τρομακτική ταλαιπωρία από το γεγονός ότι αδόκιμα πρόσωπα, ταλαιπωρούν συνήθως το εκπαιδευτικό σύστημα με τέτοιου είδους άτυχες αναφορές, ενώ ερωτώμενος αν υπάρχει παραχάραξη της ιστορίας είπε πως στη χώρα μας «προσπαθούν τα κέντρα αυτά να αποδομήσουν τον Ελληνισμό από την ιστορική του μνήμη, έτσι όπως πρωτογενώς του παραδόθηκε μέσα από τις μαρτυρίες των αγωνιστών».
Στην εκπομπή έγινε αναφορά και στα όσα ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος έλεγε για τα Εθνικά θέματα. Σε σχετική ερώτηση ο Μητροπολίτης Δράμας υπογράμμισε πως δικαιώνεται ο Μακαριστός Ιεράρχης αναφέροντας μάλιστα και στοιχεία από συζητήσεις των ανδρών.
«Ο λόγος του ήταν προφητικός. Εάν ανατρέξουμε στα κείμενα του θα το διαπιστώσουμε αυτό», συμπλήρωσε για τον Μακαριστό Χριστόδουλο ο κ.Παύλος, τονίζοντας πως «δεν ήταν ούτε αφελής, ούτε τυχαίο πρόσωπο. Όταν έβγαινε να μιλήσει και να διατυπώσει μία θέση ή άποψη, γνώριζε τι έλεγε, πως το έλεγε, τι υπερασπίζεται και τι διακυβεύεται».
Μιλώντας για το ρόλο της Εκκλησίας, είπε ότι «στην πατρίδα μας λειτουργεί ως ένας φορέας συντήρησης και διατήρησης αυτής της πνευματικής παρακαταθήκης», τονίζοντας πρωτίστως τον ιεραποστολικό της ρόλο και σκοπό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος αναφέρθηκε κι στην πνευματική κρίση η οποία «από ετών» όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει εισβάλλει μέσα στην κοινωνία μας. «Όλα αυτά έχουν επηρεάσει. Η οικονομική κρίση κάνει ευκολότερη αυτή την κατάσταση», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ο λαός μας «ήταν ανέκαθεν δεμένος με όλα αυτά τα πνευματικά αγαθά και έτσι υπάρχει μία πληρότητα, αλλά βεβαίως υπάρχουν πάντοτε και αυτοί οι οποίοι έχουν χαλαρώσει και είναι προβληματισμένοι. Γι' αυτό χρειάζεται πια βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς».
Ο κ.Παύλος ανέφερε επίσης πως η Εκκλησία θα έπρεπε να έχει τον δικό της τηλεοπτικό δίαυλο, προκειμένου να μεταδώσει μέσω αυτού αξίες και παραδόσεις, ενώ απαντώντας στο εάν η οικογένεια έχει χάσει τον πνευματικό της προσανατολισμό είπε πως «η σπίθα υπάρχει μέσα στους ανθρώπους αλλά η καθημερινότητα τους απομακρύνει. Λίγοι νομίζω κάνουν οικογενειακή προσευχή, μαθαίνουν στα παιδιά να κάνουν το Σταυρό τους, θεωρούν ως επιτακτική ανάγκη τον Εκκλησιασμό», συμπληρώνοντας πως χρειάζεται η ευκαιρία που θα ξυπνήσει και θα επανενεργοποιήσει τους ανθρώπους.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΗΜΙΝ ΕΠΡΕΠΕΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ
    ΟΙ ΔΕ ΕΝΝΕΑ ΠΟΥ.........................
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΚ
    ΛΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΑΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΚΥΡΙΩΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΙΝ
    ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΝ ΣΕΒ ΠΑΥΛΟΝ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΩΤΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΔΙΕΜΑΡΤΥΡΗΘΗ ΑΞΙΟΣ ... ΤΡΙΣΑΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή