23 Ιουλ 2013

Μέχρι και οι Τούρκοι μας πήραν είδηση, το πόσο χρεωκοπημένοι είμαστε πνευματικά...

Τουρκάλες με λαμέ και γούνες τραγουδούν σε Ορθόδοξο ναό σε σίριαλ που προβλήθηκε χθες από μεγάλο ελληνικό κανάλι!
Στο επεισόδιο της τουρκικής σειράς που προβάλλεται καθημερινά στην Ελλάδα τραγουδίστριες περνούν από οντισιόν μέσα σε βυζαντινή εκκλησία- μνημείο στην Κωνσταντινούπολη!

Η εξέδρα και τα φώτα στήθηκαν, οι μουσικοί πήραν θέση, τα όργανα άρχισαν να παίζουν και η οντισιόν ξεκίνησε με τις ...ερμηνεύτριες να τραγουδούν για ντέρτια και καημούς. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Όταν το πλάνο "ανοίγει" και αποκαλύπεται ένας μεγάλος σταυρός, τότε συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε στο εσωτερικό ενός ιστορικού Ορθόδοξου ναού, ο οποίος για τις ανάγκες των γυρισμάτων τουρκικής σειράς που προβάλεται καθημερινά στην Ελλάδα, μετατράπηκε σε μπουζούκια Γ΄ κατηγορίας. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Πρόκειται για το σίριαλ "Ένα αστέρι γεννιέται" και το επεισόδιο της Δευτέρας που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του MEGA. 
O ναός που οι Τούρκοι μεταμόρφωσαν σε κέντρο διασκέδασης είναι αυτός της Αγίας Ειρήνης στη Κωνσταντινούπολη που κουβαλάει ιστορία πολλών αιώνων.
Η Αγία Ειρήνη βρίσκεται κοντά στον ναό της Αγίας Σοφίας, κτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομάζονταν και «Πατριαρχείο». Μέχρι το έτος 360 και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας, ήταν η μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης. Καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον αγελαίο και συρφετό όχλο στην Στάση του Νίκα επί Ιουστινιανού, για να ξαναοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον αυτοκράτορα αυτόν. Η εκκλησία δεν είχε δικούς της ιερείς, αλλά και εκεί ιερουργούσαν οι ιερείς της Αγίας Σοφίας. Συνήθως παρευρίσκονταν και ο Πατριάρχης, ο οποίος στην Αγία Σοφία λειτουργούσε μόνο στις μεγάλες δεσποτικές εορτές, παρόντων και των βασιλέων. Στην Αγία Ειρήνη συγκροτήθηκε επί Θεοδοσίου του μεγάλου η δευτέρα οικουμενική σύνοδος, γι' αυτό και έχει μείνει αξιοσέβαστη τόσο στο Βυζάντιο όσο και στους ξένους. Αργότερα ο ναός έπαψε να λειτουργεί και μετατράπηκε σε αποθήκη όπλων. Στον περίβολο του ναού βρίσκεται αρχαιολογικό μουσείο.
Γιώργος Σκρομπόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου