5 Απρ 2013

Έξοδος τύπου Μεσολογγίου


Η βασική επιθυμία των Νεοελλήνων σήμερα είναι η ανατροπή αυτής της καταστάσεως που επικρατεί στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου. Δυστυχώς όσες προσπάθειες έγιναν κατά καιρούς με τους αγανακτισμένους στις πλατείες, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, από διάφορες οργανώσεις, και τις παρεμβάσεις από δεξαμενές σκέψης έπεσαν στο κενό. Το τέρας της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι Λερναία Ύδρα και πολυκέφαλο θηρίο. Αυτό σημαίνει ότι ο θεός της παγκοσμιοποιήσεως είναι ο μαμμωνάς, δηλ. το χρήμα και το αποθηκευμένο και διαρκώς αυξανόμενο κέρδος.

Αυτό λοιπόν το βρώμικο και πονηρό σύστημα, το οποίο καταδυναστεύει το λαό μας και εσχάτως βάναυσα και απροκάλυπτα την ηρωική νήσο μας Κύπρο, έχει άμυνες και αντοχές, συχνά ανθρώπους πουλημένους σε στοές και λέσχες, οι οποίοι έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο δαιμόνιο που λέγεται «κερδώος Ερμής». Είναι όχι πολιτικοί ή οικονομολόγοι, αλλά στυγνοί εκτελεστές εντολών ξένων και στεγνοί από αισθήματα. Στο μυαλό τους έχουν μια αριθμομηχανή και βλέπουν τα πάντα υπό το πρίσμα της συλλογικής ευθύνης και του αποτελέσματος.
Όλο αυτό όμως το σατανικό σύστημα δεν ανατρέπεται με όπλα και μαχαίρια, αλλά με λογισμό και όραμα. Με πίστη και ανάταση ψυχική. Χρειάζεται να μη σκεφθούμε τίποτε άλλο, παρά μόνο την ελευθερία μας, πάνω ακόμη κι από αυτή την ευημερία μας. Έξοδο Μεσολογγίου πρέπει να κάνουμε. Να μη σκεφθούμε από δω και πέρα ποτέ μόνο οικονομικά. Ως κριτήριο να έχουμε πρώτιστα την αξιοπρέπειά μας. Να προτιμήσουμε την ανάταση της ψυχής μας πάνω από το πολιτικό κόστος και τις οικονομικές συνέπειες.
Η ανάσταση αυτή, πρώτα μέσα μας, για να πετύχει χρειάζεται να απαρνηθεί τις δομές σκέψεως των τραπεζιτών και κερδοσκόπων και να προτιμήσει για τον εαυτό της την πτωχεία του πνεύματος και τη λιτότητα της ζωής. Από την άλλη να επιλέξει την σθεναρή διαπραγμάτευση, όχι από θέση ενοχής και ηττοπάθειας, αλλά με φόντο την ιστορική μας προσφορά στον πολιτισμένο κόσμο. Σύγχρονα χρειάζεται μια εκτεταμένη αλληλεγγύη ώστε να μη μπεί κανένας άλλος στον πειρασμό να σκεφθεί όπως σκέφτονται στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Πρέπει να βγούμε έξω από τη οικονομίστικη και «κονομίστικη» συλλογιστική τους. Τώρα έχουμε ακόμη σαν άνθρωποι οικονομικές ευαισθησίες. Σαφώς έχουμε και ανάγκες, αλλά μόνο το πνεύμα του Μεσολογγίου από συμφώνου μπορεί να μας λυτρώσει. Αν δεν κάνουμε αυτή την υπέρβαση του κοσμικού οικονομικού φρονήματος θα γυρίζουμε γύρω από το στύλο αιχμάλωτοι, όπως ο τυφλός γάϊδαρος γυρίζει τις μυλόπετρες. Αυτό όμως για να πραγματοποιηθεί απαιτείται έμπνευση, όραμα, φιλοσοφία και στάση ζωής.
Η αντίσταση αυτή είναι κατ΄ ουσία επανάσταση με μπροστάρη μια  καινούρια Μεγάλη Ιδέα. Αποδέσμευση από το σύστημα των πονηρών και της διεθνούς των τοκογλύφων και των ασεβών. Φυσικό αρχηγό στην επανάσταση αυτή θα αναδείξει ο λαός. Ο Θεός μάλλον διά του λαού μας. Πολλοί μιλάνε ότι «όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία».
Το όλο οικονομικό πρόγραμμα που σιγά σιγά στρώνεται οδηγεί με βεβαιότητα στο ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Στρώνεται το ισοπεδωτικό οικονομικό κράτος του αντιχρίστου, σμικρογραφία του οποίου είναι η παρούσα κατάσταση. Τότε θα πεθαίνουν όσοι δεν θα έχουν το χάραγμα, αύριο θα πεθάνουν όσοι δεν πάρουν την φοροκάρτα και σήμερα πεθαίνουν αδιάκριτα οι ευπαθείς ομάδες.
Πολλοί φοβούνται σήμερα και διεκτραγωδούν κινδυνολογώντας τις συνέπειες που θα έχουμε με μια άρνηση συμμόρφωσης προς τις επιταγές της Τρόϊκας. Κι όμως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, το είπε καθαρά ότι πρέπει να φύγουν από το νησί οι άνθρωποι αυτοί. Είναι απάνθρωποι και επικίνδυνοι. Τι στο καλό στέρεψε η φυλή μας από μυαλά που μπορούν να συμμαζέψουν τα οικονομικά μας πράγματα;
Ας μας πεί κάποιος πότε μέσα στην ιστορική διαχρονία της ελληνικής παράδοσης βγήκε καλό από τις παρεμβάσεις και συμβουλές των ξένων. Τετρακόσια μοναστήρια έκλεισε η τρόϊκα των Βαυαρών αντιβασιλέων! Η ανάκαμψη της αγοράς και της οικονομίας δεν είναι άσχετη με την αυτοπεποίθηση ενός λαού, την αξιοπρέπειά του, την ανεξαρτησία του, την περηφάνεια του. Η αίσθηση του ψωμοζήτη και πτωχού συγγενούς των Ευρωπαίων που περιμένει σα ναρκομανής τη δόση του, είναι πολύ ταπεινωτική και εξευτελιστική και κρατά δέσμιο τον δανειζόμενο και με δανεικά ζώντα έλληνα πολίτη. Γιατί να προσπαθήσει και να αγωνισθεί ο σημερινός έλληνας για μια υπόθεση και μια χώρα που δεν θα ορίζει αύριο; Μόνο για τη βελτίωση των δημοσιονομικών πραγμάτων και των οικονομικών μεγεθών; Αυτό είναι πολύ μικρό για τον μεγαλοφυή Έλληνα!
 Χρειάζεται συλλογική απόφαση για μια λεβέντικη Πατριωτική στάση και άρνηση κάθε βοήθειας. Από το συλλογικό υποσυνείδητο του λαού μας τότε θα αναδυθούν πλείστες δυνάμεις επανάστασης, ενότητας και αλληλεγγύης, όπως το 1821 και το 1940. Κι αν υποτεθεί ότι θα πεθάνουν κάποιοι τότε, θάναι τίμιος ο θάνατος των παλικαριών αυτών κι όχι όπως τώρα ντροπιασμένος και αυτοκτονικός. Αφήστε που η προσπάθεια για επιβίωση θα επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του έθνους σε έναν «νυν υπέρ πάντων αγώνα». Τώρα χωρίς αίσθημα δικαίου και μελλοντικής δικαίωσης χάνεται κάθε διάθεση, βουλιάζει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης.
Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα νέο ξεκίνημα του ελληνισμού με κομμένα όμως όλα τα σχοινιά των εξαρτήσεων από τα μουράγια των ευρωπαίων. Αυτό όμως θέλει αυταπάρνηση, ανάταση ψυχής, απόφαση αντίστασης και επανάσταση άρνησης σε ό,τι προσφέρεται από τους ξένους.
Υπήρξε δυστυχώς πολύ απλοϊκή η σκέψη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι οι ξένοι χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία. Αυτά τα χρήματα που υποτίθεται μας δίνουν είναι από τα κέρδη τους από τα προϊόντα τους που αγοράζουμε εισάγοντας από αυτούς σχεδόν τα πάντα. Μας δίνουν κάποια χρήματα για να αγοράζουμε τα αυτοκίνητά τους και κάποιες επιδοτήσεις για να μη καλλιεργούμε εμείς προϊόντα που έχουν αυτοί, αλλά να τα αγοράζουμε από αυτούς. Είμαστε διαρκώς χρεωμένοι. Κατεβαίνουμε διαρκώς την κλίμακα της φτώχειας και από πάνω διαμαρτύρονται επειδή μας επιδοτούν. Δεν το κάνουν για μας. Κι αν προς το παρόν ξοδεύουν κάτι παραπάνω, αύριο θα πάρουν τα πάντα από δω.
Μας χρωστάνε εξάλλου από τον Β΄ΠΠ. Μας πήραν τα πάντα: το χρυσάφι, εποφθαλμιούν τον υποθαλάσσιο και ορυκτό πλούτο, τα νησιά και τα παράλια, τα αεροδρόμια και τις μαρίνες μας. Δώσαμε το αίμα μας γι αυτούς τετρακόσια χρόνια, για να ζήσουν αυτοί ανενόχλητοι χωρίς τούρκους και να αναπτύξουν οικονομία και τεχνολογία ανεμπόδιστα. Λίγο είναι αυτό; Τώρα μας φέραν όλους τους λαθρομετανάστες και τους κρατάνε εδώ και έχουν και την απαίτηση να πληρώσουμε δάνεια και χρέη. Δεν χρωστάμε τίποτε.  
Πρέπει να βγούμε έξω από το δικό τους τρόπο σκέψεως. Είναι αποδεδειγμένο: δεν θέλουν το καλό μας. Το βλέπουμε και στην Αφρική. Πόσο την ανέβασαν με την παρουσία τους πολιτισμικά και οικονομικά; Τίποτε δεν έγινε. Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Έχασαν διαμάντια και πετρέλαια.
Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: η Ευρώπη λατρεύει το μαμμωνά, σατανοκρατείται. Κανένα καλό δεν μπορεί να προέλθει από αυτούς τους ανθρώπους. Ο μαμμωνάς τους κρατάει δεμένους στο κέρδος και στο τώρα. Το σκοτεινό τους πρόσωπο φάνηκε στην Κύπρο. Ανελέητοι. Έχουν αφήσει 38 χρόνια στρατό κατοχής στο νησί και τώρα παίζουν τα οικονομικά τους παιγνίδια στην πλάτη των Κυπρίων.
Χρειάζεται ανάσταση και επανάσταση τώρα. Το Μεσολόγγι μας δείχνει το δρόμο. Έξοδος! Έτσι ζούνε οι Έλληνες. Δεν φοβούνται το θάνατο. Οι ντόπιοι εκπρόσωποι των ξένων με τις χιλιάδες μισθό το μήνα που δεν τους ακούμπησε καθόλου η κρίση μιλάνε αφ΄ υψηλού και τρομοκρατούν στην ιδέα μιας σπαρτιατικής στάσης. Μικρά ανθρωπάκια, τεχνοκράτες και γραφειοκράτες, διεκπεραιωτές εγγράφων και σφραγιδοφύλακες των ξένων, με πολλές ευθύνες, δεν μπορούν δυστυχώς να σκεφθούν ελληνικά. Δεν σκέφτονται ελληνικά, γι αυτό δε συλλογούνται ελεύθερα και «όποιος δε συλλογάται ελεύθερα δεν συλλογάται καλά» (Ρ. Φερραίος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου