29 Ιαν 2013

Έκαιγαν δίχρονο παιδάκι με αποτσίγαρα για να το θεραπεύσουν από το σύνδρομο Ντάουν


syndromo
Συγκλονιστικό. Έκαιγαν δίχρονο παιδάκι με αποτσίγαρα για να το θεραπεύσουν από το σύνδρομο Ντάουν
Του MANZOOR-UL-HASSAN-  Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Συγκλονιστικό! «θεραπεύτρια μέσω της πίστης», έκαιγε με αποτσίγαρα δίχρονο αγοράκι στην περιοχή Kangan της επαρχίας Ganderbal, στη βορειοδυτική Ινδία.
Το παιδάκι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο GB Pant Hospital σε σοβαρή κατάσταση, με σημάδια από εγκαύματα στην κοιλίτσα του. «Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο για αντιμετώπιση πνευμονίας και ερπητικής στοματίτιδας.
Εξετάζοντας το παιδάκι είδαμε με συγκλονισμό, άσχημα εγκαύματα από αποτσίγαρο στην κοιλιά του», ανέφερε στη διαδικτυακή εφημερίδα Greater Kashmir, ο παιδίατρος δρ Abdul Rashid. Η μητέρα του είχε πάρει το παιδάκι σε μια «θεραπεύτρια» (faith healer), επειδή «πάσχει» από το σύνδρομο Ντάουν. Για να «θεραπεύσει» το παιδάκι, αυτή η γυναίκα, το έκαιγε με αποτσίγαρα. Εντούτοις, δεν αποκάλυψε το όνομα της, διότι όπως είπε, την εμπιστεύεται πλήρως.

Η κατάσταση του παιδιού, το οποίο έχει ήδη εισαχθεί σε Νοσοκομείο Παίδων στο Srinagar, είναι σταθερή, ανέφεραν οι γιατροί. Στην απομακρυσμένη πόλη Κανγκάν, απ΄ όπου κατάγεται η οικογένεια, οι περισσότεροι επισκέπτονται τέτοιου είδους «θεραπευτές», αναζητώντας ίαση των προβλημάτων υγείας, δήλωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.
Η ίδια «θεραπεύτρια», φέρεται στο παρελθόν να είχε υποβάλει το παιδάκι αρκετές φορές στο απάνθρωπο αυτό βασανιστήριο, διότι όπως ανέφεραν οι γιατροί του Νοσοκομείου, στην κοιλιά του υπήρχαν αρκετά εγκαύματα τα οποία έχουν επουλωθεί. 
«Όταν η οικογένεια έφερε εδώ το παιδάκι για πρώτη φορά, αυτό έκλαιγε συνεχώς. Η κατάσταση του ήταν φρικτή. Τώρα είναι πολύ καλύτερα», ανέφερε άλλος γιατρός.
Σχόλιο1
Κατά καιρούς, εμφανίζονται σε διάφορα μέρη διάφοροι «θεραπευτές», που είτε ατομικά είτε σε λαϊκές συναθροίσεις με συμμετοχή μεγάλου πλήθους, διακηρύττουν πως θεραπεύουν όλες τις ασθένειες. Οι λεγόμενοι «Θεραπευτές –Ευαγγελιστές», για παράδειγμα, διδάσκουν ότι κάθε ασθένεια είναι αντίθετη με το σχέδιο του Θεού, είναι καρπός αμαρτίας και προέρχεται από τον διάβολο. Τα παιδιά του Θεού, ισχυρίζονται, ότι δεν αρρωσταίνουν. Αλλά και άν αρρωστήσουν επειδή αμάρτησαν, θεραπεύονται με την πίστη τους. ΄Οποιος δεν θεραπεύεται δεν έχει αρκετή πίστη! Ακόμη διακηρύττουν ότι τη θεραπεία την επιτυγχάνουν με βάση τις υποσχέσεις του Χριστού και την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Όμως, όταν η θεραπεία αποτυγχάνει, λένε ότι η αιτία δεν βρίσκεται μόνο στην πίστη των ασθενών αλλά και στη βούληση του Θεού.
Όμως, ο ισχυρισμός τους ότι θεραπεύουν όλες τις ασθένειες δεν είναι αληθής. Οι «ιάσεις», που ισχυρίζονται ότι κάνουν είναι καθαρά υποκειμενικές καταστάσεις και πολλές φορές στηρίζονται πάνω σε απάτες. Το πλήθος των ασθενών, που τρέχει στις μαζικές εκδηλώσεις των «θεραπευτών» για θεραπεία, επιστρέφει πίσω απογοητευμένο. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, πονεμένοι άνθρωποι οδηγήθηκαν σε απόγνωση, αφού τους καταλογίσθηκε η ευθύνη για την έλλειψη θεραπείας: «Η πίστη σου είναι αδύνατη. Ο Θεός δεν θέλει να θεραπευτείς, γι’αυτό δεν έγινες καλά»!!! 
Δεν πρέπει να ξεχνούμε επίσης ότι «θαύματα» μπορεί να κάνει και ο διάβολος. Στην Αγία Γραφή έχουμε την περίπτωση της συγκύπτουσας γυναίκας, την οποία κρατούσε δεμένη ο Σατανάς για 18 έτη. Αφού την κρατούσε δεμένη, δεν θα μπορούσε και να την αφήσει; (Λουκ. ιγ 11-16)
Ακόμα, ας μη μας διαφεύγει η ρητή προειδοποίηση του Χριστού και των Αποστόλων Του, ότι στις έσχατες ημέρες θα εμφανιστούν πολλοί ψευδοπροφήτες, οι οποίοι εν ονόματι του Χριστού θα θελήσουν να κάνουν «θαύματα». Αλλά αυτοί δεν θα είναι εξ ημών, δηλαδή εκ των μελών του σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας.
Η άποψη, επίσης, ότι τα παιδιά του Θεού δεν πρέπει να υποφέρουν από τις αρρώστειες είναι λανθασμένη. Η ασθένεια δεν χωρίζει τον άνθρωπο από τον Θεό. Μάλλον εάν αξιολογηθεί θετικά, τότε τον ενώνει με τον Θεό. Οι θλίψεις μπορεί να αποτελέσουν πηγή μεγάλης ευλογίας. Μπορεί να μας προφυλάξουν από την υπερηφάνεια, να αφήσουν να εκδηλώνεται στο έπακρον η δύναμη του Θεού στη ζωή μας, να μας δώσουν ένα μεγάλο μήνυμα του Θεού. Οι ασθένειες κατά την Ορθόδοξη αντίληψη, δεν παρουσιάζονται σαν αποτέλεσμα μόνο της πτώσης και της αμαρτίας. Ο Θεός παιδαγωγεί τον άνθρωπο μέσα από τις θλίψεις και τις ασθένειες με σκοπό να τον κάνει γνήσιο παιδί του: .. «γιατί, ποιό παιδί δεν το διαπαιδαγωγεί ο πατέρας του; (Εβρ.ιβ 7). Κατά συνέπεια, ο πιστός δια των θλίψεων και των ασθενειών ελπίζει, διότι γνωρίζει ότι «ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται». (Ματθ.κδ 13)
1. Βλέπε: Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων,  Παραχριστιανικών -Παραθρησκευτικών Ομάδων και σύγχρονων    Ιδεολογικών Ρευμάτων. Αρχιμ. –Νυν Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, Έκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης –Κύπρος. Σ 99, 384 κε- ppu.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου