4 Ιαν 2013

Βαλλιανάτος και Σία ζητούν απόσυρση των συμβόλων


Η Ορθοδοξία βρίσκεται στο στόχαστρο των γνωστών κύκλων που εκπροσωπεί το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Με μια προσφυγή ντροπής, την ώρα που η χώρα πλήττεται ποικιλοτρόπως από όσους έχουν κάνει Θεό τους το χρήμα, ζητούν από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την καταδίκη της χώρας μας για παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.
 Γι' αυτό και ζητούν με μια σειρά προσφυγών τους την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, την απόσυρση των χριστιανικών συμβόλων από τις αίθουσες, και θεωρούν τις αποφάσεις που λαμβάνουν χριστιανοί ορθόδοξοι δικαστές ως μη αμερόληπτες. Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, διαμαρτύρονται στην προσφυγή τους για την υποχρέωση που επιβάλλεται στους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Σημειώνοντας ότι τα μέλη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.
Παράλληλα, οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται στην προς εκδίκαση προσφυγή τους ότι η παρουσία χριστιανικών συμβόλων στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι Ελληνες δικαστές είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δημιουργεί αμφιβολίες για την αμεροληψία των αποφάσεών τους. Το μόνο που δεν ζήτησαν είναι να μη δικάζουν Ελληνες δικαστές πολίτες άλλων εθνικοτήτων. Μάλλον το κρατούν για επόμενη ενδεχόμενη προσφυγή τους. Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία 4/1/2013

1 σχόλιο:

  1. Όσο το δυνατόν περιληπτικότερα ταύτα :

    Τόσο βλάκες είναι. Είναι όμως και θρασείς. Ο όρκος δηλώνει ότι ο ορκιζόμενος απεκδέχεται την ύπρξη μιας αξιακής Αρχής υπερβαίνουσας τα ανθρώπινα κριτήρια, μέτρα και σταθμά, περί αρχών και αξιών. Όποιος αρνείται τον όρκο σημαίνει ότι στερείται αρχών και αξιών έχοντας από πάνω το θράσος, να τις επικαλείται και να προσφεύγει σε υποτιθέμενες, και φυσικά ανύπαρκτες γι΄ αυτόν, αρχές Δικαίου.

    Η Ευαγγελική εντολή του "μη ομόσαι όλως" αφορά στα κείμενα και ισχύοντα της, επί του υποκριτικού φαρισαϊκού ιερατείου, εποχής.

    Αν ίσχυε το "μη ομόσαι όλως", τότε τι θα λέγαμε για το "καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς" ή το " μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί"; Γιατί αυτά δεν ζητούν να καταργηθούν, παρά μόνο θέλουν, για να είναι δήθεν σύννομοι με το Ευαγγέλιο, την κατάργηση του όρκου;

    Αυτά, βέβαια, δεν θα τα σκεφθεί το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού δεν τα σκέφθηκαν οι δικοί μας.
    Έτσι, ο κάθε Δημητράς, Τζίλμπερτ, Μυλωνάς, Βαλλιανάτος, Βλάμης και οι λοιποί επιδοτούμενοι των ΜΚΟ θα μας ζητούν να τους πληρώσουμε κι από πάνω, κραδαίνοντας την αναμενόμενη καταδίκη μας.

    Τόση βλακεία γιατί θεέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή