21 Οκτ 2012

Κύπρος – Η Επίτροπος Διοικήσεως έδωσε οδηγίες να μην ενδιαφέρεται το σχολείο αν οι μαθητές παρουσιάζονται με μακριά ή χρωματιστά μαλλιά ή και με τρυπημένα μέλη του σώματός τους.


Επίτροπος Διοικήσεως και Παιδεία
ΤΟΥΑΝΔΡΕΑ ΖΑΧΑΡΟΥΔΙΟΥ
Η επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου σε έκθεσίν της (βλέπε «ο Φιλελεύθερος»/29.6.12) έδωσε οδηγίες στο Υπουργείον Παιδείας και εισηγείται (με λίγα λόγια) να μην ενδιαφέρεται το σχολείον αν οι μαθητές παρουσιάζονται με μακριά ή χρωματιστά μαλλιά ή και με τρυπημένα μέλη του σώματός τους. Επίσης επικαλείται κάποιες οδηγίες, ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν και η γνώμη των μαθητών για την στολήν τους.
Φαίνεται ότι η επίτροπος ξέχασε ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείον για να διδαχθούν και όχι για να διδάξουν.
Επίσης φαίνεται ότι είτε ξέχασε είτε δεν γνωρίζει «ότι έγκειται η διάνοια του ανθρώπου επιμελώς επί τα πονηρά εκ νεότητος αυτού» (Γένεσις κεφ.Η΄στ.21) και ότι το μυαλό των παιδιών τρέχει συνεχώς στο κακόν και ότι περιμένουν και από το σχολείον να τους υποδείξει το σωστόν.

Σε ποιαν υπηρεσίαν, είτε κυβερνητικήν είτε ιδιωτικήν, ερωτούνται οι εργοδοτούμενοι να εκφέρουν γνώμην για την στολήν και γενικά την εμφάνισίν τους που πρέπει να έχουν στην υπηρεσίαν τους; Και αν για τους ενήλικες δεν δίδεται τέτοιον δικαίωμα, πώς είναι δυνατόν να ερωτούνται γι’ αυτό το θέμα ανήλικα παιδιά; Αυτές οι οδηγίες μήπως δεν είναι μάλλον εκ του πονηρού; Ο Πλάτων είπε ότι επιστήμη χωριζομένη αρετής, ου σοφία φαίνεται αλλά πανουργία (Επιστήμη άνευ αρετής πανουργία εστί).
Ιδού μερικά από αυτά που λέγει ο Θεός, για την εμφάνισιν του ανθρώπου, και που θα έπρεπε να είναι μέτρον συγκρίσεως και βάσις για την έκδοσιν οδηγιών γι’ αυτό το θέμα:
1. «Ανήρ εάν κομά, ατιμία αυτώ εστί» (Α΄ Κορινθίους ΙΑ΄ 14) -Ερμηνεία: Εάν άνδρας τρέφει και περιποιήται κατά τρόπον θηλυπρεπή μακράν κόμην (μαλλιά), είναι εξευτελισμός και ντροπή δι’ αυτόν (ατιμία).
2. « Γυνή δε εάν κομά, δόξα αυτή εστίν» (Α΄ Κορινθίους ΙΑ΄15). -Ερμηνεία: Η γυναίκα εξ αντιθέτου εάν τρέφει μακριά μαλλιά, είναι τούτο τιμή και στόλισμά της.
3. «Ουκ έσται σκεύη ανδρός επί γυναικί, ουδέ μη ενδύσηται ανήρ στολήν γυναικείαν, ότι βδέλυγμα Κυρίω τω θεώ σου εστί πας ποιών ταύτα». (Δευτερονόμιον κεφ.22 στ.5) -Ερμηνεία: Η γυναίκα δεν πρέπει να φορεί ανδρικά ενδύματα (ή να χρησιμοποιεί άλλα ανδρικά είδη) ούτε ο άνδρας θα ενδύεται φόρεμα γυναικός, διότι είναι πολύ μισητός εις τον Κύριον εκείνος ο οποίος κάνει αυτά.
Λέγει επίσης ο Θεός:
1. « Τέκνα σοι εστί, παίδευσον αυτά και κάμψον εκ νεότητος τον τράχηλον αυτών» (Σοφία Σειράχ κεφ.Ζ΄στ. 23).
2. Επίσης: «Ον αγαπά Κύριος, παιδεύει» (Παροιμίαι Σολομώντος, κεφ. Γ΄στ.12)
Οι οδηγίες της επιτρόπου, αντί να βοηθούν στην διαμόρφωσιν σωστών στάσεων των παιδιών και στην καλλιέργειαν του χαρακτήρος τους, νομίζω ότι μάλλον βοηθούν στην δημιουργίαν ανθρώπων εγωιστών, υπερηφάνων, αλαζόνων, χωρίς υπακοήν, χωρίς αλληλοσεβασμόν και γενικά αναρχικών.
Ο Ισοκράτης (436-338π.Χ) είπε:
«Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος.
Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδειαν ως δικαίωμα, την παρανομίαν ως ελευθερίαν, την αναίδειαν του λόγου ως ισότητα και την αναρχίαν ως ευδαιμονίαν».
Μήπως η επίτροπος και το Υπουργείον Παιδείας θα πρέπει να ξαναμελετήσουν το θέμα κα να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους; Διότι, πιστεύω ότι αυτές οι θέσεις όχι μόνον θα είναι καταστροφικές για την Παιδείαν, αλλά θα έχουν και αλυσιδωτές περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες. Γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να προχωρούν με την μέθοδον του σαλαμιού (που εφαρμόζουν οι Σιωνιστές και οι Κομμουνιστές όταν θέλουν να καταστρέψουν κάτι και δεν μπορούν να το κάνουν κατ’ ευθείαν) και να αφαιρούν κάθε λίγο και κάτι από την εμφάνισιν και την στολήν των μαθητών. (Το Υπουργείον Παιδείας π.χ. επρόσθεσε το χρώμα μαύρον στην στολήν του Γυμνασίου, και το τζιν παντελόνι στα λύκεια με απώτερον σκοπόν, όπως αποδεικνύεται, την τελείαν κατάργησιν της στολής την οποίαν μέχρι τώρα θα καταργούσε αν δεν αντιδρούσαν έντονα οι σύνδεσμοι γονέων).
Παρακαλώ να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος των Διευθυντών Μέσης Εκπαιδεύσεως, ήδη έχει αποφασίσει να προωθήσει την κατάργησιν της στολής. Μήπως εμείς οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και ορθόδοξοι χριστιανοί μάλιστα, έχομεν την ανάγκην των -αμφιβόλου διαγωγής μάλιστα- ξένων (τους οποίους επικαλείται η επίτροπος) για να μας διδάξουν πώς θα εκπαιδεύσομεν τα παιδιά μας;
Σε μίαν τελευταίαν της ομιλίαν η εκπληκτική ψυχολόγος και σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Κολεγίου Κύπρου κ. Κολιαράκη ανέφερε ότι δεν μπορεί στην έκδοσιν αποφάσεων για τα σχολεία, να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν το ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.
Φιλελεύθερος, 22/10/2012

1 σχόλιο: