31 Αυγ 2010

Σκάνδαλο με τα Ισλαμικά «Θρησκευτικά» του Καντάφι

«Οι γυναίκες στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο είναι σαν έπιπλα, μπορεί κανείς να τα μετακινήσει όποτε θέλει χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν». Αυτό δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι στην Ιταλία το 2009. –(βλέπε Καντάφι:«Στον μουσουλμανικό κόσμο oι γυναίκες είναι σαν τα έπιπλα»)

Το τέταρτο ταξίδι του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, στη Ρώμη μέσα σε ένα χρόνο φαίνεται ότι θα είναι το πλέον σκανδαλώδες. Ο Λίβυος ηγέτης ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων με τα σεμινάρια ισλαμισμού σε νεαρές, τις οποίες συγκέντρωσε για να τον ακούσουν μέσω εταιρίας εύρεσης συνοδών.

Ο Λίβυος ηγέτης έφτασε στην ιταλική πρωτεύουσα την Κυριακή για τις χτεσινοβραδινές εκδηλώσεις στη Ρώμη, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της Συνθήκης Φιλίας μεταξύ των δυο κρατών. Οπως και σε προηγούμενα ταξίδια, για την παραμονή του στήθηκε η χαρακτηριστική σκηνή των βεδουίνων στον κήπο της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Λιβύης, ενώ ο Καντάφι ενημέρωσε για την πρόθεσή του σχετικά με τη διδασκαλία του Κορανίου σε ιταλικό ακροατήριο. Περίπου 500 νεαρές, η αμοιβή των οποίων ορίστηκε σε 70 ευρώ, συγκεντρώθηκαν στη λιβυκή αντιπροσωπεία και άκουσαν τον Καντάφι να εξηγεί το Κοράνι και να στέλνει μήνυμα ώστε «το Ισλάμ να γίνει η θρησκεία των Ευρωπαίων». Ο ίδιος κάλεσε τις «προσκεκλημένες» να ασπαστούν τη θρησκεία και τρεις ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ορισμένες έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους, αποχωρώντας. Ολες πάντως, στις οποίες ο Καντάφι δώρισε από ένα αντίτυπο του Κορανίου, δεσμεύτηκαν να τηρήσουν το απόρρητο για όσα συνέβησαν στη συγκέντρωση, ενώ ανάλογοι όροι τέθηκαν στη δεύτερη «φουρνιά» των συνοδών, περίπου 200, που μετέβησαν χτες για ένα νέο γύρο διδασκαλίας. Ο Λίβυος ηγέτης επανέλαβε το κάλεσμα περί ασπασμού του Ισλάμ, επικαλούμενος αυτήν τη φορά το σεβασμό που χαίρουν οι γυναίκες στη χώρα του σε σχέση με τη Δύση.

Η... Ντίσνεϊλαντ

Ο προσηλυτισμός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως μεταξύ κομμάτων που διατηρούν στενούς δεσμούς με την Καθολική Εκκλησία, ενώ στελέχη και οργανώσεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Βουλής, Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τον κυβερνητικό εταίρο του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φρόντισαν να στρέψουν τα πυρά τους στον πρωθυπουργό. «Η Ιταλία μετατράπηκε σε Ντίσνεϊλαντ για τον Καντάφι», υιοθετώντας τη λογική του εμπορίου όπου «ο πελάτης που πληρώνει έχει δίκιο», ήταν ορισμένα από τα σχόλια που ακούστηκαν, ενώ σε άρθρο της η εφημερίδα «Μεσατζέρο» αναρωτήθηκε τι θα γίνονταν αν ένας Ευρωπαίος ηγέτης πήγαινε στη Λιβύη ή άλλο μουσουλμανικό κράτος και τολμούσε να καλέσει τους πολίτες της να ασπαστούν τον χριστιανισμό. Εντονη κριτική στον Μπερλουσκόνι ασκήθηκε και από την Κεντροαριστερά, η οποία προτίμησε να επικεντρώσει τα πυρά της στο θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς η Συνθήκη Φιλίας με την οποία η Ιταλία δέχτηκε να καταβάλλει αποζημιώσεις στη Λιβύη για την κατοχή της χώρας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, προβλέπει τον αδιάκριτο επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στα νερά της Μεσογείου.

«Αγγελιοφόρος»31/08/2010

Δείτε σχετικά και:

-Καντάφι:«Στον μουσουλμανικό κόσμο oι γυναίκες είναι σαν τα έπιπλα»

-Εξοργίζει το «κήρυγμα» Καντάφι στις Ιταλίδες για το Ισλάμ

-Τα προσηλυτιστικά "επιτεύγματα" του Καντάφι σε Ιταλίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου