18 Δεκ 2009

«Ξαναχτύπησαν» οι… ψευτοκαλόγριες


"Τσίμπησαν" στον Εβρο τρεις καλόγριες-μαϊμού

Δεν μπόρεσαν να αποχωριστούν εύκολα τα ράσα, αλλά και... τις χειροπέδες τρεις Ελληνίδες που έπεσαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στα χέρια των αστυνομικών αρχών καθώς παρίσταναν τις καλόγριες και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες πουλώντας τους εκκλησιαστικά είδη.
Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 52, 38 και 21 χρόνων πήγαν στο σπίτι ενός 47χρονου στα Λουτρά του Εβρου ντυμένες μοναχές και επιχείρησαν να του πουλήσουν έναντι 11 ευρώ διάφορα φυλαχτά και κομποσκοίνια, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι προέρχονται από τη μονή του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη.
Όμως, ο 47χρονος υποψιάστηκε ότι δεν ήταν πραγματικές καλόγριες και ειδοποίησε την αστυνομία. Άνδρες της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν λίγο αργότερα τις καλόγριες-μαϊμού και τις συνέλαβαν. Πάνω τους βρήκαν 110 εκκλησιαστικά αντικείμενα, τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν.
Όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο μεγαλύτερες από τις ψευτοκαλόγριες ήταν παλιές γνώριμες των αστυνομικών αρχών, που σχημάτισαν εις βάρος τους δικογραφία για αντιποίηση αμφίεσης θρησκευτικού λειτουργού.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 είχαν συλληφθεί στα Γιαννιτσά Πέλλας
όπου εμφανίζονταν ως καλόγριες του μοναστηριού της Παναγίας της Τήνου και πουλούσαν σταυρουδάκια, εικόνες, θυμιάματα και κομποσκοίνια. Οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.
Πηγή:«ΕΣΠΡΕΣΣΟ»-17.12.2009
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ
-
Ψευτοκαλόγριες στο κόλπο του πλανόδιου εμπορίου!
-
ΠΡΟΣΟΧΗ. Γέμισε η Ελλάδα από Μαϊμού καλόγριες

1 σχόλιο: