12 Δεκ 2009

Ελβετίδα ΥΠΕΞ, «Η Ελβετία δεν πρόκειται να απολογηθεί για το δημοψήφισμα κατά των μιναρέδων».


Η επικεφαλής της ελβετικής διπλωματίας, Μισλέν Καλμί-Ρέι, αρνήθηκε σήμερα από το Παρίσι όπου βρίσκεται, το ενδεχόμενο ότι η χώρα της "πρέπει να απολογηθεί για ο,τιδήποτε", μετά από τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελβετία για την μη κατασκευή και νέων μιναρέδων στο έδαφός της.
"Ο ελβετικός πληθυσμός ψήφισε, πρέπει αυτή η ψήφος να γίνει σεβαστή", δήλωσε μιλώντας στον Τύπο η κ. Καλμί-Ρέι μετά από μακρά συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Η ίδια πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη της η χώρα της "δεν έχει να απολογηθεί για ο,τιδήποτε".
"Στόχος της συνέντευξής μου στο Αλ Τζαζίρα ήταν να εξηγήσω ότι η μουσουλμανική κοινότητα έχει ενσωματωθεί καλά στην Ελβετία", πρόσθεσε.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (57,7% των Ελβετών τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης ανέγερσης νέων μιναρέδων στο ελβετικό έδαφος) κινδυνεύει να αποτελέσει πηγή προβλημάτων.
"Το αποτέλεσμα αυτό πιθανώς να θεωρήσει κάποιος ότι περιέχει και μια δόση εχθρότητας έναντι των μουσουλμανικών χωρών", τόνισε η ελβετίδα υπουργός και πρόσθεσε καταλήγοντας: "Δεν ήταν ψήφος που στρέφονταν κατά της μουσουλμανικής κοινότητας αλλά μια ψήφος που ανταποκρινόταν σε ένα πλαίσιο παγκοσμιοποίησης".
Πηγή: «express»- 11/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου