Ο πρόεδρος της Κροατίας Στιέπαν Μέσιτς ζήτησε την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων, όπως των σταυρών από τα δημόσια κτίρια και τα στρατόπεδα, προσθέτοντας ότι η ίδια η εκκλησία έπρεπε να είχε ζητήσει την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων από κρατικούς οργανισμούς σε ένα κοσμικό κράτος.
Ο κ. Μέσιτς σε συνέντευξή του σε κροατικό ραδιοφωνικό σταθμό, υπογράμμισε ότι δεν είναι σε διαμάχη με την Καθολική Εκκλησία και ότι απλώς προειδοποίησε πως δεν ήταν σωστό στο επίσημο έντυπο της Αρχιεπισκοπής του Ζάγκρεμπ να αποκαλείται ο αρχηγός του κράτους πρόσωπο που ευθύνεται για ύψιστη προδοσία.
Ο πρόεδρος της Κροατίας είπε ακόμη ότι η Εκκλησία δεν αποστασιοποιήθηκε από τα όσα αναφέρονταν στο δημοσίευμα.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Κροατίας δεν παρέστη σε Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην πόλη Κνιν, με αφορμή την Ημέρα Νίκης για τη συμπλήρωση 14 χρόνων από τη στρατιωτική επιχείρηση «Καταιγίδα», με την οποία απελευθερώθηκαν οι περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων Σέρβων της Κροατίας και είχε εγκαθιδρυθεί η Σερβική Δημοκρατία της Κράινα.
Ο κ. Μέστις απέρριψε τους ισχυρισμούς του Νέντελικο Πίνταριτς, διευθυντή του Glas Koncila, του εβδομαδιαίου περιοδικού της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κροατίας έπρεπε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για το δημοσίευμα.
Ο κ. Μέσιτς κατηγόρησε την εκκλησία ότι έχει προνομιακή θέση επειδή λαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό από τον κρατικό προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι πρέπει να πάρει θέση σε όλα τα επίκαιρα θέματα, ώστε να αποφεύγεται η ανάμειξη προσώπων από τις τάξεις της στην πολιτική ζωή της χώρας.
Πηγή:kathimerini.gr - 13-08-09
«Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει». Ι. Πολέμης
Οι κομμουνιστικές "παραδόσεις" δεν ξεχνιούνται εύκολα. Τώρα εκεί έχουν τη δήθεν σοσιαλιστική έκφανση του κομμουνισμού ή μάλλον, του πολυπολιτισμού, υπό την αιγίδα του μεταμορφωμένου κεφαλαιοκρατισμού. Στα λόγια σοσιαλιστές (ή κομμουνιστές) αλλά στην πράξη πλουτοκράτες.
ΑπάντησηΔιαγραφή