15 Ιουν 2009

Οι Ευρωπαίοι ψήφισαν εθνική ταυτότητα


Στη χώρα μας ορισμένοι κύκλοι που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» προσπαθούν να μάς πείσουν ότι οι έννοιες του εθνικού κράτους, της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής αξιοπρέπειας είναι ξεπερασμένες, διότι, όπως λέγουν, πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι και πολυπολιτισμικοί. Όμως, αν μελετήσει κάποιος προσεκτικά τα αποτελέσματα των προσφάτων Ευρωεκλογών, θα δει ότι τα περισσότερα κόμματα που κατέκτησαν την πρώτη θέση στη χώρα τους έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις αξίες της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του κάθε λαού.
Στη Βρετανία ο Ντέιβιντ Κάμερον
και το Συντηρητικό Κόμμα βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Μία από τις βασικές θέσεις τους είναι ότι η εθνική κυριαρχία δεν πρέπει να συνθλίβεται χάριν υπερεθνικών σχηματισμών.
Στη Γαλλία πρώτο ήλθε το κόμμα UMP του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αποδεικνύει ότι βάζει τα γαλλικά συμφέροντα πάνω από την φιλοαμερικανική του στάση. Ο Γάλλος Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Μπάρακ Ομπάμα στην ιστορική ακτή της Νορμανδίας τού είπε ξεκάθαρα ότι διαφωνεί ως προς την τουρκική ένταξη στην Ε.Ε.
Στην Ιταλία
ο Μπερλουσκόνι κατέκτησε την πρώτη θέση, παρά την πολεμική εναντίον του. Τον ωφέλησαν τα μέτρα που έλαβε κατά της λαθρομετανάστευσης, η οποία εκτός των άλλων απειλεί και την εθνική ταυτότητα των Ιταλών.
Στην Ισπανία
το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα της Κεντροδεξιάς πήρε την πρώτη θέση. Πρόκειται για το κόμμα, το οποίο οργάνωσε μαζικά συλλαλητήρια για να υπερασπίσει το μάθημα των Θρησκευτικών και την χριστιανική ταυτότητα της Ισπανίας από τα αντίθετα μέτρα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Στη Βουλγαρία
κέρδισε την πρώτη θέση το Κεντροδεξιό κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Πρόεδρός του έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι η Βουλγαρία πρέπει να υπερασπισθεί τα εθνικά της συμφέροντα έναντι του εθνικισμού των Σκοπίων.
Στην Κύπρο
ο Δημοκρατικός Συναγερμός κέρδισε με βραχεία κεφαλή το αριστερό ΑΚΕΛ, το οποίο κυβερνά. Προφανώς σ’αυτό συνετέλεσε και η αντίθεση του ΔΗ. ΣΥ. στις απόπειρες αφελληνισμού της Κυπριακής παιδείας.
Είναι δικαίωμα κάθε λαού να προστατεύει την εθνική του ταυτότητα. Αρκεί αυτή η προσπάθεια να συνδυάζεται με τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ειρηνικής συνύπαρξης.

(Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009)
Πηγή: .antibaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου