26 Απρ 2009

Μ. Παρασκευή σε Παπική εκκλησία έβαλαν το Χριστό σε ηλεκτρική καρέκλα!


Για κάποιους το Πάσχα δεν είναι γιορτή κατάνυξης, αλλά ιδανική ευκαιρία για να προκαλέσουν με απώτερο σκοπό το κέρδος και τη φήμη. Κι αν προσβάλλουν ιερά και όσια, δεν τους πειράζει.
Έτσι έγινε και με τον Βρετανό γλύπτη Paul Fryer (σπούδασε Τέχνες στο Leeds χωρίς να πάρει ποτέ πτυχίο, μετά έψαξε την τύχη του ως τραγουδιστής της ηλεκτροπόπ αλλά δεν τού έκατσε και στη συνέχεια διακοσμούσε μοδάτα σπίτια και έφτιαχνε εξώφυλλα δίσκων. Μετά την είδε γλύπτης-ιερόσυλος για να κάνει καριέρα) ο οποίος με το πρόσχημα της μοντέρνας τέχνης παρουσίασε τον Χριστό όχι Εσταυρωμένο, αλλά νεκρό σε ηλεκτρική καρέκλα!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον τοποθέτησε στο καθολικό ναό της Γκαπ, στη Γαλλία, Μ. Παρασκευή, κατόπιν υπόδειξης του Επισκόπου του Γκαπ Jean-Michel di Falco (ο οποίος τρίβει τα χέρια του και δηλώνει ευχαριστημένος από το κοινό που προσέλευσε για να δει το έκτρωμα. Ο Πάπας άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά;).
Έτσι, όσοι πήγαιναν να προσκυνήσουν εξοργίζονταν και φώναζαν ότι είναι ιεροσυλία και διπλή προσβολή στα θεία, ενώ ο γλύπτης ισχυρίζεται: "Η ηλεκτρική καρέκλα σήμερα είναι ότι και ο Σταυρός στη ρωμαϊκή εποχή¨.
Έλεος!
Πηγή:
blogs.mirror.co.uk
Αναδημοσίευση από:http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_6964.html
=================================
Ο επίσκοπος Jean Michel di Falco δήλωσε:
Το μαρτύριο της σταύρωσης του Χριστού «εκμοντερνίζεται»: Το "Pieta" είναι ένα άγαλμα αρκετά ρεαλιστικό, που αναπαριστά το Χριστό νεκρό, πάνω σε μία ηλεκτρική καρέκλα. Το έργο εκτέθηκε μέσα στον καθεδρικό ναό της Gap έως την Κυριακή 12 Απριλίου. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν, αν μη τι άλλο, «ζωντανές και στην πλειοψηφία τους θετικές».
«Το σκάνδαλο δεν είναι εκεί που το περιμένουμε. Ήθελα να δείξω ότι ουσιαστικά το σοκ που μας προκαλεί ένα τέτοιο θέαμα προέρχεται από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει πάνω σε ένα σταυρό. Από συνήθεια και μόνο έχουμε καταλήξει να μην βιώνουμε κανένα συναίσθημα για κάτι πραγματικά σκανδαλώδες όπως είναι η σταύρωση».
Ο Jean Michel di Falco προσθέτει ότι με το συγκεκριμένο δρώμενο
«ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που παραδοσιακά δεν ‘‘πατάει το πόδι του’’ στην εκκλησία, αυτή τη φορά μπήκε μαζικά».
(Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο από το ναό εδώ)
Και εδώ :http://artsandecology.rsablogs.org.uk/2009/04/24/fryer/
Δείτε μερικά ακόμη «έργα του καλλιτέχνη»!!! Paul Fryer.
http://www.paulfryer.net/artgallery.html
ΈΛΕΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου