14 Φεβ 2009

Απάντηση σε επώνυμο υβριστή.


Στο ΒΗΜΑ (13/2/2009) ο Σ. Ψυχάρης έγραψε ένα μικρό βλάσφημο σχόλιο με τον τίτλο «Ήμαρτον Θεέ μου...» κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών. Γράφει: «Η Χάρις και η Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος ας τους φωτίσει. Μοιάζει απίστευτο αλλά στη Β ΄ τάξη του Γυμνασίου οι έφηβοι διδάσκονται δύο ώρες Θρησκευτικά και μία ώρα Χημεία. Ημαρτον, Θεέ μου! (ΥΓ.: 200 χρόνια μετά τη γέννηση του Δαρβίνου.)»
Η ανοησία στο τετράγωνο από έναν πρώην Διοικητή του Αγίου Όρους. Όπως γράφτηκε:
«Κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς μεσολάβησε και ποιοι ακριβώς ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο τότε υπουργός Εξωτερικών ανέτρεψε εκείνη την απόφαση για τον Παπαστάθη και τελικά διόρισε στη θέση του τον Ψυχάρη, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια απλή βεβαίωση του τότε πρύτανη του Παντείου Αιμίλιου Μεταξόπουλου( νυν έγκλειστου στις φυλακές) ότι ο Σταύρος Ψυχάρης διέθετε τα απαιτούμενα για τον διορισμό του ακαδημαϊκά προσόντα (!), ξεσηκώνοντας θύελλα... και φέρνοντας στο επίκεντρο και πάλι το Άγιον Όρος...».
Στα πρακτικά της Βουλής διαβάζουμε:
«Ερχόμαστε τώρα στο θέμα του διορισμού του κ. Ψυχάρη ως Διοικητή του Αγίου 'Ορους. Τη σχετική ευθύνη το πόρισμα την αποδίδει στον τότε Υπουργό Εξωτερικών, στον κ. Πάγκαλο. Το Σεπτέμβριο του '96, για να πιάσω τα πράγματα από την αρχή, το Πάντειο Πανεπιστήμιο πρότεινε στον κ. Ψυχάρη, δημοσιογράφο, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", η οποία ανήκει στο δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη, στον οποίο κύριος μέτοχος είναι ο ίδιος ο κ. Λαμπράκης με 53%, να διδάξει και τα δύο εξάμηνα του '96 και του '97, με σύμβαση, σύμφωνα με ένα προεδρικό διάταγμα, νομίζω το 407/80, στο τμήμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αυτού.

Την επομένη ακριβώς ημέρα ο κ. Ψυχάρης αποδέχεται την πρόταση η οποία του έγινε και καλά έκανε. Στη συνέχεια ο κ. Ψυχάρης υπογράφει δύο συμβάσεις εργασίας, την πρώτη για το διάστημα, προσέξτε την ημερομηνία, από 6.11.1996 έως 28.2.1997 και τη δεύτερη σύμβαση για το διάστημα από 1.3.1997 έως 31.8.1997.

Εξάλλου, με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 7.10.1996 -προσέξτε αυτήν την ημερομηνία- κατόπιν προτάσεως του κ. Πάγκαλου, ο οποίος ήταν Υπουργός Εξωτερικών τότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14.10.96 ο κ. Ψυχάρης διορίστηκε ως Διοικητής του Αγίου 'Ορους, με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος 407/80, στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

'Αλλωστε, με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ισχύει από πολύ παλιά, μπορούν να διορίζονται στη θέση του Διοικητή του Αγίου 'Ορους μέλη -προσέξτε παρακαλώ τη διατύπωση- "του κυρίου ή και του βοηθητικού προσωπικού των ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων" και αυτής της διατάξεως έκανε χρήση ο κ. Πάγκαλος.

Η επίκλησή του καθ' εαυτή ήταν νόμιμη, δεν υπάρχει καμία αιτίαση σχετικά με αυτό.Με βάση, λοιπόν, αυτά -αυτό είναι το πραγματικό υλικό, αυτό είναι το νομικό υπόστρωμα- ο Εισαγγελέας κ. Ντογιάκος στο πόρισμά του λέει ότι κατά το χρόνο κατά τον οποίο διορίστηκε ο κ. Ψυχάρης -δηλαδή τότε που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το διάταγμα, στις 14.10.1996- δεν είχε την ιδιότητα μέλους του προσωπικού ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αφού η πρώτη σύμβαση την οποία υπέγραψε με το ίδρυμα, με το Πάντειο δηλαδή Πανεπιστήμιο, έγινε μεταγενέστερα, δηλαδή στις 6.11.1996.

Στις 14.10.1996 διορίστηκε ο κ. Ψυχάρης και στις 6.11.1996 άρχισε να ασκεί καθήκοντά του. Δηλαδή, υπήρχε μια διαφορά, όταν διορίστηκε δεν είχε την ιδιότητα.

Υπάρχει βεβαίως και η άποψη -υποστηρίζεται από το πόρισμα, την καταθέτω εδώ, είναι προς συζήτηση- ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτό το πρωθύστερο, δηλαδή να διοριστεί πρώτα και μετά να αποκτήσει την ιδιότητα του πανεπιστημιακού, δεν θα εθεωρείτο πανεπιστημιακός ο κ. Ψυχάρης, διότι όσοι διορίζονται με βάση το ειδικό αυτό διάταγμα το 407/80, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου δεν είναι ούτε κύριο ούτε βοηθητικό προσωπικό του ανωτάτου ιδρύματος.

Αν στα ανωτέρω προσθέσει κανείς ότι: πρώτον, υπήρξαν δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία χαρακτήριζαν αυτό το διορισμό ως -βάζω εισαγωγικά και μεταφέρω εδώ τον τίτλο εφημερίδος- "παροχή Σημίτη προς Λαμπράκη" -υπήρχαν δηλαδή δημοσιεύματα τέτοια- δεύτερον, ότι το έργο του Υπουργού για το διορισμό διοικητή του Αγίου 'Ορους ανάγεται στην εκπλήρωση των καθηκόντων του, ανάγεται δηλαδή στα ίδια τα καθήκοντα και τη φύση της υπηρεσίας του και εν πάση περιπτώσει, προκύπτει από το νόμο και αν υπολογίσει κανείς ότι απαιτείται και εδώ δόλος, αρκούντος του ενδεχομένου και χρειάζεται και ο σκοπός να περιποιήσει κανείς όφελος ή ζημία -αλλά τα δύο τελευταία δεν είναι δυνατόν να τα εξετάσουμε εμείς, διότι διαφεύγουν της δικαιοδοσίας μας- ευλόγως θα έλεγα ότι αναπόφευκτα ευστοχεί το εισαγγελικό πόρισμα, καταλήγοντας ότι "πιθανολογείται η τέλεση αξιοποίνων πράξεων και μνημονεύει το άρθρο 242 που αφορά την ψευδή βεβαίωση και το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα που αφορά την παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των εμπλακέντων στη σχετική διαδικασία και κατονομάζει τον τότε Υπουργό Εξωτερικών τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο".

Ας μπούμε τώρα σε μια άλλη ενότητα επί τροχάδην, είναι η ενότητα της αντικρούσεως των επιχειρημάτων: Λένε πολλοί ότι μας οδηγείτε στην ποινικοποίηση της πολιτικής. Εγώ δεν θα σας πω τίποτε άλλο περί αυτού, αλλά θα σας διαβάσω τι είπε ο κ. Μαγκάκης -δικός σας σύντροφος, Υπουργός-, υπερασπίζοντας το 1994 την πρόταση πενήντα εννέα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εναντίον του κ. Μητσοτάκη και της κας Μπακογιάννη, σχετικά με την υποκλοπή των τηλεφωνημάτων.

Ο κ. Μαγκάκης, λοιπόν -σας διαβάζω επί λέξει τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 28.1.1994- λέει: "Εάν ακολουθηθεί αυτή η οδός που επιβάλλεται, κατά την αντίληψή μας, από το συμφέρον του τόπου και που πρέπει να κινηθεί στα πλαίσια των συνταγματικά προβλεπομένων διαδικασιών, τότε ούτε καθ' υπόθεση δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ποινικοποίηση της πολιτικής που αληθινά αποτελεί αρρώστια για το δημόσιο βίο μιας χώρας όταν εμφανιστεί.

Εδώ δεν πρόκειται γι' αυτό"."Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής" -λέει ο κ. Μαγκάκης- "υπάρχει όταν χρησιμοποιείται η ποινική δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση, για να μην πω την εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες που δεν προήλθαν από τους χώρους της δικαιοσύνης και από τις διαδικασίες της, αλλά από αυτοσχεδιασμούς θα λέγαμε στο χώρο της πολιτικής αντιπαράθεσης".

"Επομένως" -συνεχίζει ο κ. Μαγκάκης- "δεν βρικόμαστε προ του φαινομένου του ενδεχομένου να αρρωστήσει ξανά η πολιτική μας ζωή από τη βαριά νόσο της ποινικοποίησης της πολιτικής. Αυτό έχω την εντύπωση ότι η συντριπτική μας Πλειοψηφία ή θα έλεγα όλοι δεν το θέλαμε.

Εδώ βρισκόμαστε προ του αντιστρόφου φαινομένου, προ της ανάγκης να αποδοθεί δικαιοσύνη και να προστατευτεί έτσι ο δημόσιος βίος της χώρας σε τέτοιες περιπτώσεις".Και συνεχίζει ο κ. Μαγκάκης υπερμαχόμενος αυτής της ιστορίας και στο τέλος ακολουθούν χειροκροτήματα -έτσι καταγράφουν τα Πρακτικά- από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν ξέρω άραγε, θα ακολουθήσουν χειροκροτήματα και για μένα, που επικαλέσθηκα τα όσα ο κ. Μαγκάκης τότε, από τη αντίθετη θέση, ισχυριζόταν;

Ο χρόνος δεν με παίρνει να αντικρούσω -πιστεύω, αν έχω δευτερολογία, θα το κάνω- τα υπόλοιπα επιχειρήματα τα οποία είτε ακούστηκαν είτε θα ακουστούν στην Αίθουσα αυτή.Εκείνο που έχω να σας πω είναι ότι είναι ανάγκη να παραμερίσουμε τηνοποιαδήποτε κομματική μας εμπάθεια.

Είναι ανάγκη να δούμε το θέμα ως στοιχείο το οποίο θα ανεβάσει το κύρος του πολιτικού κόσμου. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε μόνο στο σημείο, και να σταθούμε σ' αυτό, της διαπιστώσεως της υπάρξεως υπονοιών για την τέλεση του αδικήματος» .
http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=Es010202.txt
Στην υπόθεση του διορισμού Ψυχάρη ο Μεταξόπουλος μάλλον προσπάθησε να σώσει την κατάσταση. Διαβάστε τι έγινε με τον Πάγκαλο στη βουλή:
«Ψευδόμενος απολογήθηκε ο υπουργός Eξωτερικών Θ. Πάγκαλος χθες στη Bουλή για την επιλογή του να διορίσει τον εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας «Tο Bήμα» διοικητή του Aγίου Ορους.
Στηρίχθηκε σε μια ιδιωτική επιστολή του πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, Aιμ. Mεταξόπουλου (αλήθεια, πώς βρέθηκε στα χέρια του;) προς τον ίδιο τον Στ. Ψυχάρη, με την οποία τον προσκαλούσε να διδάξει μελλοντικά στο Πανεπιστήμιο, επιχειρώντας να εμφανίσει έτσι την επιλογή του ως νομότυπη.

Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον εκλεκτό του ως «τον καταλληλότερο από όσους εξεδήλωσαν ενδιαφέρον», χωρίς να αναφέρει αν... προκηρύχθηκε η θέση του διοικητή ή αν είχε υπόψη της η κυβέρνηση κι άλλους υποψηφίους (π.χ. καθηγητής Παπαστάθης).
Ο ερωτών βουλευτής του KKE Λέων Aυδής, κατήγγειλε ότι ο Στ. Ψυχάρης δεν πληροί τα προσόντα του νόμου, ότι δεν είναι κατ' εξουσιοδότηση του νόμου η υπουργική απόφαση του 1983, η οποία προβλέπει και καθηγητές ή βοηθούς AEI και TEI για διοικητές και την οποία επικαλέσθηκε ο υπουργός, για να δικαιολογήσει την επιλογή του. Kαι τόνισε ότι το ουσιαστικό θέμα είναι «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» και αναφερόμενος στον Xρ. Λαμπράκη.


Kαι αιχμή κατά Mεταξόπουλου


Ο κ. Πάγκαλος που χαρακτήρισε έγκυρη την επιλογή του κ. Ψυχάρη κατέθεσε επιστολή του πρύτανη του Παντείου A. Mεταξόπουλου -χωρίς να τη διαβάσει- με την οποία στις 18 Σεπτεμβρίου 1996, εκαλείτο ο κ. Ψυχάρης να διδάξει για δύο εξάμηνα με το μισθό του αναπληρωτή καθηγητή. Προκάλεσε όμως έτσι καγχασμούς και αντιδράσεις βουλευτών, υποχρεώνοντας μάλιστα τον πρόεδρο του Σώματος Aπ. Kακλαμάνη να επανέλθει εσπευσμένα στην έδρα απ' όπου είχε κατέλθει λίγα λεπτά πριν.
Eτσι ο κ. Πάγκαλος ουσιαστικά επιχείρησε με μια επιστολή πρόσκλησης για πανεπιστημιακή διδασκαλία να καλύψει το γράμμα του νόμου.
Kαταθέτοντας μάλιστα την επιστολή ο υπουργός είπε ότι οι έως τώρα δηλώσεις του κ. Mεταξόπουλου με τις οποίες επισημαίνει ότι ο κ. Ψυχάρης δεν διδάσκει στο Πάντειο αποτελούν «χαρακτηριστικά του δημοσίου ήθους που επικρατεί στη χώρα». Aκόμη ο υπουργός Eξωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι ο κ. Ψυχάρης ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει και παρουσίασε τον εαυτό του ως «διωκόμενο» από το συγκρότημα Λαμπράκη, παρότι θα επιθυμούσε τη στήριξή του γιατί είναι ωφέλιμη.


Παρέμβαση Mητσοτάκη


Aίσθηση προκάλεσε η εκτός διαδικασίας παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της N.Δ. K. Mητσοτάκη, που χαρακτήρισε «σαφώς παράνομο το διορισμό του κ. Ψυχάρη» παραδεχόμενος ταυτοχρόνως ότι και η δική του επιλογή το 1989 στο πρόσωπο του αλευροβιομήχανου K. Λούλη ήταν επίσης παράνομη. Ο κ. Mητσοτάκης διευκρίνισε ότι η επιλογή του ήταν τελικά κατ' εξοχήν πετυχημένη.
Ο κ. Πάγκαλος στερούμενος σαφώς πειστικών επιχειρημάτων προσπάθησε να υποβαθμίσει το ρόλο του διοικητή του Aγίου Ορους λέγοντας ότι η παρουσία του στοχεύει στην «τήρηση συνθηκών ομόνοιας» και αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχαν αντιδράσεις όταν επελέγη για τη θέση του διοικητή ο κ. Λούλης.
Σε μια στιγμή μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως τα ουσιαστικά προσόντα του κ. Ψυχάρη είναι το ότι η επιλογή του έγινε αναγκαστικά μεταξύ όσων είχαν υποβάλει υποψηφιότητα, γιατί δεν θα ήταν δυνατόν να ψάξει μεταξύ του συνόλου του ελληνικού λαού ή του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας για να βρει τον πλέον κατάλληλο.
Προσπάθησε επίσης να εμφανίσει ότι η επιλογή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και είπε: «Tο Πατριαρχείο επεδοκίμασε ενθουσιωδώς το διορισμό και όπως ξέρετε η Iερά Kοινότητα τον υπεδέχθη χωρίς μείζονες αντιδράσεις. Για όλες τις άλλες υποψηφιότητες είχα υπόψη μου αντιδράσεις, που προέρχονταν από διενέξεις που δυστυχώς υπάρχουν στο Aγιον Ορος, όπως υπάρχουν και αλλού».


«Διωκόμενος» από το συγκρότημα


Ο υπουργός Eξωτερικών προσπαθώντας να αποσείσει τις καταγγελίες του κ. Aυδή ότι ο διορισμός του κ. Ψυχάρη αποκαλύπτει πως το παρασκήνιο αποφάσισε πλέον να καταλαμβάνει και καίριες θέσεις στο προσκήνιο εμφανίστηκε ως «διωκόμενος» από το συγκρότημα Λαμπράκη.

Aνέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως κατά την υποψηφιότητά του ως δημάρχου Aθηναίων ο κ. Aυδής γνώριζε πολύ καλά ποιον γνώριζε και ποιον υποστήριξε ο κ. Λαμπράκης, ποιον πολεμούσε και ποιον υπονόμευε. Λοιπόν, συνέχισε ο κ. Πάγκαλος, «δεν θέλω να μου αποδίδετε εμένα ιδιότητες που δεν έχω. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω τη στήριξη του κ. Λαμπράκη. Eίναι εξαιρετικά ωφέλιμος. Aλλά δεν έχω καμία σχέση μ' αυτό το συγκρότημα, το οποίο έχει ασχοληθεί μαζί μου με τρόπο που ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει».
Kαι κατέληξε απευθυνόμενος στον κ. Aυδή λέγοντας «λοιπόν αφήνω σε εσάς την ιδιότητα του φίλου του κ. Λαμπράκη, εφόσον ενδιαφέρεσθε για τον κ. Λαμπράκη».


Έκρηξη Aυδή


Ο τόνος της παρατήρησής του αυτής, αλλά και το ότι απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Aυδή, συνυποψήφιό του στην ίδια εκλογική μάχη, προκάλεσαν την έκρηξη του βουλευτή. Zήτησε το λόγο επί προσωπικού, αλλά ο κ. Kακλαμάνης έκρινε ότι η αναφορά δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα.
Kατόπιν τούτου, σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής του KKE τόνισε: «Ο κ. Πάγκαλος, όπως συνηθίζει, κατέφυγε κατά τη δευτερολογία του εκ του ασφαλούς (γιατί δεν είχα δικαίωμα απάντησης) σε κάλπικους ισχυρισμούς και στην ύβριν ότι τάχα στις δημοτικές εκλογές ο κ. Λαμπράκης υποστήριξε εμέ και ``έθαψε'' τον κ. Πάγκαλο. Ως προς εμέ ο κ. Πάγκαλος ψεύδεται. Ως προς τον ίδιο, υποθέτω ότι μετά το διορισμό του κ. Ψυχάρη οι τυχόν διαφορές του παρελθόντος επιλύθηκαν φιλικά και ``οικογενειακά''».
Προηγουμένως, απαντώντας στον υπουργό ο Λ. Aυδής τόνισε:
«Eίναι πάρα πολύ ουσιαστικές οι αρμοδιότητες του διοικητή και δεν μπορεί να παραμεληθεί και να θεωρηθεί ως εντελώς ασήμαντο περιστατικό η παραβίαση των κριτηρίων του διορισμού.

H υπουργική απόφαση, την οποία μνημόνευσε ο υπουργός, δεν εκδόθηκε με κάποια νομοθετική εξουσιοδότηση. Στο προοίμιό της επικαλείται δύο άσχετες διατάξεις, που δεν περιέχουν ίχνος εξουσιοδότησης.

Πέρα απ' αυτό, όμως, δεν έχει τα προσόντα ο κύριος Ψυχάρης, γιατί δεν μας είπε ο κύριος υπουργός αν έχει κάποια προϋπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία ή αν ανήκει στο διδακτικό προσωπικό, κύριο ή βοηθητικό, κάποιας ανώτερης ή ανώτατης σχολής, σύμφωνα με αυτή την υπουργική απόφαση».


H επιστολή Μεταξόπουλου


H επιστολή του πρύτανη του Παντείου προς τον εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας «Tο Bήμα», με ημερομηνία 18.9.96, την οποία κατέθεσε στη Bουλή ο Θ. Πάγκαλος, χωρίς να τη διαβάσει, αναφέρει τα εξής:
«Aγαπητέ κ. Ψυχάρη,
Mε την παρούσα επανέρχομαι σε όσα συζητήσαμε προ ολίγων μηνών σχετικώς με τη διδακτική συνεισφορά σας στο Tμήμα των Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Kατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο του Tμήματος, καθηγ. Γ. Aνδρεάδη, και με μικρή καθυστέρηση λόγω των ανώμαλων συνθηκών διεξαγωγής των εξετάσεων κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σας προτείνω να διδάξετε κατά τα δύο εξάμηνα 1996-97, με σύμβαση του ΠΔ 407, στο εν λόγω Tμήμα, με το υψηλότερο επίπεδο αποδοχών που επιτρέπει πρόσφατη απόφαση του YΠEΠΘ (αναπλ. καθηγητή).
Eίμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε θετικά και προσβλέπω σε μια άριστη συνεργασία. Για τα ζητήματα που αφορούν διδακτικής και τεχνικής φύσεως θέματα, θα επικοινωνήσει μαζί σας ο καθηγ. Γ. Aνδρεάδης το συντομότερο δυνατόν.
Ο πρύτανης καθηγ. Aιμ. Mεταξόπουλος


Ο πρύτανης δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση του υπουργού περί «δημοσίου ήθους», επειδή έκανε στις 20.10.96 δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι δεν έχει νομική υπόσταση ο όρος «πανεπιστημιακός» και συνέχιζε: «Ο κ. Ψυχάρης δεν είναι, όπως άλλωστε γνωρίζετε, ούτε υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού (ΔEΠ) του Πανεπιστημίου μας.

Eπίσης, δεν είχε μέχρι σήμερα διδάξει, με κάποια εργασιακή σχέση (επισκέπτης καθηγητής, ειδικός επιστήμονας, συμβασιούχος ΠΔ 407), στο Πάντειο, ενώ έχει δώσει, ως προσκεκλημένος, διαλέξεις σε σεμινάρια. Eχει όμως νομοτύπως προσκληθεί να διδάξει ως διευθυντής εγκρίτου εφημερίδας -όπως και πλείστοι άλλοι γνωστοί δημοσιογράφοι (Δασκαλάκη, Kαραπαναγιώτης, Πολυμίλης κ.ά.), στο πλαίσιο της ιδιαιτερότητας των σπουδών δημοσιογραφίας και των αναγκών για κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης από προσωπικό με αναγνωρισμένη επαγγελματική εμπειρία -κατά το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στα δημοσιογραφικά σεμινάρια του Tμήματος MME, με ομόφωνη απόφαση της οικείας Γ.Σ.
Mέχρι τη στιγμή αυτή, ωστόσο, σύμβαση (Π.Δ. 407) μεταξύ του πρύτανη και του κ. Ψυχάρη δεν έχει υπογραφεί, πράγμα σύνηθες, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, και ο ίδιος, εξαιτίας της καθυστερημένης έναρξης του εξαμήνου -συνέπεια της αποχής του διδακτικού προσωπικού- δεν έχει αρχίσει το έργο του».
Yπενθυμίζεται ότι στο Π.Δ. του διορισμού του Στ. Ψυχάρη ο Θ. Πάγκαλος είχε επικαλεστεί ως ιδιότητα του εκλεκτού του ότι είναι «πανεπιστημιακός».
Kατά τη συζήτηση χθες στη Bουλή παρενέβη, διαμαρτυρόμενος στον υπουργό, και ο βουλευτής της N.Δ. Aθαν. Γιαννόπουλος, λέγοντας: «Δεν μας καλύπτει, κύριε Πάγκαλε, η εξήγησή σας».
http://www.hri.org/E/1996/96-10-30.dir/keimena/vasiko/vasiko.htm
Όσο για τον Ψυχάρη που θα διαφήμιζε το Πάντειο τι να πει κανείς . Ένας πρώην διοικητής που ήταν υπέρ της καύσεως των νεκρών και του διαχωρισμού των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας!!!.( Το ΒΗΜΑ, 11/12/2005 , Σελ.: A01). Και όπως γράφτηκε το Σάββατο, 26 Απρίλιος 2008 « Ανήμερα του Πάσχα ο Ψυχάρης που ήταν διοικητής του Αγίου Όρους ,τα βάζει με την εκκλησία. Ωιμε, φαρισαισμός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου