28 Μαρ 2024

Tροπολογίες στο Σύνταγμα της Γεωργίας: Αυστηρή απαγόρευση κοινωνικής δραστηριότητας ομοφυλόφιλων

 

Τυφλίδα.

 Συνταγματικές τροπολογίες για τις οικογενειακές αξίες και την προστασία των ανηλίκων έχει ετοιμάσει το κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο», σημειώνει το κανάλι «1» της Γεωργίας.

Για τις συνταγματικές τροποποιήσεις μίλησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας Μαμούκα Μντιναράτζε στη σημερινή ενημέρωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Μαμούκα Μντιναράτζε, το σχέδιο συνταγματικού νόμου προβλέπει τις ακόλουθες αλλαγές:

Αρθρο 1.

1. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορεί να ρυθμιστεί μόνο μια τέτοια σχέση που μοιάζει με γάμο, η οποία προβλέπει την ένωση ενός γενετικού άνδρα και μιας γενετικής γυναίκας που είναι τουλάχιστον 18 ετών.

2. Η υιοθεσία ή η ανάδοχη φροντίδα ενός ανηλίκου επιτρέπεται μόνο από συζύγους ή ετεροφυλόφιλα άτομα που έχουν παντρευτεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία της Γεωργίας.

3. Απαγορεύεται κάθε ιατρική παρέμβαση που σχετίζεται με την αλλαγή ανθρώπινου φύλου.

4. Στο έγγραφο που εκδίδεται από την πολιτεία ή την τοπική αυτοδιοίκηση αναγράφεται μόνο το γυναικείο ή αρσενικό φύλο που αντιστοιχεί στα γενετικά του δεδομένα.

5. Κάθε απόφαση δημόσιας αρχής ή ιδιώτη που περιορίζει άμεσα ή έμμεσα τη χρήση εννοιών που ορίζονται κατά φύλο είναι άκυρη.

6. Συναθροίσεις με στόχο την προώθηση οικογενειακών ή στενών σχέσεων ομοφυλοφίλων, αιμομιξίας, υιοθεσίας ή ανάδοχης φροντίδας ανηλίκου από ομόφυλο ζευγάρι ή μη ετεροφυλόφιλο άτομο, ιατρική παρέμβαση που σχετίζεται με αλλαγή φύλου ή μη χρήση φύλου -Οι συγκεκριμένες έννοιες απαγορεύονται.

7. Απαγορεύεται η διανομή έργου, προγράμματος ή άλλου υλικού με τέτοιο περιεχόμενο, που αποσκοπεί στην προώθηση οικογενειακών ή στενών σχέσεων ομοφυλοφίλων, αιμομιξίας, υιοθεσίας ή ανάδοχης φροντίδας ανηλίκου από ομόφυλο ζευγάρι ή μη ετεροφυλόφιλο άτομο, ιατρική παρέμβαση που σχετίζεται με την αλλαγή φύλου ή τη μη χρήση εννοιών που σχετίζονται με το φύλο.

8. Απαγορεύεται η παροχή πληροφοριών στην εκπαιδευτική διαδικασία δημόσιου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος που στοχεύει στην προώθηση οικογενειακών ή στενών σχέσεων ομοφυλοφίλων, αιμομιξίας, υιοθεσίας ή ανάδοχης φροντίδας ανηλίκου από ομόφυλο ζευγάρι ή μη. – ετεροφυλόφιλο άτομο, ιατρική παρέμβαση που σχετίζεται με την αλλαγή φύλου ή τη μη χρήση εννοιών που σχετίζονται με το φύλο.

Άρθρο 2 – Ο παρών νόμος αρχίζει να ισχύει αμέσως μετά τη δημοσίευσή του, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου