18 Ιαν 2024

Αδιάβαστος και πάλι;

● Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Μία από τις πιο θλιβερές φιγούρες των καιρών που ζούμε. Ιδού τι βρήκε να πει για το νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλοφίλων. «Είμαι επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε».

● Το κείμενο που χρειάζεται να μελετήσει το έχει. Είναι η Αγία Γραφή. Εκεί ορίζεται σαφώς τι είναι γάμος, τι ευλογείται στον γάμο, τα φύλα που εποίησε ο Θεός, τι είναι βδέλυγμα και τι διαστροφή και πτώση.

● Δεν χρειάζεται να διαβάσεις κάποιο νομοσχέδιο για να επαναλάβεις όσα ήδη έχεις αποστηθίσει από τα ιερά κείμενα της Εκκλησίας μας.

● Και είναι στ’ αλήθεια άχαρο να κάνεις κριτική στον Ιερώνυμο. Δεν χρειάζεται κάποια κριτική για να καταλάβει ο λαός περί τίνος πρόκειται.

● Ως προκαθήμενος της Ελληνικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας έχει αυτοακυρωθεί εδώ και καιρό. Μπήκαμε στα Μνημόνια και μας δέσανε χειροπόδαρα οι πιστωτές και οι ελληνόφωνοι υπηρέτες του, κι αυτός σιώπησε.

● Εκλεισε ο Μητσοτάκης τους ιερούς ναούς, δίωκε πιστούς και ιερείς που τόλμησαν να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα -την ίδια στιγμή που ο Μητσοτάκης έκανε ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και κορονοτσιμπούσια στους Φούρνους Ικαρίας- κι ο Ιερώνυμος τα έκανε όλα γαργάρα.

● Και τώρα, επειδή σκιάζεται από τη συγκυρία, φοβάται τους πιστούς και πιο πολύ φοβάται τους πολιτικούς, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις διατυπώσεις του νομοσχεδίου και λέει ότι θέλει να το… διαβάσει.

● Οι συγκρίσεις με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο όχι μόνο είναι αναπόφευκτες αλλά και αναγκαίες. Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι κάποτε είχαμε αρχιερείς με ανάστημα, κατάρτιση, αγάπη για τον λαό και μαχητικό πνεύμα.

● Ο Ιερώνυμος είναι σαν την εποχή μας. Γκρίζος, συμβιβασμένος.

dimokratia.gr16|01|2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου