19 Ιαν 2024

Η Ελληνική Κυβέρνηση ΣΙΩΠΑ

 

   Ο ηγούμενος του μοναστηριού της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που βρίσκεται στο Φρέαρ του Ιακώβ, αποτέλεσε για άλλη μια φορά στόχο φανατικών αλλόθρησκων, οι οποίοι φαίνεται να επιθυμούν τον θάνατό του προκειμένου να καταλάβουν το μοναστήρι.

Ο ηγούμενος της μονής και φύλακας του Φρέατος του Ιακώβ, γέροντας Ιουστίνος, κατάγεται από την Κέρκυρα, και σ   τέκει μόνος του, ως βράχος, να υπερασπίζεται την ορθοδοξία, σε έναν τόπο που βρίθει από ανθρώπους που επιθυμούν τον αφανισμό της. Αν και ο γέροντας Ιουστίνος έχει δεχθεί πολλές φορές αντίστοιχες επιθέσεις, μετά την πρόσφατη επίθεση εξήγγειλε κάλεσμα μέσω δημοσιογράφου για βοήθεια, αφού όπως λέει κινδυνεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του, δεν ανησυχεί τόσο για τη ζωή του, όσο για τη μη βεβήλωση του μοναστηριού.

     Συγκεκριμένα, ο γέροντας αναφέρει: «Τρεις μέρες χτυπούν το μοναστήρι, με πέτρες, όπλα και χειροβομβίδες. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έχουν σπάσει τζάμια πόρτες και προσπαθούν να με εντοπίσουν για να με αποτελειώσουν». Έπειτα, καλεί βοήθεια λέγοντας: «Θέλουν να πάρουν το μοναστήρι και είναι αποφασισμένοι. Ας γίνει κάτι ας βοηθήσει κάποιος σας παρακαλώ».

    Ως Έλληνες Κύπριοι, συγκινούμαστε όταν ακούμε κάλεσμα προς υπεράσπιση ενός προσκυνήματος για το οποίο ο Κύπριος Άγιος Φιλούμενος θυσίασε τη ζωή του. Στεκόμαστε δίπλα στον γέροντα Ιουστίνο, προσευχόμενοι για την προστασία και τη μη σπίλωση του ιερού αυτού μοναστηριού. Ο Θεός να τον βοηθά στον αγώνα που επιτελεί. 

Π.Ε.Ο.Φ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών Θεσσαλονίκης

Δείτε σχετικά και -Κραυγή αγωνίας του Γερ. Ιουστίνου από το Φρέαρ του Ιακώβ: «Τρεις μέρες προσπαθούν να με σκοτώσουν. Βοηθήστε με»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου