7 Αυγ 2023

Ανθελληνική προβοκάτσια των Σκοπιανών μέσα στην αμερικανική Βουλή: Ψήφισμα για τη δήθεν «μακεδονική» γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία!

Η ιστοσελίδα 360 Stepeni.mk αναφέρει τα ακόλουθα σε χθεσινό της δημοσίευμα με τον τίτλο: Υποβολή ψηφίσματος στην αμερικανική Γερουσία για να τιμηθούν η (δήθεν) “μακεδονική” (sic) γλώσσα, πολιτισμός και ιστορία.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Mike Braun υπέβαλε ψήφισμα στην αμερικανική Γερουσία, σύμφωνα με το οποίο ο Σεπτέμβριος του 2023 θα ανακηρυχθεί Μήνας “Μακεδονικής” (sic) -Αμερικανικής Κληρονομιάς, γιορτάζοντας τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό των “Μακεδόνων” (sic) Αμερικανών και τη συμβολή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ)

Το ψήφισμα αναφέρει ότι είναι σημαντικό να επισημανθεί η πολυάριθμη συνεισφορά των (δήθεν) “Μακεδόνων” (sic) Αμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες από διάφορους τομείς, ξεκινώντας από τον πολιτισμό και την τέχνη, μέχρι την πολιτική, τις επιχειρήσεις, την ιατρική, την επιστήμη και τον αθλητισμό.

«Να αναγνωριστεί η πλούσια προσφορά των “Μακεδόνων” (sic) Αμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες σε διάφορους τομείς και να ενθαρρυνθούν οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσουν τον Μήνα “Μακεδονικής” (sic) Αμερικανικής Κληρονομιάς με τις προσήκουσες εορταστικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες και προγράμματα που τιμούν την πολιτιστική συνεισφορά και τα επιτεύγματα των “Μακεδόνων” (sic) Αμερικανών», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι από το 1880 δεκάδες χιλιάδες “Μακεδόνες” (sic) μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αναζήτηση πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, θρησκευτικών ελευθεριών, καλύτερων οικονομικών συνθηκών, αλλά και ως αποτέλεσμα της επανάστασης του Ilinden κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Βαλκανικών Πολέμων, του Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και της κομμουνιστικής πολιτικής της Γιουγκοσλαβίας.

Προστίθεται ότι σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν περίπου 500.000 “Μακεδόνες” (sic) μετανάστες που ζουν σε διάφορες ομοσπονδιακές πολιτείες, κυρίως στο Michigan, το New Jersey, τη Νέα Υόρκη, το Ohio, την Indiana, το Illinois, την Pennsylvania, τη Florida, το Texas, την Arisona και την California.

«Αυτοί οι “Μακεδόνες” (sic) έποικοι εγκαταστάθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμβάλλοντας στις κοινότητές τους με αμέτρητους τρόπους ως συνεπείς πολίτες. Η “μακεδονοαμερικανική” (sic) κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια κοινότητα ενσωματωμένη στο μωσαϊκό των Ηνωμένων Πολιτειών, συμμετέχοντας σε όλους τους τομείς της ζωής, επιχειρήσεις, ιατρική, δίκαιο, συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, τεχνολογία, στρατό, εκπαίδευση, τέχνες και πολλά άλλα», αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος. Υπάρχει επίσης ξεχωριστή αναφορά στα επιτεύγματα των “Μακεδόνων” Αμερικανών (sic) στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ιατρική.

Το ψήφισμα, όπως ανακοινώθηκε στο “Voice of America”, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ενωμένης “Μακεδονικής” (sic) Διασποράς (UMD) και θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, πριν ψηφιστεί από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Πριv από έvα μήvα, το γερμαvικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο παρέχει υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και στηv αvαγνώριση της “μακεδονικής” (sic) κουλτούρας, ταυτότητας και γλώσσας.

 Αμέσως μετά την έγκριση του ψηφίσματος από τη Bundestag, η Liliana Tangui, μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου, δήλωσε σε συνέντευξή της για το «360 Stepeni» ότι η γαλλική Εθνοσυνέλευση προτίθεται να υιοθετήσει ψήφισμα για την επιβεβαίωση της “μακεδονικής” γλώσσας (sic) στην πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην είδηση αναφέρονται επίσης οι ιστότοποι MakPress, Denesen, Kanal 5, Fokus, NetPress, Alfa και 360 Stepeni.

 hellasjournal

enromiosini

1 σχόλιο:

  1. Γεώργιος Βλάχος / 9 Αυγούστου 2023
    ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ‘’ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ’’. 1) Καλά να πάθουμε, αφού κατά τη διάρκεια του εμφυλίου (όταν κυβερνούσε ο Γιόζεφ Μπρος Τίτο), δεν κάναμε απολύτως τίποτα. 2) Καλά να πάθουμε, αφού δεν κάναμε τίποτα, όταν οι Σκοπιανοί δρούσαν σε διάφορες χώρες, διαδίδοντας όνομα και ιστορία που δεν τους ανήκει. 3) Καλά να πάθουμε, αφού δεχτήκαμε ακόμη και την παραπλανητική ονομασία ‘’Πρώην Γιουγκοσλαυική Δημοκρατία της Μακεδονίας’’. 4) Καλά να πάθουμε, αφού ο ανεκδιήγητος ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε την ονομασία του κρατιδίου με το όνομα ‘’Βόρεια Μακεδονία’’. 5) Καλά παθαίνουμε, αφού το κρατίδιο των Σκοπιανών συνεχίζει ένα σωρό παραβιάσεις, οι οποίες είναι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. 6) Καλά παθαίνουμε, αφού δεν έχουμε τα κότσια να καταγγείλουμε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. 7) Καλά παθαίνουμε αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε την ελάχιστη εθνική ευαισθησία να κινηθεί εναντίον της θρασύτατης ενέργειας που αφορούσε τη ίδρυση του Σωματείου ‘’Μακεδονικής γλώσσας’’, στη Φλώρινα. 7) Φοβάμαι πως οι θρασύτατοι Σκοπιανοί δεν θα σταματήσουν να μας προκαλούν, αφού αυτοί που μας κυβερνούν πάσχουν από βαρύτατη ανεπάρκεια εθνικής συνείδησης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή