25 Ιουλ 2023

Ο διευθύνων σύμβουλος της Worldcoin λέει: «Κάτι σαν παγκόσμια ταυτότητα θα υπάρξει τελικά… Είτε σας αρέσει είτε όχι»

Η παγκόσμια ταυτότητα περιλαμβάνει σάρωση της ίριδας.

Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για εκείνους που παραδίδουν οικειοθελώς τα βιομετρικά τους δεδομένα και λαμβάνουν «μικρά ποσά» σε νομίσματα Worldcoin ως αντάλλαγμα για την εγγραφή στο πρόγραμμα Παγκόσμιας Ταυτότητας (World ID).

Αλλά εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Open AI, Sam Altman έχει κάτι να πει σχετικά με το πώς αναπτύσσεται το Worldcoin, ένα έργο μέσα στην εταιρία του, – όλοι όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο θα πρέπει τελικά να χρησιμοποιήσουν το World ID – ή «κάτι παρόμοιο».

Και αυτή την στιγμή, φαίνεται ότι οι άνθρωποι σε πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης, ιδιαίτερα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, απλά τρώγονται να δώσουν τα βιομετρικά στοιχεία τη ίριδάς τους σαν απόδειξη ταυτότητας και δικαίωμα σε ένα πορτοφόλι μεταφοράς κρυπτονομισμάτων.

Η διαδικασία εγγραφής περιλαμβάνει την έκθεση των ματιών σε αυτούς που είναι γνωστοί ως σαρωτές ίριδας Orb του Worldcoin. Αν οι αναφορές είναι αληθινές , η υιοθέτηση στην Ισπανία, όπου το σύστημα έγινε διαθέσιμο έναν χρόνο πριν, είναι καλύτερη από οπουδήποτε αλλού – 150.000 συμμετέχοντες συνολικά, 20.000 νέοι κάθε μέρα και η Βαρκελώνη είναι το μέρος όπου θα εγκατασταθεί ένας αριθμός από σαρωτές Orb.

Η Πορτογαλία δεν πάει πίσω, με 120.000 συμμετέχοντες και η Γερμανία λέγεται ότι επίσης προετοιμάζεται για το έργο, από τότε που άρχισε να επεκτείνεται πριν από δύο μήνες.

Συνολικά, περίπου 2 εκατομμύρια «βιομετρικά διαπιστευτήρια» διαχειρίζεται τώρα το Worldcoin. Γιατί οι άνθρωποι εγγράφονται σε αυτό;

«Κάτι σαν παγκόσμια ταυτότητα θα υπάρξει τελικά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να επαληθεύεστε (είσαι άνθρωπος) στο διαδίκτυο, είτε σας αρέσει είτε όχι», είπε ο Blania.

«Είτε σας αρέσει είτε όχι» είναι οι «γλυκές» λέξεις που όλοι (δεν) θέλουν να ακούνε σε σχέση με κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι αυτό που αποφάσισε ο διευθύνων σύμβουλος της Worldcoin, Alex Blania, για όταν περιγράφει το μέλλον.

Σε αυτό, σύμφωνα με τον Blania, η ψηφιακή ταυτότητα θα είναι τόσο διαδεδομένη που θα γίνει αναπόφευκτη και δεν θα υπάρχει τρόπος διαφυγής από την επαλήθευση της ποιότητας του να είναι κανείς άνθρωπος (και πιθανότατα, αρκετά περισσότερα πράγματα) στο διαδίκτυο – αν θέλει κανείς να είναι συνδεδεμένος τουλάχιστον.

Και είτε κάποιου «του αρέσει είτε όχι» ο Blania το συνδέει με την «πρόοδο» στην «Τεχνητή Νοημοσύνη» και προβλέπει ότι αυτό θα συμβεί το συντομότερο μέσα σε μερικά χρόνια.

Θυμάστε όταν πιστεύατε ότι το CAPTCHA (είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται από πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και ζητά από το χρήστη να αποδείξει ότι είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ) ήταν κακό για το απόρρητό σας και για τον τρόπο που αποτελεσματικά αναθέτουν την εργασία σας εξωτερικά; Λοιπόν, τώρα τα CAPTCHA θεωρούνται προφανώς ξεπερασμένα, καθώς οι νέες επαναλήψεις της Τεχνητής Νοημοσύνης μας δείχνουν το δρόμο στο γενναίο νέο κόσμο.

reclaimthenet

Μετάφραση για την enromiosini

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πιστεύω πώς...κάτι σάν παγκόσμιο χαστούκι τής Θε'ι'κής Οργής θά υπάρξει τελικά είτε σάς αρέσει είτε όχι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή