25 Δεκ 2018

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε σε παιδάκια ότι «πήρε καραμέλες» από τον Ποροσένκο για την αυτοκεφαλία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε σε παιδάκια ότι «πήρε καραμέλες» από τον Ποροσένκο για την αυτοκεφαλία
Με καραμέλες και σοκολάτες απαντά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις, όπως ανέφερε, κατηγορίες του Πατριαρχείου Μόσχας ότι πήρε χρήματα για να δώσει αυτοκεφαλία στη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρνείται ότι πήρε χρήματα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο για να δώσει αυτοκεφαλία στη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας αλλά ανέφερε σε εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στην οποία βρέθηκαν πολλά παιδιά ότι πήρε «πολλές καραμέλες».
«Με κατηγορεί ότι πήρα χρήματα για να κάνω αυτή την Αυτοκεφαλία, στην πραγματικότητα δεν πήρα χρήματα αλλά πολλές καραμέλες και σοκολάτες από το εργοστάσιο του Ποροσένκο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαρθολομαίος.
Μάλιστα, παραλλήλισε και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο με το Ντόναλντ Τραμπ καθώς όπως είπε είναι επιχειρηματίας και έχει εργοστάσιο.
Στη συνέχεια μοίρασε τις σοκολάτες σε όλα τα παιδιά.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, μετά από την «ενωτική σύνοδο» που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο, η μη-κανονική εκκλησία εξέλεξε ως προκαθήμενο της «νέας εκκλησίας» τον Επιφάνιο.
Το Πατριαρχείο της Μόσχας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αυτοκεφαλία της μη-κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, μίλησε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος», και προειδοποίηση για το καταστροφικές συνέπεις για εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες.
sputniknews Φωτογραφία :msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου