6 Δεκ 2018

Για "Μακεδονικό λαό" στην Ελλάδα μιλάει ο Ζάεφ - Η τροπολογία 36

Αποτέλεσμα εικόνας για Για "Μακεδονικό λαό" στην Ελλάδα μιλάει ο Ζάεφ - Η τροπολογία 36
Πρέπει να προσεχθεί η τροπολογία 36, που αντικαθιστά το άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπίων και κάνει λόγο για «μακεδονικό λαό» που ζει στο εξωτερικό 

Συνεχίστηκε ο θόρυβος για τις αλυτρωτικές διακηρύξεις εις βάρος της Ελλάδας, από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, επειδή έστω και καθυστερημένα, τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης ανέδειξαν και την άλλη πρόθεση που εξέφρασε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Υπενθυμίζω, ότι ως προς τη σλαβική γλώσσα, υιοθέτησε και τις θέσεις των εδώ μακεδονιζόντων, που ντρέπονται ίσως να πουν ότι είναι Βούλγαροι, όπως επιμένει η Βουλγαρία, και οι οποίοι από χρόνια ζητούν να αναγνωριστεί το σλαβικό ιδίωμά τους ως "μακεδονική" γλώσσα, απαιτώντας και να διδάσκεται στα σχολεία. Είπε επ’ αυτού ο Ζάεφ:
«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την "μακεδονική" γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη "Μακεδονία". Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα».
Όμως, δεν σταμάτησε εδώ στην αποκάλυψη του αλυτρωτικού σχεδίου των Σκοπιανών, λέγοντας επίσης, σε βουλευτή της αντιπολίτευσης: «Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ. Με τρόπο ξεκάθαρο, που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έθεσε θέμα "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα!
Οι κ.κ. Κοτζιάς και Τσίπρας, είναι δυνατόν να μη είχαν αντιληφθεί πού θα κατέληγε η Συμφωνία των Πρεσπών; Θα τους αδικήσει κάποιος αν υποστηρίξει πως προσπάθησαν να ξεγελάσουν την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη ότι δήθεν με την Συμφωνία θα εξαλειφθούν οι αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών;
Αλλά, όπως έγραψα κι εχθές, πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως και η τροπολογία 36, που αντικαθιστά το άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπίων. Κάνει λόγο για "μακεδονικό λαό" που ζει στο εξωτερικό. Η σλαβική κουτοπονηρία, άλλαξε την φράση "που ζουν στις γειτονικές χώρες", δηλαδή Βουλγαρία και Ελλάδα, με τον όρο "εξωτερικό". Και η Ελλάδα εξωτερικό είναι. άρα, θα ενδιαφερθούν τα Σκόπια για τους "Μακεδόνες" που ζουν στην Ελλάδα. Αυτό λέγει το άρθρο 36, το οποίο ολόκληρο έχει ως εξής:
Το σχέδιο τροπολογίας (36) προβλέπει: «Η Δημοκρατία προστατεύει, εγγυάται και καλλιεργεί την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του "μακεδονικού" λαού. Η Δημοκρατία προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους. Η Δημοκρατία μεριμνά για τα μέλη του "μακεδονικού λαού" που ζουν στο εξωτερικό. Η Δημοκρατία δεν παρεμβαίνει σε κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών ή στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Η παρούσα τροπολογία αντικαθιστά το άρθρο 49 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας"».
Η τροπολογία αυτή ικανοποίησε την πλειοψηφία των βουλευτών, με ενδεικτική την δήλωση της βουλευτή της ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, Ελιζαμπέτα Μιλέφσκα, ότι θα ψηφίσει υπέρ αυτής της τροπολογίας, επειδή προστατεύει και εγγυάται την "μακεδονική" ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό. «Πρόκειται για ένα σημαντικό σχέδιο τροπολογίας για την εδραίωση της "μακεδονικής ταυτότητας" και η Δημοκρατία θα φροντίσει για την ενίσχυση της "μακεδονικής ταυτότητας" αυτής», είπε.
Είναι φανερό, ότι Κοτζιάς και Τσίπρας, αλλά και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταπίνουν αυτές τις προσβολές στο πρόσωπό τους, επειδή δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η συμφωνία που υπέγραψαν ήταν επαίσχυντη, και παραχωρεί μέρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, στους Σλάβους των Σκοπίων, τους οποίους η κυβέρνηση της Ελλάδας κατέστησε "Μακεδόνες".
Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου