13 Μαρ 2023

Πολιτισμός θανάτου: Η Γαλλία θα συμπεριλάβει στο Σύνταγμά της το «δικαίωμα στην έκτρωση»!

Σχόλιο: Η πνευματική κατηφόρα της Δύσης συνεχίζεται ακάθεκτα και με αμείωτους ρυθμούς… Η χώρα μας δείχνει απλά να ακολουθεί τους νεοεποχίτικους σχεδιασμούς σε πλείστα κρίσιμα θέματα… 

Πολύ φοβόμαστε ότι ανάλογη κατοχύρωση του «δικαιώματος στην έκτρωση» δεν αποκλείεται να δούμε και στο ελληνικό Σύνταγμα μελλοντικά… Ο Θεός να φυλάξει! Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από τρία χρόνια ο προσφάτως παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών έδωσε εντολή να κατεβούν από το μετρό της Αθήνας αφίσες υπέρ της ζωής τους αγεννήτου παιδιού!

……………………………………….

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα στην άμβλωση! Ο Γάλλος πρόεδρος υπόσχεται ότι θα κάνει τη χώρα του την πρώτη στον κόσμο που θα θεσμοθετήσει την «γυναικεία κατάκτηση» αμετάκλητα, προσθέτοντάς την στο γαλλικό Σύνταγμα

 Ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα γίνει η πρώτη στον κόσμο που θα κατοχυρώνει το «δικαίωμα στην έκτρωση» στο σύνταγμά της. Σε ομιλία του στο Παρίσι, όπου απέτισε φόρο τιμής στη Γκιζέλ Χαλιμί, μια δικηγόρο, φεμινίστρια και ακτιβίστρια που πέθανε το 2020, ο πρόεδρος είπε ότι θα επιδιώξει η συνταγματική τροποποίηση να εφαρμοστεί «μέσα σε λίγους μήνες». Το γαλλικό κοινοβούλιο έχει φέρει για συζήτηση σχέδιο νόμου ενός βουλευτή, που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων στις αμβλώσεις στη χώρα, όπως συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση «Roe v Wade», μετά από 49 χρόνια.

 Το νομοσχέδιο για την εισαγωγή του δικαιώματος στην άμβλωση στο γαλλικό Σύνταγμα έχει ευρεία υποστήριξη και έχει εγκριθεί ήδη, τόσο από την Εθνοσυνέλευση όσο και από τη Γερουσία, αλλά θα έπρεπε, ωστόσο, να τεθεί σε δημοψήφισμα, αν δεν είχε και την υποστήριξη του προέδρου Μακρόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ των λονδρέζικων Times.

 Αυτό φαίνεται πλέον απίθανο, καθώς ο πρόεδρος έχει την εξουσία να αποτρέψει ένα τέτοιο δημοψήφισμα, οργανώνοντας ένα ειδικό συνέδριο και των δύο οίκων του κοινοβουλίου, με στόχο την τροποποίηση του Συντάγματος.

 Τα τρία πέμπτα των βουλευτών πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του μέτρου, ώστε αυτό να ενσωματωθεί στο γαλλικό Σύνταγμα. Επαινώντας τη μάχη της Χαλίμι για τα «δικαιώματα στην άμβλωση» στη Γαλλία, ο Μακρόν είπε: «Θέλω η δύναμη του μηνύματός [της] να μας βοηθήσει να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας, προκειμένου να χαράξουμε σε αυτό την ελευθερία των γυναικών να προσφεύγουν στην οικειοθελή διακοπή της κύησης, για να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα μπορεί να εμποδίσει ή να αναιρέσει αυτό, που θα γίνει με αυτόν τον τρόπο μη αναστρέψιμο».

 Η Γαλλία, η οποία νομιμοποίησε τις αμβλώσεις το 1975, επιτρέπει τον τερματισμό της εγκυμοσύνης έως και 14 εβδομάδων, σε σύγκριση με τις 24 εβδομάδες που επιτρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φεμινίστριες χαιρέτησαν τη δέσμευση του Μακρόν, αν και ορισμένες αποδοκίμασαν την επιλογή των λέξεων του, εν μέσω της συζήτησης στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, σχετικά με τους ακριβείς όρους της συνταγματικής αλλαγής. Η έκδοση του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση, λέει ότι ο νόμος πρέπει να «εγγυάται την αποτελεσματικότητα και την ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα εκούσιας διακοπής της εγκυμοσύνης». Η Γερουσία το υποβάθμισε ελαφρώς, για να εγκρίνει μια εκδοχή που λέει ότι «ο νόμος καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες ασκείται η ελευθερία των γυναικών να τερματίσουν την κύηση τους». Τα δύο σώματα της γαλλικής Βουλής θα επιχειρήσουν τώρα να βρουν κοινό έδαφος συμφωνίας για την τελική εκδοχή του κειμένου. Οι φεμινίστριες προτιμούν το κείμενο της Εθνοσυνέλευσης, αλλά τα σχόλια του Μακρόν υποδηλώνουν ότι ίσως είναι υπέρ του κειμένου της Γερουσίας.

https://www.washingtonpost.com/world/2023/03/09/france-abortion-constitution/

enromiosini.gr

Δείτε σχετικά και :

-Ακύρωσαν (την ορθότατη) καμπάνια κατά των αμβλώσεων. Ντροπή σας, κ. Καραμανλή

-Η κυβερνητική απόσυρση της αφίσας «Αφήστε με να ζήσω» και το έλλειμα δημοκρατικότητας στην πατρίδα μας

-Μια αφίσα που συνεχίζει να εμπνέει θετικά

-Στον απόηχο μιας αφίσας που έζησε λίγες ώρες μόνο

-Αυτή οφείλει να είναι και η θέση που πρέπει να υπηρετεί ο Πρωθυπουργός της χώρας.

-Επιστολή Υπερπολύτεκνου Πατέρα προς τον Υπουργό Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

-Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση οι χριστιανικές οργανώσεις υπέρ του αγέννητου παιδιού.

1 σχόλιο:

  1. Η ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΦΟΝΟ ΠΑΙΔΙΩΝ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή