23 Νοε 2022

Αθώος ο Μητροπολίτης Κυθήρων για το «αδίκημα» της τέλεσης ακολουθίας εν μέσω εγκλεισμού

Φωτό -Ο Μητροπολίτης Κυθήρων σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.
Αθώος ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ

Αθώος κρίθηκε ο επίσκοπος Κυθήρων Ᾱντικυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος δικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελιοδικείο Πειραιώς για παράβαση απαγόρευσης πάσης Θείας Ἱερουργίας κατά τον Μάρτιο 2020, λόγω των μέτρων της πανδημίας ύστερα από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στη δίκη και ο Πειραιώς Σεραφείμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kythera.News όταν ξεκίνησε η δίκη και παρουσιάσθηκαν οι δικηγόροι υπεράσπισης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τους είπε: «Σας τιμά αυτή η υπεράσπιση». Η δίκη τελείωσε σε 15 λεπτά. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση, ενώ ο πρόεδρος της έδρας  προσφώνησε τον μητροπολίτη Κυθήρων ως «εξαιρετικό Σεβασμιότατο». Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης το ακροατήριο χειροκρότησε.

Πηγή: kythera.news, 22 Νοεμβρίου 2022

5 σχόλια:

Α.Κ. είπε...

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης. Εάν το βρείτε γραμμένο κάπου ή σας το στείλουν, θα ήταν πολύ καλό να το δημοσιεύσετε.

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Ευχόμαστε από καρδιάς να αθωωθεί στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο και ο αγαπητός π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος αυθαίρετα και παράνομα καταδικάστηκε πρωτοδίκως.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε! Μήπως ὁ Σεβασμιώτατος ἐπικαλέστηκε ὅτι δὲν εἶχε φθάσει ἀκόμη ἡ ἐγκύκλιος τοῦ Ἀρχιεπισκόπου; Κάνει ἐντύπωσι ἡ ὑπεράσπισι τοῦ "κατηγορουμένου" ἐκ μέρους τοῦ Πειραιῶς (ὑπερμάχου τῶν ἐμβολίων καὶ τῆς τηρήσεως τῶν μέτρων). Γιατὶ δὲν ὑπερασπίσθηκε καὶ τὸν πατέρα Ἀναστάσιο Γκοτσόπουλο σὲ ἴδια ὑπόθεσι (τέλεσι ἀκολουθίας ἐν μέσῳ ἐγκλεισμοῦ) στὴν Πάτρα, κατὰ τὴν ὁποία ὁ ἐν λόγῳ ἀγωνιστὴς ἱερεὺς κατεδικάσθη; Ἴσως, λοιπόν, ἡ ἀπόφασι αὐτὴ γιὰ τὸν Ἅγιο Κυθήρων δὲν σηκώνει χαρὰ καὶ ἀνακούφισι! Εὐχόμαστε καλοὺς ἀγῶνες γιὰ τὴν ἀνάδειξι τῆς ἀληθείας περὶ τὴν ψευδοπανδημία, διότι ἐὰν δὲν ἀξίζουμε τὴν ἀνάδειξι τῆς ἀληθείας καὶ τὴν ἐπικράτησι τῆς δικαιοσύνης, στὸν ἑπόμενο πειρασμὸ (ἴσως συντόμως), ποὺ ἴσως θὰ εἶναι καὶ μεγαλύτερος, θὰ ἔχουμε μεγαλύτερες ἀπώλειες, πνευματικὲς καὶ σωματικές. Τέλος, ἂς εὐχόμαστε (ἂς κάνουμε καμμιὰ προσευχή, πατέρες καὶ ἀδελφοί) μήπως καὶ στὴν δίκη ποὺ θὰ γίνῃ στὶς 29 Νομεβρίου (μὲ κατηγοροῦμενο τὸν δικηγόρο Ἀντωνιάδη, γιὰ τὸν ὁποῖο ἐλπίζουμε καὶ εὐχόμαστε νὰ εἶναι κατὰ πάντα εἰλικρινής)ἀρχίσῃ νὰ ἀποκαλύπτεται ἡ ἀλήθεια. Εὔχεσθε!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Προφανώς,όπως και στην περίπτωση του Σεβ.Κερκύρας Νεκταρίου η αθωωτική Απόφαση εξεδόθη κατ΄εφαρμογήν του άρθρου 33 του νέου Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019)δια του οποίου αίρεται το άδικο της πράξεως και ο καταλογισμός σε περίπτωση συγκρούσεως ισοδυνάμων καθηκόντων.Αυτό δηλαδή που σκανδαλωδώς δεν εφαρμόσθηκε στην Πάτρα.

Ανώνυμος είπε...

Σηκώνει χαρά και ανακούφιση η απόφαση, γιατί κανέναν δε θα βοηθούσε και με κανέναν τρόπο μια καταδίκη του σεβασμιωτάτου. Από κει και πέρα, όντως δεν αναιρείται το προηγούμενο που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια, βάσει του οποίου λειτουργούμε όταν, όπως και για όσο μας ανέχεται το κράτος και κλείνουμε όποτε θέλει, με οποιαδήποτε αφορμή. Με άλλα λόγια, έχει πλέον καταρριφθεί το κεκτημένο του διατάγματος των Μεδιολάνων. Είμαστε στους τρεις πρώτους αιώνες, που βεβαίως δεν ήταν αιώνες διαρκών διωγμών. Υπήρχαν και μακρά διαστήματα ανοχής, κατά την προαίρεση όμως των εκάστοτε κυβερνώντων. Όποιος δεν το καταλαβαίνει και νομίζει ότι υπερβάλω, να υπενθυμίσω και πάλι ότι η αφέλεια δεν είναι αρετή. Και ναι μεν δεν είναι ορατή η ημέρα που θα μας ρίξουν στα λιοντάρια, υπάρχουν όμως και τηλε-λιοντάρια που αποδεικνύονται και πιο αποτελεσματικά.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com