27 Οκτ 2022

Γονατιστός στον τάφο του Αρχιβλάσφημου Καζαντζάκη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης….

Γονατιστός στον τάφο του Καζαντζάκη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

65 χρόνια μετά τον θάνατό του διοργανώθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη εκδήλωση μνήμης. Στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στο έργο του, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, γονάτισε μπροστά στον τάφο του Καζαντζάκη.

Μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό…

πηγή φωτογραφίας: CRETALIVE.GR

newsbreak, 27-10-2022

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ!

ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ σε όλους τους! Τιμούν το χυδαιότερο υβριστή του Θεανθρώπου!
Λ.Ν.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Αμφιβάλλω, εάν στην παγκόσμια Ιστορία, υπήρξε χυδαιότερος υβριστής του πάσης επέκεινα καθαρότητος Θεανθρώπου από τον Καζαντζάκη.
Χωρίς ίχνος αιδούς, αντλώντας, προφανώς, από τη δεξαμενή της διεστραμμένης φαντασίας του, έρριψε βόρβορο στο Θεανδρικό Πρόσωπο του Χριστού μας, τη στιγμή που δεδηλωμένοι ορθολογιστές, άπιστοι και άθεοι αναγνώρισαν το μοναδικό ηθικό κάλλος Του.
Επί παραδείγματι ο Ερνέστος Ρενάν, αναφερόμενος στον Κύριό μας τον ονόμασε “άνδρα κολοσσιαίων ηθικών διαστάσεων”.
Δυστυχώς, κάποιοι σύγχρονοι εκκλησιαστικοί ταγοί ανασταυρώνουν τον Υιό του Θεού και τον παραδειγματίζουν, προβαίνοντας αναίσχυντα σε δηλώσεις και εκδηλώσεις τιμής του αρχιβλάσφημου συγγραφέα.
Πλην του νυν αρχιεπισκόπου Κρήτης οφείλουμε να υπομνήσουμε ότι ο κεκοιμημένος πατριάρχης Αθηναγόρας έγραψε κάποτε ότι τα κοπρογραφήματα του Καζαντζάκη “κοσμούν την πατριαρχικήν βιβλιοθήκη”…
Τέτοια και τόση κατάντια…
Υμνητής του Καζαντζάκη τυγχάνει και ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας (Νανάκης) που παρομοίασε τους ακολούθους του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου στους αντικαζαντζακικούς του αγώνες με τους” γκρίζους λύκους”…

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει αυτο που ζουμε!!! Γονυκλισια στον αθεο κ βλασφημο Καζαντζακη. Ποσο πιο χαμηλα θα πεσουν αυτοι οι δηθεν αρχιερεις!

Χάρης είπε...

Κόντρα στην συνήθη αντίληψη Καζαντζάκης ουδέποτε αφορίστηκε, ετάφη κανονικά.
Ήταν πνεύμα ανήσυχο αντιφατικό και -όντως- βλάσφημο μίας και έφτιαχνε έναν λογοτεχνικό Ιησού απαλλαγμένο από κάθε θεϊκή ιδιότητα.
Τα δε λόγια (του) που χάραξαν στον μνήμα του είναι η επιτομή της ανθρώπινης αλαζονικής διάθεσης.
Όσοι θέλουν να τον διαβάσουν με διάκριση ας τον κάνουν.
όχι όμως και να τον προσκυνούμε.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...

Έχει διαβάσει κανείς απ'αυτούς τους ιερείς έργα του; Είναι ορθόδοξους αυτός ο ιερέας; Τρισάγιο να του κάνεις, αλλά γιατί να τον προσκυνήσεις; Τι προσέφερε αυτός ο άνθρωπος σε αυτούς που αγωνίζονται να σώσουν την ψυχή τους;

Λυκούργος Νάνης είπε...

Γενικά, η κατά καιρούς ηγεσία της Εκκλησίας της Κρήτης επέδειξε επιεικώς απαράδεκτη στάση απέναντι στον Καζαντζάκη.
Εξ όσων γνωρίζω η Εκκλησία της Ελλάδος, διά σχετικού συνοδικού ανακοινωθέντος, , καταδίκασε τα συγγραφικά βοθρολύματα του “φουμιστού συγγραφέα” “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ” και “ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ” ενώ η ένοχη προδοσίας της αποστολής της διοίκηση της Κρητικής Εκκλησίας αδιαφόρησε σκανδαλωδώς.
Ο δε τότε αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος (Ψαλιδάκης) προέστη της κηδείας του τη συνοδεία 17 ιερέων….
Ενώ ο τότε αρχιεπίσκοπος Αθηνών Θεόκλητος (Παναγιωτόπουλος) είχε αρνηθεί την παραχώρηση ναού της Αθήνας για τη διεξαγωγή προσκυνήματος.
Αποτελεί κορυφαίο δείγμα ηθικού και πνευματικού εκφυλισμού και εξαχρειώσεως το γεγονός ότι κάποιοι, λεγόμενοι “πνευματικοί” κύκλοι, τιμούν, εκθειάζουν και εξαίρουν ως δήθεν “μεγάλο” συγγραφέα, το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Οι κυρίες και οι κύριοι αυτοί έχουν ΣΤΡΕΒΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ αξιολογικά κριτήρια.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΟΣΤΗ, τόσο σε αυτούς, όσο, πρωτίστως και κυρίως, στους ενόχους πνευματικής προδοσίας της ιερής αποστολής τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Επιπροσθέτως, υπάρχουν “χριστιανικά” ιστολόγια που δημοσιεύουν ελαφρά τη καρδία κείμενα του μεγάλου αντιχρίστου.
Καθηγητές Θεολογικών (ο Θεός να τις κάνει) σχολών όπως ο “πολύς” Σταμούλης τον εκθειάζουν ανερυθρίαστα.
Πολλοί Κρητικοί, παρασυρόμενοι από ένα γελοίο και νοσηρό τοπικισμό, αισθάνονται περήφανοι για το “μεγάλο” συμπατριώτη τους…
Οι δε, κατά καιρούς, ιθύνοντες της “εθνικής” μας παιδείας έχουν εισαγάγει, από ετών, στα σχολικά βιβλία τα προϊόντα της πένας του προς “πνευματική ωφέλεια” των Ελληνοπαίδων…
Οι μηδενιστές θα επιφέρουν “πνευματική ωφέλεια”…
Πού καταντήσαμε λοιπόν!
Πόσο ηθικά και πνευματικά άρρωστο είναι το Έθνος μας!

Λυκούργος Νάνης είπε...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ αιτίας των τελευταίως εκδοθέντων βιβλίων του ‘Ελληνος λογοτέχνου κ.Νικολάου Καζαντζάκη “Ο Καπετάν Μιχάλης” και “Ο τελευταίος πειρασμός” και κατόπιν της εκ τούτου προκληθείσης αναταραχής εις τας συνειδήσεις των πιστών, έγνω εν τη αρμοδιότητι αυτής, όπως λάβη τα εν τη εαυτής εξουσία πνευματικά μέτρα, προς διαφώτισιν μεν και προφύλαξιν του ευσεβούς ποιμνίου, προς ανάνηψιν δε και διόρθωσιν του συγγραφέως.
ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΙ ΜΥΚΤΗΡΙΣΜΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΙΔΙΑ ΔΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΝ ΔΙΗΓΗΣΙΝ ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΩΣ ΑΣΕΒΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΑΝΔΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΚΑΙ ΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ , ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕΝ ΤΑ ΕΥΣΕΒΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΚΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΙΝ , ΙΝΑ ΦΕΥΓΩΣΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΩΣ ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΜΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑ ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ , ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΥΠΟΠΤΩΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ.
Ως προς δε τον συγγραφέα κ.Νικόλαον Καζαντζάκην, η Ιερά Σύνοδος παραπέμπει την υπόθεσιν εις την υπό του Κανονικού Δικαίου καθοριζομένην διαδικασίαν, ήτοι διαβιβάζει ταύτην εις την οικείαν εκκλησιαστικήν αρχήν, ίνα αύτη καλέση τούτον εις ανασκευήν των εν τοις ως είρηται βιβλίοις αυτού βλασφημιών, επιφυλάσσεται δε, ίνα κατόπιν τούτου εκδώση και την περί αυτού τούτου του συγγραφέως ετυμηγορίαν αυτής”.
Ο Αθηνών Σπυρίδων, Πρόεδρος.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον θα ζητησαι συγνώμη απο τον βλασφημο για το ότι δεν ανταλλαξαμε το ευαγγελιου του Χριστού με την ειδωλολατρια του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καζαντζάκης στον τάφο του γράφει, δεν ελπίζει τίποτα. Ο Αρχιεπίσκοπος που τον προσκύνησε, ελπίζει πουθενά;

Ανώνυμος είπε...

Οχι Χάρη!
Μην προτρέπεις σε ανάγνωση των βλασφημιών και των πνευματικών δηλητηριωδών βιβλίων!
Κανείς να μην τα διαβάσει!

Χ.

Ανώνυμος είπε...

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Ορθόδοξος Επίσκοπος γονατιστός σε τάφο, που έχει επιγραφή, δεν ελπίζω τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Να τα βλέπουν αυτά και οι ψευδάδελφοι του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ που ακολουθούσαν παπά που δικαιολογούσε αντίχριστο αρχιεπίσκοπο θιασώτη του μεγαλοβλάσφημου Καζαντζάκη!
Να τα βλέπουν τί εστί Καζαντζάκης και να μετανοήσουν!

Ανώνυμος είπε...

Όχι και μεγαλύτερος βλάσφημος ο Καζαντζάκης. Πριν τον Ανδρουλάκη ήταν ο μεγαλύτερος βλάσφημος.
Τον ξεπέρασε σε βλασφημίες ο Ανδρουλάκης.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ...ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.athensvoice.gr/epikairotita/ellada/776451/o-arhiepiskopos-kritis-gonatise-ston-tafo-tou-nikou-kazadzaki/
Προκειμένου να καταδειχθεί το μέγεθος του πνευματικού ανοσιουργήματος που διέπραξε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης παραθέτω το άνωθι κατάπτυστο δημοσίευμα.
Οι φιλοκαζαντζακικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι, με τα αλλοιωμένα και νοσηρά αξιολογικά κριτήρια, αναφερόμενοι στο κολοσσιαίο ατόπημα του ειρημένου εκκλησιαστικού αξιωματούχου, κάνουν λόγο για κίνηση με "ιδιαίτερο συμβολισμό"...
Πάλι καλά που δεν προέβη και σε δήλωση "συγγνώμης" από το μεγάλο μυκτηριστή και υβριστή του Αρχηγού της Πίστεώς μας!
Πού καταντήσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Μακαριώτατε, δε σε πείραξε εσένα προσωπικά ο Καζαντζάκης ώστε να μας δείξεις το μεγαλείο της ψυχής σου συγχωρώντας γονατιστός με τον παπά δίπλα σου σε κατάσταση "αρπαγής", θέλοντας να μας πειτε πόσο έντονα παρακαλείτε τον Κύριο. Την Εκκλησία προσέβαλε, τον Χριστό βλασφήμησε ως αντίχριστος -διότι πᾶν πνεῦμα ὃ μὴ ὁμολογεῖ τὸν Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἐστί· καὶ τοῦτό ἐστι τὸ τοῦ ἀντιχρίστου-, όχι την αφεντιά σου. Η ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από τέτοιους φθηνούς θεατρινισμούς για να αναδείξει το μεγαλείο της και ούτε άλλωστε διακατέχεται από σφοδρή επιθυμία να το προβάλει. Μην αυτοπροβάλλεσαι μέσα από την Εκκλησία και τα Μυστήριά της, δεν είναι δικά σου.
πνγ

Ανώνυμος είπε...

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης και η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα έπρεπε να είχαν ήδη επιληφθή του σκανδάλου αυτού, αν βάδιζαν Ορθόδοξα και σύμφωνα με τα Πατερικά πρότυπα.

Όπως θα έπρεπε να είχαν καταδικάσει τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου!

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.pemptousia.gr/video/o-mithos-gia-ton-aforismo-ke-tin-kidia/
Δείτε και αυτό το "κατόρθωμα" της Βατοπαιδινής "ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ" και φρίξτε...

Ανώνυμος είπε...

Μην λέμε βατοπαιδινή την Πεμπτουσία. Δεν ανήκει στην Μονή Βατοπαιδίου, έστω και αν έχει πνευματικές σχέσεις η Διεύθυνση της με την Μονή.
Δεν μπορεί να χρεώνεται η Μονή τα πάντα των σχετιζομένων με την ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Η "Πεμπτουσία" δεν διευθύνεται από τους Μοναχούς της Μονής Βατοπαιδίου για να την αποκαλούμε βατοπαιδινή. Μην αδικείτε τους Μοναχούς. Είναι μεγάλη αμαρτία.
Η "Πεμπτουσία" διευθύνεται από φίλους ίσως της Μονής Βατοπαιδίου , που φέρουν οι ίδιοι και όχι η Μονή την ευθύνη των επιλογών τους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com