3 Δεκ 2021

Ο κοινός νους κατά τον Δωδώνης...

Ο κοινός νους κατά τον Δωδώνης...

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης

        Διαβάζουμε ότι «υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιερέων και των εργαζομένων στους ναούς πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο [...] Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Δωδώνης»[1], ο οποίος, σημειωτέον, συμπλήρωσε ηλικιακά τα 82,5 έτη. Για να καταδειχθεί, λοιπόν, ο κοινός νους που διαθέτει, όπως ο ίδιος αφήνει να νοηθεί, σε αντίθεση, όπως λέγει, με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά καθώς και όλων των πολιτών που δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό τους, υπενθυμίζουμε ένα δημοσίευμα, πριν από μια δεκαετία.

 Εκεί ο Δωδώνης τόνιζε σχετικά με τον Ιερώνυμο, πως: «αποδείχτηκε άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον, δεδομένου ότι άγεται και φέρεται δίχως ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εποχής». Και συνέχιζε: «Για την κακή συγκυρία, την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και μαζί της η Εκκλησία μας, χρειάζεται εκκλησιαστικός ηγέτης με αποφασιστικότητα και ήθος, χαρακτηριστικά που ΔΕΝ διαθέτει ο Ιερώνυμος ο Β΄» [2]. 

        Τα συμπεράσματα δικά σας, όσον αφορά το λόγο περί κοινού νοός του Δωδώνης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μας ενοχλούν οι εν τη ρύμη του λόγου επιπλήξεις, ενός Επισκόπου που αγωνιά για τις ζωές του ποιμνίου που χάνονται άδικα, επιπλήξεις κατά των παραβατών, άλλωστε των περί Δημοσίας Υγείας Νόμων του Κράτους και των Εντολών της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου, ας μας ενοχλήσουν και λιγάκι οι έμμεσες ηθικές αυτουργίες σε δολοφονίες ή αυτοκτονίες αθώων ευπίστων. Έχουν κώλυμα ιερωσύνης οι φονείς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com