6 Δεκ 2021

Τό ἀτόπημα τῆς Προέδρου τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας κατά τήν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα Φραγκίσκου στήν Ἀθήνα

 

Τό ἀτόπημα τῆς Προέδρου τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας κατά τήν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα Φραγκίσκου στήν Ἀθήνα

Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγος

Κυρία Πρόεδρε,

Δεχθήκατε επισήμως τον Πάπα Φραγκίσκο στο Προεδρικό Μέγαρο ως αρχηγό Κράτους (του Βατικανού). Συνοδεύσατε, επίσης, τον ίδιο κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο. Ειδικά σ' αυτή την περίπτωση, καλώς πράξατε ως αρχηγός του Ελληνικού Κράτους, δηλαδή ως οικοδέσποινα της χώρας.

Παρευρεθήκατε όμως και στη "Λειτουργία" που τέλεσε ο ποντίφηκας στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, το απόγευμα. Εδώ σφάλατε και θεσμικά αλλά και προσωπικά, ως ορθόδοξη χριστιανή. Και εξηγούμαι :

Τον επισκέπτη της χώρας μας τον τιμήσατε οφειλετικώς, κατά τα πρωτόκολλα, ως Αρχηγό Κράτους. Όμως, ως αρχηγέτη μιας κατεγνωσμένης χριστιανικής αιρέσεως καταδικασμένης από την Ορθόδοξη Εκκλησία - που αποτελεί την "επίσημη θρησκεία" της Ελλάδος - έπρεπε να αποφύγετε να τον τιμήσετε με την παρουσία σας στη λειτουργία που τέλεσε για τους οπαδούς του Παπισμού στη χώρα μας.

Η όλη εκδήλωση - παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής εκ μέρους του Πάπα εμπεριέχει, προφανώς επειδή αυτά πιστεύουν τόσον ο ίδιος όσο και οι ομόφρονές του, σειρά αλλοιώσεων της Παραδοθείσης Πίστεως των Αγίων Αποστόλων και εν γένει της διδασκαλίας της Εκκλησίας του Χριστού. Προς τι, λοιπόν, η Αρχηγός του Ελληνικού Κράτους να παρίσταται ή συμμετέχει σε μια τέτοια παράσταση; 

Τέλος, αν επικαλεστείτε την κοσμική ιδιότητα του κ. Φραγκίσκου ως Αρχηγού Κράτους και κατ' αυτό ομολόγου σας, και πάλι δεν είχατε καμμία υποχρέωση να συμμετάσχετε ή παρευρεθείτε σε λατρευτική σύναξη και πράξη της αιρέσεως την οποία αυτός, ως θρησκευτικός πλέον ηγέτης, εκπροσωπεί. Επιπλέον μάλιστα ήταν σκόπιμη η αποχή σας, διότι έτσι (με τη συγκεκριμένη επιλογή σας) παγιδευθήκατε σε μία, τρόπον τινά, επιδοκιμασία της παγκόσμιας αυτής ιδιορρυθμίας (και σκανδαλώδους αυθαιρεσίας) του Πάπα, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις των ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνοδών που και ο ίδιος υποτίθεται σέβεται και η "εκκλησία" του δηλώνει ότι αναγνωρίζει, δηλαδή να κατέχει ο ίδιος αντικανονικά και κοσμικό-πολιτικό-εξουσιαστικό και "εκκλησιαστικό" αξίωμα.

Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ δεν τιμήσατε αναλόγως το συλλείτουργο Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Αρχιεπισκόπου Αθηνών, το οποίο έλαβε χώρα προ ημερών στην Πρωτεύουσα και τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, επιλέξατε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη "λειτουργία" του Πάπα στο Μέγαρο Μουσικής την οποία τέλεσε για τους παπικούς της χώρας μας.

Πολλώ δε μάλλον, όταν, ατυχώς, ο συγκεκριμένος Πάπας, πέραν των άλλων που τον επιβαρύνουν, ως εκπρόσωπο της μεγαλύτερης θεωρητικής διαστροφής της Ευαγγελικής διδασκαλίας που αποτελεί ο Παπισμός (βλέπετε σχετικά κείμενα του μεγάλου Σέρβου Δογματολόγου Ιουστίνου Πόποβιτς, αλλά και τις σχετικές αναφορές στο έργο του μεγάλου Ρώσου Λογοτέχνη Φ. Ντοστογιέφσκυ), βαρύνεται με το τεράστιο σκάνδαλο των δεκάδων χιλιάδων καταγγελιών για υποθέσεις παιδεραστίας που αφορούν στον παπικό "Κλήρο" και άλλα στελέχη της "εκκλησίας" του, την ευθύνη για την αντιμετώπιση των οποίων, καίτοι χρονίζουν, δεν έχει αναλάβει και εμπράκτως επιδείξει. 

Επιτρέψτε μας, με όλο το σεβασμό στο αξίωμα και το πρόσωπό σας, να επισημάνουμε, πως μάλλον θα πρέπει να αναλογίζεστε και εξετάζετε προσεκτικότερα ποιόν εκπροσωπείτε και τι οφείλετε, ως εκ της θέσεώς σας, να εκφράζετε και σέβεστε.

Μετά τιμής

Δημ. Κ. Ἀναγνώστου

Θεολόγος

 Υ. Γ. Εξ όσων είδαμε στα κυκλοφορηθέντα σχετικά βίντεο, μετά του Πάπα συλλειτούργησε μεταξύ άλλων, προφανώς με τη συγκατάθεση και κατόπιν επιθυμίας του, και εκπρόσωπος της θεομίσητης και καταδικασμένης για ιστορικά εγκλήματα κατά των ορθοδόξων λαών της Ανατολής απαράδεκτης Ουνίας (με πλήρη ορθόδοξη αμφίεση προς εξαπάτηση των αφελών). Ως φαίνεται πέραν του προφανούς προπαγανδιστικού, υπέρ του Παπισμού, χαρακτήρος της συγκεκριμένης επισκέψεως, δεν έλειψε ούτε ο προκλητικός! 

Ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com