19 Νοε 2021

Συνταγματική ἐκτροπή καί ἀλλοίωση τῆς ὀρθοδόξου ἐκκλησιολογίας

Ἡ τελευταία πολιτική ἀπόφαση, περί ἐλέγχου τῆς εἰσόδου τῶν πιστῶν στούς Ἱερούς Ναούς, συνιστᾶ

Συνταγματική ἐκτροπή

καί ἀλλοίωση τῆς ὀρθοδόξου ἐκκλησιολογίας

Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγος

ΠΟΤΈ στή δισχιλιόχρονη ἐκκλησιαστική ἱστορία δέν ἀπαιτήθηκε κανενός εἴδους πιστοποιητικό προκειμένου νά ἐπιτραπεῖ ἡ εἴσοδος τῶν πιστῶν στούς Ναούς τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ.

Πέραν τῆς προφανοῦς Συνταγματικῆς ἐκτροπῆς, ἡ τελευταία πολιτική ἀπόφαση γιά ἀπαγόρευση εἰσόδου τῶν πιστῶν στούς Ναούς, ἐάν δέν διαθέτουν ἀποδεικτικό ἀρνητικοῦ ἀποτελέσματος ἰατρικοῦ ἐλέγχου γιά τόν κορωνοϊό, ἀποτελεῖ ἀντίχριστη ἐπιβολή ἀλλοιώσεως τῆς Ὀρθοδόξου ἐκκλησιολογίας σύμφωνα μέ τήν ὁποία ὁ Δομήτωρ τῆς Ἐκκλησίας καί Ἀρχηγός τῆς ΠΙΣΤΕΩΣ καί σωτηρίας τῶν πιστῶν Θεάνθρωπος Ἰησοῦς Χριστός εἶναι ὁ ἐκ-καλῶν αὐτούς νά ἐκκλησιασθοῦν καί συμμετάσχουν στήν λατρευτική ζωή Της "μετά φόβου Θεοῦ, πίστεως καί ἀγάπης", ἐναντιουμένη βλασφήμως πρός Αὐτόν λέγοντα "τόν ἐρχόμενον πρός με οὐ μή ἐκβάλω ἔξω" . _

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα είπατε όλα μέ λίγες λέξεις! Τώρα και όχι άλλη στιγμή είναι η ώρα της ευθύνης των Ποιμένων της Εκκλησίας να αποδείξουν ότι θυσιάζονται για το ποίμνιο ως φύλακες ή, μη γένοιτο, ότι θυσιάζουν το ποίμνιο προκειμένου να κρατήσουν τις θέσεις τους προδίδοντας όμως την αποστολή τους!

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Περνάμε προφανώς σε επόμενο στάδιο της δοκιμασίας. Θα οικονομήσει ο Θεός! Εγώ προσωπικά, είτε έχω κάνει το εμβόλιο είτε όχι, δεν ενδιαφέρει κανέναν συναναγνώστη αυτή η πληροφορία, πάντως πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων για να εκκλησιαστώ δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να προσκομίσω.

Ιωάννης είπε...

Εδώ ιερείς εμπόδιζαν να εκκλησιαστούν πιστούς χωρίς μάσκα, το τέστ και εν συνεχεία το εμβόλιο είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων...

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ κ μονο ΝΤΡΟΠΗ. Ειμαι σιγουρος οτι η ΔΙΣ θα βεβαιωσει την αποφαση αυτη. Βλεπει ομως ο Υψιστος, ειναι εδω!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αναγνώστου αφήστε τα περίεργα!

Αφού υπήρξε για πολλά πολλά χρόνια πιστοποιητικό απαγόρευσης εισόδου σε Ναούς π.χ. αν είχες όψη λεπρού, φυσικά και θα υπήρχε και πιστοποιητικό εισόδου για κάποιον 'υποπτο' αν είχαν στη διάθεσή τους τα τόσα τεχνικά μέσα που έχουμε σήμερα!

Δηλαδή όλοι εκείνοι που δεν επέτρεπαν τον εκκλησιασμό των λεπρών αλλά κι εκείνοι που δεν έβγαζαν πύρινους λόγους, καλή ώρα όπως εσείς, υπέρ του κοινού εκκλησιασμού λεπρών και υγειών ήταν αντιχριστοι;;;;
Πρέπει να τα δείτε πιο καθαρά τα πράγματα.

Πέτρος Τυριντζής

Ανώνυμος είπε...

Εν τοιαύτη περιπτώσει, ζητείται π. Χρύσανθος Κατσουλογιαννάκης να λειτουργεί εμάς τους λεπρούς.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κ Τυριντζή εαν υπήρχαν τά σημερινα τεχνικά μεσα΄όσοι ήθελαν νά εκκλησιαστούν θά πήγαιναν στους Ι.Ναούς μέ τέστ λέπρας;

Θεόδωρος Μακάριος είπε...

Ανώνυμε κάνεις ότι δεν κατάλαβες τι είπε ο κ. Τυριντζης. Σου το ενισχύω λοιπόν.... Πριν το β παγκόσμιο πόλεμο που θέριζε η φυματίωση, υπήρχε περίπτωση να μπει φυματικός σε ναό; Αδύνατον. Δεν επιτρεπόταν και όσοι δεν πήγαιναν σε σανατόρια, ζούσαν σε καλύβες στο δάσος για οξυγόνο και δεχόταν επισκέψεις μόνο από ένα -το ίδιο παντα- άτομο της οικογένειας τους που τους τροφοδοτούσε.Συνεπως ο κοινωνικός αποκλεισμός και φυσικά η μη είσοδος σε ναούς αλλά και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, ήταν η πρακτική προστασίας του συνόλου από επικίνδυνες νόσους.

Θεόδωρος Μακάριος είπε...

Κ.Αναγνωστου , αν όλοι μας οι πιστοί τηρουσαμε ευλαβικά τις υποδείξεις της ιατρικής και προπαντός δείχναμε αγάπη για τους εαυτούς μας και τους άλλους, ούτε οι ναοί και οι συγκεντρώσεις θα γινόταν χώροι υπερμεταδοσης ούτε το κράτος θα έφθανε στην ανάγκη να ζητά πιστοποιητικά.

Ανώνυμος είπε...

Παλιά έφερναν στους ναούς αρρώστους και θεραπεύονταν θαυματουργικά μπροστά στις άγιες εικόνες και τα ιερά λείψανα.
Η Εκκλησία είναι Νοσοκομείο ψυχών και σωμάτων κύριε Θεόδωρε Μακάριε.
Αλλά στην ορθολογιστική εποχή μας αυτά μας φαίνονται κινέζικα.
Όσο για τα περί λεπρών λεχθέντα από τον
κ.Τυριντζή απλά δεν αξίζει να τα σχολιάσει κανείς σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστή η ρατσιστική και αντιχριστιανική αντιμετώπιση των χανσενικών (λεπρών) και των φυματικών, την οποία μας θύμισαν κάποιοι σχολιαστές. Ευτυχώς, εκλεκτοί ιερείς "έσπασαν" αυτή τη νοοτροπία την οποία δυστυχώς βιώνουμε και σήμερα σε βάρος των πασχόντων από Covid και των ανεμβολίαστων.

Ανώνυμος είπε...

κ Μακάριε νά κανω ακόμη μια άφελή ερώτηση.Και στίς ημέρες μας υπάρχουν πολλές μεταδοτικές ασθένειες στίς εκκλησίες νά εισέρχονται μόνο ελεγμένοι πιστοι;

Ανώνυμος είπε...

Πού καταντήσαμε! Να θεωρούμε τους έχοντες θετικό τεστ για Covid λεπρούς...

Ανώνυμος είπε...

Την λεπρα απο το μυαλο κ την ψυχη βγάλε οπως κ την μασκα της υποκρισίας κ πηγαινε μετα σε οποιο ναο θέλεις

Ανώνυμος είπε...

Κουφού καμπάνα κι' αν λαλής τυφλό κι' αν θυμιατίζης..

Πέτρος Τυριντζής

Ανώνυμος είπε...

Όχι αγαπητέ, είναι ακόμα πιο παρανοϊκό απ' αυτό που λες. Εμβολιασμένος κι ας νοσεί = καθαρός, περνάει μέσα παντού. Ανεμβολίαστος που το αρνητικό του τεστ έληξε πριν μισή ώρα = λεπρός κι ας είναι υγιής.

Θα τα πληρώσουμε αυτά τα πράγματα, και ως Εκκλησία και ως κράτος θα τα πληρώσουμε. Ο Θεός δεν θα σιωπά για πάντα. Υπομονή και συγχωρητικότητα μέχρι τότε.

Maria V. είπε...

Αφού τ παραδέχτηκαν όλοι οι σούπερ γιατροί της κυβέρνησης, ότι οι εμβολιασμενοι κ κολλούν κ νοσούν κ μεταδίδουν ,να υποχρεώνονται ΑΜΕΣΑ ν κάνουν rapid!ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ!Δεν μας αρκεί ν δείχνουν μόνο το πιστοποιητικό εμβολισμου τους.Ολοι με rapid ,αλλιώς κανένας!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά το λες κυρία Μαρία.

Λοιπόν, αφού η Σύνοδος αρέσκεται και να υπερθεματίζει συχνάκις τις αποφάσεις της κυβερνήσεως, και αφού όντως οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν, αν έχει τα κότσια η Σύνοδος, κι αν ενδιαφέρεται τόσο για την υγεία μας όπως λέει, ας πάει ένα βήμα παραπέρα και ας θεσπίσει ράπιντ για όλους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, αύριο συνέρχεται, περιμένουμε να δούμε και να πειστούμε ότι πράγματι ενδιαφέρεται για την υγεία μας και δεν κάνει τον πλασιέ του Μπουρλά.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαιως για να μην μεταδωσουν τον ιο. Μετα απο 2 χρονια ο Κυριος μας εχει αποδειξει οτι οι φυσικοι νομοι, οπως κ ο ιος μεταδιδεται κανονικοτατα μεσα στον ναο. Αρρωστα οληκληρς ψαλτηρια μετα απο πανηγυρια κτλ. Η μασκα προστατευει...οποιος δεν θελει να το καταλαβει δυστυχως εκπειραζει τον Θεο. Αλιμονο στο πεισμα, ειναι δαιμονοκο.

Ανώνυμος είπε...

Η σύγχυση σε ορισμένους είναι προφανής αλλά αδικαιολόγητη. Τα περί λεπρών και φυματικών είναι άσχετα εν προκειμένω. Το ζήτημα εδω δεν είναι αν πρέπει να εισέρχονται οι νοσούντες στον Ναό γιατι απλούστατα ο πιστός που νοσεί και μάλιστα από κάτι βαρύ δεν είναι ούτε ανόητος ούτε επιπόλαιος ούτε ιδιόρυθμος για να πάει να εκκλησιαστεί. Εδώ το ζήτημα είναι ότι ζητείται έλεγχος και απαιτείται για την είσοδο στο Ναό όταν είσαι υγιής να έχεις πιστοποιητικό γι αυτό, προκειμένου να εισέλθεις στον Ναό. Μη παγιδευόμαστε και πέφτουμε στην παγίδα και τη λογική της παράνοιας και της προπαγάνδας. Πολύ σωστά τα λέει, ως συνήθως, ο κ. Αναγνώστου. Η Εκκλησία δεν πρέπει να αλλοιωθεί και μεταμορφωθεί σε Καίσαρα που δεν εμπιστεύεται τους υπηκόους του. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΥΝΤΕ΅Σ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥς ΚΑΙ ΜΑΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΣ. Τι δεν καταλαβαίνουν μερικοί;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com