20 Νοε 2021

Το νέο ΦΕΚ για τα μέτρα στους Ι. Ναούς από 22 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου 2021 .

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα τα οποία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας.

Ένα μέτρο που διευκρινίζεται στο ΦΕΚ είναι η είσοδος στις εκκλησίες, όπου από εδώ και στο εξής θα γίνεται με υποχρεωτικό rapid τεστ ή με την επίδειξη του πιστοποιητικιού εμβολιασμού. Η σύσταση λοιπόν που είχε κάνει η Ιερά Σύνοδος παύει να ισχύει.

Υπενθυμίζεται πως στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε, περιλαμβάνονταν και οι περιορισμοί που προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους και την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της στις 4 Νοεμβρίου, είχε καλέσει, ουσιαστικά, τους πιστούς να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό, επειδή όμως μέχρι τότε η κυβέρνηση είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Δεν ήταν υποχρεωτικός, δηλαδή, ο εργαστηριακός έλεγχος των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Ο πρωθυπουργός, όμως, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του πλαισίου, τονίζοντας ότι, πλέον, όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Δείτε ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ 

in.gr

Δείτε και

-Οικονόμου για μέτρα σε ναούς: Πήραμε την απόφαση μετά την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου – Οι επίτροποι θα ελέγχουν τη διαδικασία

-Κυριάκος Μητσοτάκης: “Με ράπιντ τεστ οι πιστοί στις εκκλησίες” Επικαλέστηκε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου-Τι λέει ακριβώς η εγκύκλιος

-Η ΔΙΣ ζητά «νά τηρῶνται ἐπακριβῶς ἅπαντα τά μέτρα προστασίας» και «προτρέπει πατρικώς» τους πιστούς να εμβολιασθούν και όσοι δεν το έχουν κάνει να υποβάλλονται σε ράπιντ ή μοριακό τεστ για να εισέρχονται στους Ναούς !

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΦΕΚ του αίσχους. Το ΦΕΚ του διχασμού του Εθνους και της κοινωνίας και του σταλινοφασιστικού διαχωρισμού των ανθρώπων. Το ΦΕΚ που
ευτελίζει κάθε έννοια εκκλησιαστικής αυτοτέλειας.
Και υπάρχουν "χριστιανοί" που επικροτούν αυτό το αίσχος!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη!! Αρχιερεις εξελθετε, εξελθετε Αρχιερεις και δειξτε Την Αγαπη που εδειξε Εκεινος στους φτωχους, τους πνευματικα και σωματικα καταπιεσμενους αδερφους μας. Μα τι λεμε τωρα, Πλανην εικτρα κατεχει την ΔΙΣ....ολα για να μην στενοχωρηθει το Κρατος, το οποιο "δειχνει την αμετρον του αγαπη" στο λαο!!
Ευγε Αρχιερεις και εις ανωτερα. Καλο Παραδεισο

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που ζητούν έγγραφα για τους εισερχομένους εις τους Ναούς

περιέργως δεν τα ζητούν από τους αλλοεθνείς που εισέρχονται παρανόμως στην Ελληνική επικράτεια.

Και οι οποίοι, τη στιγμή ακριβώς της εισόδου, τα καταστρέφουν εις επίρρωσιν του ότι γνωρίζουν τη σοβαρότητα των αρμοδίων, και του Κράτους στο οποίο μπαίνουν

καθώς και το μέγεθος της παρακμής της κοινωνίας του, η οποία ακριβώς εξαιτίας αυτής της παρακμής δεν πρόκειται να αντιδράσει ποτέ και για τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
Δεν έφταναν τόσες απαγορεύσεις (απαγόρευση συμμετοχής πιστών στη Θεία Λειτουργία, απαγόρευση λιτανειών, αγιασμού υδάτων τα Θεοφάνεια), και δίωξη ιερέων, τώρα η πολιτική εξουσία με τη σύμφωνη γνώμη της θρησκευτικής, επιβάλλει πρόσθετο αντιχριστιανικό μέτρο. Το μέτρο ζήτησης πιστοποιητικών, για είσοδο στην εκκλησία είναι μέτρο διωγμού των χριστιανών και θα απομακρύνει πολλούς. ΄Ηταν εντελώς άχρηστο, αφού ήδη με τη μάσκα μέσα στους ιερούς ναούς, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας;

Ανώνυμος είπε...

Μάλαξη ονομάζεται. Πρώτα οι ολίγοι και ολίγιστοι απ το κονκλάβιο της διαρκούς συνόδου, συναλλάσσονται με την εξουσία, και προτρέπουν ὑμῖν πατρικῶς, να εισερχόμεθα εις τους Ι.Ναούς με τεστ, και μετα η κυβέρνηση υιοθετεί νομοθετικά, την πατρική προτροπή. Κάποια όμως στιγμή πρέπει να πάψουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα και να αναλισκόμεθα με τις θλιβερές διαπιστώσεις. Ας ξεκινήσει λοιπόν η εκκλησία, πρωτίστως οι Λαϊκοί, από τον δύσβατο(;) δρόμο της εκλογής των Διακόνων της. Σε 30-40 χρόνια κάτι θα έχει αλλάξει...

Παυλος είπε...

Έχει και κάτι καλό το μέτρο.Θα ξεχωρίσει τους πραγματικούς ποιμένες από τους ανάξιους και θα ταρακουνήσει και το ποίμνιο που κοιμάται και δεν ξυπνάει με τίποτα για να καταλάβει ότι όλα αυτά λίγη σχέση έχουν με την υγεία και πολύ περισσότερο με τον παγκόσμιο ασφυκτικό έλεγχο με συστήματα 666 (εξάλλου έρχονται και οι ΝΈΕΣ ΤΑΥΤΌΤΗΤΕΣ 666) και ταυτόχρονη δραστική μείωση του πληθυσμου

Ανώνυμος είπε...

Βρε δεν θα σοβαρευτειτε ποτε τι τρελλα γραφετε.εδω πεθαινει κοσμος καθε μερα κ εσεις τον χαβα σας.μετρα ειναι για να σωσουμε ανθρωπους που ειναι εικονες .θεου.που ζητε στον αστερισμο του παραλογου .τι θα πρεπει να γινει να πεθανετε πρωτα κ μετα να πιστεψετε.οχι ψεκασμενοι για δεσιμο εισθε γελανε κ κλαινε ολοι μαζι σας ξεπερασατε κ τουε τρελλους στο .Δαφνι.με αυτους τουλαχιστον καποιες στιγμες μπορεις να μιλησεις σωστα με εσας δεν υπαρχει περιπτωσηΤο θεμα σας κ η περιπτωση σας θα γινει θεμα ψυχιατρικου συνεδριου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com