17 Οκτ 2021

Προσβολή στον Ιερό Ναό της Ροτόντας!

Μια μεγάλη εκδήλωση έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών «στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας» γράφουν τα πρακτορεία ειδήσεων, στον Ιερό Ναό της Ροτόντας, θα έγραφα εγώ, στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση αφορούσε την απονομή του φετινού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» του Ιδρύματος «Θεοφανώ». Το βραβείο, για την ιστορία να γράψουμε, απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, σε δύο επιστήμονες τουρκογερμανικής καταγωγής, τους Δρ Ουγούρ Σαχίν και Δρ Εζλέμ Τουρετσί, οι οποίοι ανέπτυξαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στην εκδήλωση παρίσταντο πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό και οι ημέτεροι, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κων. Ζέρβας.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι οι προσκεκλημένοι έχουν γυρισμένη την πλάτη τους στο ιερό του Ναού και το βήμα των ομιλητών είναι τοποθετημένο δυτικά!

Νέα επαίσχυντη βεβήλωση του Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Θεσσαλονίκη! Εξαφάνισαν το ιερό. Ή μάλλον αγνόησαν το Ιερό Βήμα.

Αναμνηστική προδοσία στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Ροτόντας – Βραβείο στους δημιουργούς των εμβολίων!Και βρήκαν το χώρο να τα δώσουν οι αθεόφοβοι!

Τοποθέτησαν  τό βήμα ομιλιών  καί τίς καρέκλες σε  σημείο πού νά γυρνάν τήν πλάτη καί νά περιφρονούν το Ιερό Βήμα καί τον Εσταυρωμένο!

Προς τι αυτή η βεβήλωση του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου της Ροτόντας; Δεν θα μπορούσε να είναι στραμμένοι προς Ανατολάς και να τοποθετηθεί το πόντιουμ στο κέντρο του Ναού;

Γιατί προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας γυρίζοντας τα νώτα τους στον Εσταυρωμένο;

Σε ποιά αίθουσα ή πολιτιστικό μνημείο και σε ποια άλλη χώρα που είναι χριστιανική αλλάζουν την φορά των καθισμάτων και θέλησαν να την αλλάξουν στην Ροτόντα;

Πού είσαι π. Ιωάννη (Τασσιά) που έδωσες μάχες με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Παντελεήμονα (Χρυσοφάκη), ώστε να επιστρέψει στην λατρεία του Θεού η Ροτόντα!!!Αδικος κόπος! Άθεοι διαφεντεύουν πια τον τόπο μας!

Σ.Μ.Τ.

exapsalmos,17 Οκτωβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com