24 Ιουν 2021

Η ΕΕ καταδικάζει την απαγόρευση προώθησης της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους

Σχόλιο: Έλεγε ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: «Η σημερινή Ευρώπη δεν είναι πια ούτε παπική ούτε λουθηρανική. Είναι πια κάτι μακριά από τα παραπάνω … Η Ευρώπη είναι πλέον κοσμική και δεν έχει πλέον τη βούληση να ανεβεί στον ουρανό. Δεν επιθυμεί να ανυψωθεί ούτε με το διαβατήριο του αλάνθαστου πάπα ούτε επιθυμεί να ανυψωθεί με την κλίμακα της ανθρώπινης λογικής των Προτεσταντών.

Γενικότερα αρνείται να ταξιδέψει από αυτόν τον κόσμο. Επιθυμεί να παραμείνει σ` αυτόν τον κόσμο. Θέλει ο τάφος της να είναι εκεί που είναι το λίκνο της. Δεν γνωρίζει τίποτε για τον κόσμο. Δεν αισθάνεται την ουράνια οσμή. Δεν βλέπει στα όνειρά της αγγέλους και αγίους. Δεν επιθυμεί να ακούσει για την Παναγία. Η ακολασία της δυναμώνει το μίσος της για την παρθενία» ( «Μέσα από το παράθυρο της φυλακής- Μηνύματα στο λαό» Εκδόσεις: «Ορθόδοξη Κυψέλη»)

 …………………………………………….

“Ντροπή” χαρακτήρισε το νόμο της Ουγγαρίας που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ερωτηθείσα σχετικά κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βέλγο Πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρόο για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Βελγίου.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τους αρμόδιους επιτρόπους να γράψουν επιστολή προς τις ουγγρικές αρχές εκφράζοντας την ανησυχία πριν το νομοσχέδιο τεθεί σε εφαρμογή..

“Αυτός ο νόμος ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα”, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

“Δεν κάνουμε συμβιβασμούς”, τόνισε και προσέθεσε: “Θα χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της Κομισιόν για να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει εγγύηση για τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών όποιος κι αν είναι κάποιος, όπου κι αν μένει”.

Η Ελλάδα συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο της Ουγγαρίας που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

H Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία ήταν μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδίκασαν την Ουγγαρία, επίσης κράτος-μέλος, την Τρίτη για νέο νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ο νέος νόμος που απαγορεύει την «προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» μεταξύ των ατόμων κάτω των 18 ετών παραβιάζει σαφώς τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας πριν από τις συνομιλίες με τους 27 ομολόγους της στην ΕΕ, εκφράζοντας βαθιές ανησυχίες ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία παραβιάζουν το κράτος δικαίου καταπατώντας ελευθερίες δικαστηρίων, ακαδημαϊκών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ ελέγχονται για περιορισμούς των δικαιωμάτων των γυναικών, των μεταναστών και των μειονοτήτων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πρωτίστως μια ενιαία αγορά ή μια νομισματική ένωση. Είμαστε μια κοινότητα αξιών, αυτές οι αξίες μας δεσμεύουν όλους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ευρώπης Μίχαελ Ροτ σε δημοσιογράφους πριν από μια συνάντηση με τους ομολόγους του στην ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο συνέταξαν μια κοινή δήλωση που καταδικάζει τις τελευταίες νομικές αλλαγές υπό τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ως «παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και μια κατάφωρη μορφή διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

euronews &enromiosini

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ευρώπη δαιμονοκρατείται, όπως και η πατρίδα μας.
Αυτό αποτυπώνεται πανηγυρικά στα βρωμερά νομοθετήματα, τα οποία και ψηφίστηκαν από τη Βουλή χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις τόσο από τη διοίκηση της Εκκλησίας όσο και από την πλειοψηφία του παραπαίοντος, τηλεορασόπληκτου, στομαχόφρονος και υλόφρονος λαού.
Πώς να λησμονήση άραγε κανείς το γεγονός ότι η εκκλησιαστική διοίκηση
εν πληθούση Εκκλησία τίμησε τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον διαδέχθηκε ένα ασυγκρίτως χειρότερο πρόσωπο) ενώ εκείνος δεν ανεπεμψε στη Βουλή τα τρισαίσχιστα και διατροφικά νομοθετήματα, τα προάγοντα τον εκφυλισμό της κοινωνίας;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Δημοψήφισμα για να δούμε αν οι λαοί συμφωνούν ή όχι με αυτές τις «νέες (απ)-αξίες» της Ε.Ε. Αρκετά ποια με δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 26.6.2021
Κατ’ αρχήν πρέπει να συγχαρώ την Ουγγαρία που με θάρρος ύψωσε ανάστημα. Ανάστημα προστασίας στους ανήλικους κάτω των 18 ετών, από την μιαρή και επάρατη ομοφυλοφιλία. Και δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να εγκαλείται η κυβέρνηση μιας χώρας, όταν αυτή κρίνει απαραίτητη την προστασία των ανηλίκων της από μία ακραία ανηθικότητα. Πως μπορεί η ελίτ μίας περιφερειακής ένωσης κρατών, να ισχυρίζεται ότι αυτό που κάνει η Ουγγαρία είναι αντίθετο με τις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ; Tελικά, η διεστραμμένη ελίτ της Ε.Ε. μπορεί να μας εξηγήσει, γιατί η προστασία από την ανηθικότητα που δικαιωματικά ένα κράτος-μέλος της θέλει να εφαρμόσει, δεν εμπίπτει στις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. ;


Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com