9 Ιαν 2021

Αρχίζει νέα έρευνα για τον Μητροπολίτη Μόρφου

Αρχίζει νέα έρευνα για τον Μητροπολίτη Μόρφου

Η Αστυνομία επεκτείνει την έρευνά της για ενδεχόμενη παραβίαση των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης αλλά και του Ποινικού Κώδικα, μετά την πορεία και τον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Καρκώτη από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο και από πιστούς.

Αυτό αποφασίστηκε χθες μετά από συνεννόηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, με τον πρώτο να ζητεί ενημέρωση για το πού βρίσκεται η πορεία των ερευνών σε σχέση με την τελετή κατά την ημέρα των Θεοφανίων στην περιοχή της Ευρύχου, καθώς και τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί η Αστυνομία σε σχέση με το περιστατικό.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί εκτός από τη συγκέντρωση πιστών στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου και στην πορεία που ακολούθησε της οποίας ηγείτο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αλλά και για τον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Καρκώτη, στην τοποθεσία Μύλος του Κούμνα, ανάμεσα στην Τεμβριά, την Κοράκου και την Ευρύχου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία θα διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων από οποιονδήποτε, στη βάση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου, καθώς και για αμέλεια για τη διάδοση νόσου επικίνδυνης για τη ζωή στη βάση του άρθρου 190 κεφ.154 του Ποινικού Κώδικα. Επίσης, διερευνάται και υπόθεση που αφορά διέγερση προς διάπραξη αδικήματος στη βάση του άρθρου 370(β) του Ποινικού Κώδικα.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία είχε προβεί σε 10 καταγγελίες για παραβίαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου (εννιά πιστών και του ιερέα του ναού) επειδή συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από τον επιτρεπόμενο αριθμό για εκκλησιασμό. Για την περίπτωση αυτή δεν ελέγχεται ο Μητροπολίτης Μόρφου. Ωστόσο, λόγω της πορείας που ακολουθήθηκε και της σύναξης στον ποταμό, η Αστυνομία θα εξετάσει υπόθεση "για οποιαδήποτε πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου προσώπου ή προσώπων τα οποία με βάση το εσωτερικό θεσμικό της θρησκείας ή δόγματος είναι υπεύθυνα για συγκεκριμένο χώρο λατρείας, κατά παράβαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου».

Σημειώνεται ότι εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου η Αστυνομία είχε διερευνήσει δύο υποθέσεις που αφορούσαν η μια για τον νόμο περί ρατσισμού και η άλλη για τον περί λοιμοκάθαρσης και διέγερσης προς διάπραξη αδικήματος, αλλά ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για τη δίωξή του.

Μιχάλης Χατζηβασίλης ,philenews.com

Ἀκολουθία καὶ Τάξις τοῦ Μεγάλου Ἁγιασμοῦ καὶ Καθαγιασμὸς τῶν Ὑδάτων τοῦ Κλάριου Ποταμοῦ,(06.01.2021)

Βίντεο από  εδώ


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αθλιότητες του Κυπριακού κράτους.
Και περιμένουν μετά από αυτά τα αίσχη σε βάρος της Εκκλησίας να έχει αίσια έκβαση το Κυπριακό.
Αθεόφοβοι!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλείται η μετάβαση της Νικολούλη επειγόντως στην Κύπρο.

Ἰ. Ἀ. Ἠ. είπε...

Γιατί μόνο έρευνα καλοί μου άνθρωποι; Οι παλιοί τα έκαναν πιο σωστά: σύλληψη, καταδίκη (25 χρόνια τουλάχιστον) και καταναγκαστικά έργα στα Γκουλάγκ, Σιβηρία.
Καλά, τόσα χρόνια δεν μάθατε τίποτα;
Με έρευνες και τα σχετικά χάνετε χρόνο.
Όπως λέμε και στην Κύπρο, time is money.

Efstathios Efstathios είπε...

Ο Άγιος Μόρφου ήταν καθόλα ξεκάθαρος στην ομιλία του. Είπε ότι έπραξε αυτό για το οποίο έχει επιλεγεί. Δηλαδή σηκώθηκε και έπραξε το καθήκον του Ιερέως πρώτα και μετά του επισκόπου. Τι δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί της Μεγαλονήσου???

Ανώνυμος είπε...

Για να είναι τέλειος Σταλινικός διωγμός χρειάζονται Γκουλάγκ!
Γρηγόρα Γκουλάγκ για τους Χριστιανούς αν θέλουν να κάνουν τέλειο Σταλινικό διωγμό!

Δεν ντρεπόμαστε!!!

Α.

Efstathios Efstathios είπε...

Συνέχεια στο προηγούμενο σχόλιο μου: Δηλαδή ο ιερέας που ξυπνάει το πρωί τι πρέπει να κάνει??? Είναι καιρός πλέον η ορθοδοξία να ξεκαθαρίσει τα πράγματα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 9.1.2021
Νόμιζα, πως η πολιτική ηγεσία της Κύπρου θα ήταν πιο συνετή και πιο ευαίσθητη στις εκδηλώσεις της ορθόδοξης πίστης. Τελικά, αποδεικνύουν το ίδιο μίσος με τους δικούς μας. Ο μητροπολίτης Μόρφου είναι ένας μεγάλος ομολογητής της ορθοδόξου πίστεως, δυναμικός και ένθερμος ιεράρχης. Πάντοτε ενημερώνει το ποίμνιό του για σοβαρά θέματα που αφορούν την ορθοδοξία και το χριστιανισμό γενικότερα. Γι αυτό, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου αρχίζει να τον διώκει. Ο γενικός εισαγγελέας, ο αρχηγός αστυνομίας και ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, θα προσάψουν κατηγορίες στον μητροπολίτη Μόρφου και στους πιστούς που συμμετείχαν, με βάση τα ψηφισμένα αντιχριστιανικά νομοθετήματα, αγνοώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα για τη Θεία Λατρεία. Παρακαλώ θερμά τον κ. Μιχάλη Χατζηβασίλη που έγραψε το άρθρο να μας ενημερώσει για την έκβαση του θέματος. Για τέτοιους ιεράρχες, αξίζει να ενημερωθούμε τι ποινές του επιφυλάσσουν οι αντίχριστοι διώκτες του.

Νίκος είπε...

Άξιος ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Η Παναγία να τον προστατεύει

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο Μόρφου!!!!

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

ἐξηρεύνησαν ἀνομίαν, ἐξέλιπον ἐξερευνῶντες ἐξερευνήσεις. (Ψ. ξγ', 7)

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com