5 Ιαν 2021

Πλερώνω, δέσποτα, πλερώνω!

Πλερώνω, δέσποτα, πλερώνω!

Ας πούμε μερικά απλά πραγματάκια γιατί ως εδώ και μη παρέκει!!!!!!!!

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μας ξάφνιασε, αποφασίζοντας να ανοίξει τους Ναούς ανήμερα των Θεοφανείων, κόντρα στην κυβερνητική απόφαση. Ευχάριστο θα έλεγα το ξάφνιασμα αλλά δεν το λέω με γεμάτο στόμα, περιμένοντας να δω το τέλος της ιστορίας αφ' ενός και αφ' ετέρου για την ισχνότητα της ανακοίνωσης με την αναφορά στα εμβόλια και το ύφος του φτωχού συγγενούς που τολμάει να φέρει αντίρρηση στον πλούσιο συγγενή του.

Λέει η Διοικούσα Εκκλησία ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και έχει δίκιο. Αλλά δεν αντιλαμβάνονται οι συμβιβασμένοι εκκλησιαστικοί ότι την υπεροπτική συμπεριφορά της κυβέρνησης την υπαγόρευσαν οι ίδιοι, με την ενδοτική τους στάση. 

Τί θα κάνουν τώρα οι πιστοί; Όπως "ευαγγελίζονταν" μέχρι τώρα οι υπέρμαχοι της "υπακοής", θα κάνουμε υπακοή στην Σύνοδο που λέει "ανοιχτοί ναοί, ελάτε οι πιστοί". Βέβαια κάποιοι θα πουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν το τριακοσάρι του προστίμου και εκεί υπάρχει ένα ζήτημα. 

Μην ρωτήσετε αν θα μπορούσε να πληρώσει η Εκκλησία, διότι το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) Μητροπολίτη Αθηναγόρα με έναν τρόπο πραγματικά επαίσχυντο που παραπέμπει με άνεση σε αψύ κρεατέμπορο (τι μου φταίνε οι άνθρωποι;) παρά σε πνευματικό πατέρα! Απαντώντας λοιπόν ο εν λόγω σε ερώτηση του Ευαγγελάτου, είπε πως η Εκκλησία θα πληρώσει τα πρόστιμα της αν προκύψουν ενώ για τα πρόστιμα των πιστών είπε "είναι ευκαιρία οι ζηλωτές πιστοί που πετάγονται ευκαίρως ακαίρως και μας ζητούν διάφορα, να έρθουν στους ναούς και να αποδείξουν ότι είναι μάρτυρες της Ορθοδοξίας."

Και δεν μου λέτε, δέσποτα, όσοι ζητούν να έχετε ανοιχτές τις εκκλησιές και να μην είστε οσφυοκάμπτες στην κυβέρνηση, είναι ζηλωτές;

Και τί θα πει "πετάγονται....και ζητούν", λες και σας ζητήσαμε να μοιραστείτε μαζί μας το φαγί σας ή το πιοτί σας ή τα μετάξια σας. Σας ενοχλεί που ζητούμε να είστε ποιμένες και να μην προδίδετε τον Χριστό; Γιατί δεν ζητήσαμε τίποτε πέρα απ'αυτό. Βλέπετε μας ...κακόμαθε Εκείνος που είπε: 

Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. O ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· Ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα. Ὁ δἑ μισθωτὸς φεύγει, ὅτι μισθωτός ἐστι καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων.

Μπερδευτήκαμε, κατάλαβες; Νομίσαμε πως δεν θα μας παρατήσετε στον λύκο και θα την κάνετε αλλά ανοήτως νομίσαμε αφού εσείς έχετε κολληγιά με τον λύκο....

Και με το μπαρδόν για τον ενικό αλλά η κρεαταγορά έχει μια ιδιάζουσα αμεσότητα και δεν τον πάει τον πληθυντικό...

Όσο για τα πρόστιμα, αν υπάρξουν, πλερώνω δέσποτα πλερώνω και ας μην έχω. Είμαστε κιμπάρηδες εμείς και όχι κουτσαβάκια!

Θα αξιωθώ να είμαι την ημέρα της φανέρωσης της Αγίας Τριάδος στο ναό και θα διαπραγματευτώ με τον χωροφύλακα το πρόστιμο; Μη γένοιτο!

ΕΛΕΝΑ

9 σχόλια:

  1. Σαφέστατο ανακοινωθέν και σχετικά ανάλογο με αυτό της Εκκλησίας της Κρήτης. Η διαταγή των πέντε παραγράφων: "Τις,τι, πού, πότε, διατί". Την θυμήθηκα από την ΣΕΑΠ, εκεί στο Ηράκλειο. Λοιπόν:1. Τις: Ο πιστός λαός 2. Τι: Θέλει να εκκλησιαστεί 3. Πού: Στην εκκλησία της ενορίας του 4. Πότε: Αύριο το πρωί 5. Διατί: Για ... να πληρώσει το τριακοσάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, σε ποιό σημείο της συνέντευξης αναφέρει ο Σεβασμιώτατος το απόσπασμα που γράφετε ανωτέρω;
    Είδα όλο το video της συνέντευξης και δεν λέει κάτι τέτοιο πουθενά : https://www.youtube.com/watch?v=qIvwbQfsiMA
    Το είπε εκτός συνέντευξης; Πως το ξέρει αυτό η "ΕΛΕΝΑ".
    Είναι δύσκολη εποχή, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ άκυρο. Το βρήκα το video. Δείτε στο 7:20 του video : https://youtu.be/SKDShttQwNk?t=440
    Έχει δίκηο η ΕΛΕΝΑ. Εϊναι ένα άκυρο σχόλιο που δείχνει το ήθος και τι νοιώθει ο Σεβασμιώτατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ειρωνικό ύφος είναι αυτό; Δεν ντρέπεστε καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι θέλουν ανοικτές Εκκλησίες, σαφώς και δεν είναι (απαραίτητα) ζηλωτές.
    Γενικώς, όμως,
    *όσοι δίνουν στις αμφιβολίες τους για το εμβόλιο δογματική χροιά και επίσης
    *απαιτούν να ενστερνιστεί η Εκκλησία κάθε πιθανή και απίθανη ανησυχία τους όσο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΑΣΧΕΤΗ με τα τεκταινόμενα και να είναι,

    ΕΊΝΑΙ ΖΗΛΩΤΕΣ.

    Συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ίδια είπε και ο "καθόλα βολικό όν, επίτιμος καθηγητής ιατρικής Ιωαννίνων κ. Ιερόθεος χθες στο Mega και κατά χάρηκαν οι παρουσιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι μόνο το 300άρι. Υπάρχουν μόνο ήπιες αντιδράσεις από τη κυβέρνηση και όλο το τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό για την απόφαση της ΔΙΣ να παραμείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια. Μήπως να μας βάζει σε σκέψεις ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι είναι περίεργη η ατμόσφαιρα. Ίσως θέλουν να μετρήσουν πόσοι είμαστε τελικά. Ή ίσως ο,τιδήποτε άλλο, δεν ξέρει κανείς τι να σκεφτεί και είμαστε όλοι πονηρεμένοι. Αυτή τη μέρα, που θα έπρεπε κανονικά να σκεφτόμαστε μόνο την αυριανή γιορτή. Εγώ θα πάω, με την ελπίδα να βρω ανοιχτά μεγάφωνα και να σταθώ απέξω καθότι γενικά δεν κρυώνω. Ας μπει μέσα κανένας που κρυώνει. Τυπικά άσκοπη μετακίνηση είναι κι αυτή, αν το τραβήξει το πράμα η αστυνομία θα το φάω κι εγώ το 300άρι. Ή δεν ξέρω, αν δεν έρχεται κανείς και υπάρχουν θέσεις, ίσως μπω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, βρε Έλενα... πάντα να φωτιζεις με το Φως Του Χριστού, καλή μου.. όπως φώτισες την ψυχή μου με το άρθρο σου... ναι.. Υπάρχει ελπίδα! Ζει Κύριος ο Θεός! Φως Χριστού φαίνει πάσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή