14 Δεκ 2020

Κερκύρας Νεκτάριος: “ Φράζεται η είσοδος του ναού διά των νόμων που στερούν την συνταγματική ελευθερία των ανθρώπων να λατρεύουν τον Θεό.”

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Με την τέλεση της θείας λειτουργίας το πρωί της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2020, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις μέσα σε κλίμα χαρμολύπης για την εορτή του Αγίου στον ναό του στην Κέρκυρα.

            Απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν την λειτουργία διαδικτυακά και ραδιοφωνικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η γιορτή του Αγίου συνέπεσε με την εορτή των Προπατόρων του Χριστού κατά την οποία αναγινώσκεται το ευαγγελικό ανάγνωσμα του Μεγάλου Δείπνου.  Ο Χριστός κάλεσε όλους τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο δείπνο της Ευχαριστίας. Ασχέτως αν απέρριψαν την πρόσκλησή Του, με δικαιολογίες έστω και φαινομενικά λογικές, η πρόσκληση επαναλαμβάνεται στους αιώνες και «έτι υπάρχει τόπος» για το Δείπνο αυτό το οποίο είναι Μεγάλο. Τα αγαθά του δείπνου είναι πνευματικά. Καθορούν και μετέχουν στην δόξα του Θεού όσοι συμμετέχουν γεύονται της δόξης και της αθανασίας, του θεϊκού φωτός. Η πληρότητα αυτού του δείπνου βιώνεται μετά τον θάνατο, οπότε και η ψυχή βιώνει το άπλετο, άυλον και πνευματικό φως, το οποίο οι προσκεκλημένοι, όσοι είπαν ΝΑΙ στην κλήση του Θεού σ’ αυτή την ζωή. Στο Μέγα δείπνο του Θεού είναι προσκεκλημένος και μέτοχος και ο Άγιος Σπυρίδωνας.

            Το άυλο και άκτιστο φως αντανακλάται και σε μας τους ζώντες. Μας προσκαλεί ο άγιος Σπυρίδωνας να τον προσκυνήσουμε και να λάβουμε από την αφθαρσία και την αιωνιότητα τις δωρεές του Θεού. Μπορεί οι πόρτες του ναού σήμερα να είναι κλειστές με την δικαιολογία των υλικών πραγμάτων που θεωρούνται κρείττονα σε σχέση με τα πνευματικά. Ζούμε λοιπόν σε έσχατους, αποκαλυπτικούς καιρούς. Ζητείται η υπομονή για όλους μας διότι βιώνουμε τον καιρό της πνευματικής θλίψης. Αυτοί που δεν επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι της Βασιλείας του Θεού, εμποδίζουν και αυτούς που θέλουν. Οι άνθρωποι χωριστήκαμε πρώτα από τον Θεό, αφήνοντας έναν πολιτισμό να αποθεώσει τις αμαρτίες μας. Και έτσι φτάνει η οργή του Θεού στην ζωή μας, όχι εξουθενωτικά, αλλά παιδευτικά, για να μπορέσουμε να μετανοήσουμε.

            Φράζεται η είσοδος του ναού διά των νόμων που στερούν την συνταγματική ελευθερία των ανθρώπων να λατρεύουν τον Θεό. Και έρχεται η υποκρισία της πολιτείας να επιμείνει, ορίζοντας 9 ανθρώπους ότι έχουν το δικαίωμα να εκκλησιαστούν τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια! Οι υπόλοιποι τι;

            Ας παρακαλέσουμε τον Άγιο Σπυρίδωνα να μας δώσει υπομονή σ’  αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να μπορέσουμε να αντέξουμε την μεγάλη λύπη της στερήσεως της μετοχής μας στο Δείπνο του Θεού! 

Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων -foto από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com